reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

@Porzeczka1234 nie wiem czy to taki sam przepis ale uwielbiam te buraczki.

Salatka z burakow i papryki

6 kg burakow
11szt papryki czerw.w tym 3 ostre
7 duzych cebul
1/2 l octu
1/2 l wody
2 szkl.cukru
2 lyzki soli

Buraki ugotowac i zetrzec na tarce. Wode,ocet,cukier i sol gotowac 1 min.dodac papryke i cebule pokrojona w kostke. Gotowac 5minut. Dodac buraki,gotowac przez 30minut. Gorace wkladac do sloikow,obrocic do gory dnem.

reklama
Burgery z wolowina[emoji4]

Mieso mielone wolowe(kupuje w miesnym swiezo zmielone ,100% wolowiny)
Doprawiam sola,pieprzem,papryka ostra i slodka,kmin rzymski szczypta.
Wczesniej podsmazam cebulke drobna posiekana z czosnkiem,jak sie ostudzi wymieszac i uformowac burgery.
Ja smaze w grillu elektrycznym dwustronnym,ale mozna na patrlni grillowej[emoji4]
Moj dzis wysamazony na suchara bo boje sie toxo.

Bulki nadaja sie tylko z piekarni burgerowe[emoji4]

Do srodka :smarujemy gore i dol majonezem i ketchupem,salata,pomidor,ogorek,ogorek konserwowy,cebula(u mnie czerwona jak ktos lubi biala to moze byc) drobno pokrojona,zeby nie bylo za ostre.

Sa szybkie ,przepyszne i duzo tansze i lepsze jakosciowo niz w knajpie[emoji4]

Smacznego[emoji5]
1504201148-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myśmy wczoraj mieli burgery :D
Bułeczki hamburgerowe robię z przepisu kotlettv (robię więcej i sobie zamrażam) Polecam je, są pyszne.
@Porzeczka1234, mój pomysł na dzisiejsze białkowe śniadanie :D może ci się przyda. Chleb ziarnisty maczany obficie w jajkach i smażony na masle klarowanym (dwa roztrzepane jajka+troszkę mleka+cynamon).Do tego trochę dzemu, owoce i kawa zbożowa na mleku. Dojadłyśmy!

@kas90 tez kiedys chcialam upiec ale tu mam tak pyszne w piekarni ,ze szkoda mi roboty[emoji4]
A chleb w jajku uwielbiam ale ja na wytrawnie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Właśnie tu zajrzałam i co chce mi się burgera składników nie mam samochodu też nie bo mąż na trening zabrał uuuu co zrobić haha

@kas90 ja robię taki chleb smażony lubię go z pasztetem od niedawna wiem że nie wolno ale ja tylko naparstek z kurczaka :)

To ja tylko dorzucę ze pierwszy raz zrobiłam sałatkę z buraczków z cukinia (wspominałam kiedys) i mi się zepsuła w sloikach wiec nie polecam. Albo te z papryka albo solo

reklama
Do góry