reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antosia-27 tydzień 1000 gram

My jutro jedziemy do Katowic do okulisty. Eh...pobudka o 5.30. Zawsze jedziemy wczesnie to nie czekamy dlugo i kolo poludnia jestesmy w domu.

reklama
Musisz kłaść ją na brzuszku i przyzwyczajać do tej pozycji. Innego wyjścia nie ma..
Kładź przed nią panele edukacyjne, zeby była zmotywowana do tej pozycji, żeby chciala główke podnieść.
My jeszcze ustawiliśmy na podłodze lustro w poprzek, oparliśmy o ścianę. Franula pasjami przeglądał siew nim. I tak pooowoooli, poowooli przekonywał sie kurczaczek do tej pozycji..

U nas znowu jakiś żywieniowy kryzys. Antosia je w cały świat. W nocy potrafi przespać 8-9 godzin bez jedzenia. W dzień raz zje 130 ml w tempie błyskawicy, a innym razem bawi się butelką i dziąsłami podgryza smoczek. Podczas tej zabawy wpłynie jej do dziobka 40-50 ml. Wczoraj zjadła przez cały dzień ok 500ml, dziś do tej pory 520 i mam nadzieję, że zje przed spaniem. Bo w nocy się nie budzi. Dopiero ok. 5 rano. A było już tak pięknie i Mała jadła ok 700ml na dzień...

W środę mamy drugą dawkę Infanrixu. Zapytam naszego pediatry czy mogę już zagęszczać jej mleczko i dać jakąś marcheweczkę ze słoiczka? Może się zgodzi.

Zbliża się marzec. Nasz plan to: kardiolog (taka kontrola pro forma bo kardiologicznie było ok), USG przeciemiączkowe, neurolog, okulista, kontrolna morfologia i chyba pójdziemy jeszcze zobaczyć do jednego ośrodka na rehabilitację:) Najbardziej boję się neurologa. Muszę porozmawiać o tych oczach i tym zachodzącym słoneczku. Chociaż to nie do końca tak wygląda, bo nigdy jej się nie chowa źrenica, a wodogłowia nie ma. Cóż, zobaczymy, co powie neurolog, a w zasadzie to dwie Panie, bo chyba do dwóch się wybiorę.

reklama
Jakbym widziala siebie
kiedy oskarek mial 4 msc
to samo
karmienie niemalze na sile !!!
nosilam go przodem do swiata zeby sie rozgladal i wpychalam butelke do dziubka
tak mi sie udawalo tylko ...
Mowia ze dziecko samo wie ile potrzebuje
ale dla mnie 520 to tez troszke malo...

Czasem sobie myslalam ze chyba najwygodniej byloby jaky mial sonde
wtedy dam mu tyle ile normy tego wymagaja i spokoj :baffled:
ale to tylko czasem ;-)