reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

reklama
Ja po imprezie a jak widzicie nie mogę spać.
@Destino, bardzo dziękuję za przepis na serniczek, był hitem :) użyłam długich herbatników, do sera dodałam nowosc- galaretkę przezroczystą o smaku truskawka-wanilia (super pasowalo, nie bylo czuć, że z galaretka)i owoce: maliny i borówki. No i ta łatwość wykonania :D

2 ciasto zrobiłam to http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-jogurtowe-z-owocami
TYlko bojąc się zakalca o którym straszyli w komentarzach zrobiłam na 2 wąskie blaszki. I mi wyszło jak nigdy owocowe bez zakalca, polecam bardzo dobre i baaaardzo szybkie.

I robiłam też nową sałatkę:
Link do: Sałatka
Zniknęły 2 miski! Taka w stylu gyrosowej, bardzo konkretna.

Ostatnia edycja:
Wymyśliłam dziś na kolacje taką sałatkę (na szczęscie M lubi sałatki).
Liście salaty
Ćwiartki pomidora
Cząstki melona,
Porwane listki mięty
Pistacje
Malinowy winegret (zmiksowane maliny, odrobina musztardy, ocet balsamiczny, oliwa, cukier)
Grillowany ser haloumi (myslę, ze oscypek tez bylby dobry).
Zjedliśmy jak zwykle z opieczonym chlebem :)

Załączniki

• 20170825_202938.jpg
    20170825_202938.jpg
    647,3 KB · Wyświetleń: 85
Porzeczka, no to raczej dziś jej nie zjesz :D
Ja bardzo lubie ten ser, ostatnio jest w Biedrze, już któryś tydzień. Najlepsza sałatka z nim, to taka z figami (z kwestii smaku), ale chyba jeszcze za wcześnie na figi, bo nigdzie nie znalazłam.
Lubimy też dodawać owoce sezonowe do dań (znaczy M ich nie dodaje, tylko je je :D- tzn. on umie gotować trochę, ale za bardzo nie pozwalam mu się rządzić w moim królestwie).
Dlatego jutro robię na obiad grillowanego kurczaka w sosie ze świeżych śliwek.

reklama
@kas90 ja mam boczki zamatynowane surowe w sosie śliwkowym na jutro na grila bo jedziemy do rodziców tatuś dzwonił ,że ma dla nas 12 kilo pomidorów także roboty będzie dużo.

A dziś wieczorem byliśmy w tesco i kupiłam świerze figi wiem o której sałatce mówisz też ją lubię.

Ser halumi dobry ale brakuje mi pleśniowego tak bym zjadłam

Do góry