reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antosia-27 tydzień 1000 gram

Franc miał diody ponad dobę przyklejone, bo były 2 podejścia do ABRu. Potem nie chciałąy po dobroci odkleić sie. W szpitalu podali nam nazwe tego "magicznego" płynu. Co my sie naszukalismy po aptekach! Nikt nie sprzedawał. Chyba benzyna farmaceutyczna...czy jakoś tak.. W końcu w jednej aptece sie zlitowali i dali nam na gaziku ze swojej butelki, żebyśmy małemu odkleili i zmyli ślady kleju.

reklama
U nas jest dzień pod tytułem "jedzenie jest beeeeeeeeeeeeee" No niby tragedii nie ma, ale w 5 posiłkach zjadła 450 ml, a to niedużo jak na nią...

No to mamy UŚMIECH. Super!! Jak szymon zaczął się usmiechać, a było to bardzo skromne na początku, to non stop przed nim pajacowałam, by znów się uśmiechnął :tak::-)

Oj ja sie musze nagimnasttkowac zeby sie usmiechnela a np taka karuzela czy maskotka zostaje obdarowana usmiechem ot tak....

Dzis apetycik wrocil. No i przestawiam ja na wczesniejsza godzine kapania i spania. Zjadla o 19. Godzine pozniej zasnela i spi. Zaraz ja wezme na karmuenie i sama tez chce isc spac.

Dzis konczymy 5 miesiecy i czas na podsumowanie.

Waga-4420 gram
Wzrost-62 cm
obw. Glowy-38,5
Obw. Klarki-38

Na dzien dzisiejszy Antosia sie usmiecha, gada po swojemu, bawi sie zabawkami wiszacymi i swoimi rekami, pcha dlonie do buzi. Nie znosi lezec na brzuchu i podnosic glowy. Pieknie trzyma kontakt wzrokowy i lubi muzyke;-)

Witam właśnie przeczytałam Waszą historię. Antosia jest super dzielna, nie ma co się martwić do przodu podsumowanie na 5mc fantastyczne. Mój Wiktorek ma dziś 15 mcy (29 tydzień waga 1420) i waży myślę że gdzieś ok 8 kg, mierzy 80 cm. Jest długi i chudy. Trzymamy kciuki za Antosię.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry