reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

reklama
Robiłyście na zime sos slodko-kwasny z pomidorami ananasem i kukurydza?,dostałam przepis od Beatki, rewelacja :D
A i czy któraś z was robiła buraki cwiklowe z cukinia? Ponoc dla dzieci super?

Ja znikłam z forum i siedzę po pracy w kuchni. A oto moje dzisiejsze wypociny:
Pomidory w zalewie
5ee0fbbf6c4329615f83dd3ab156df39.jpg

pomidory kiszone robione pierwszy raz :)
09ddaf778ea5695ee92a8af444c69192.jpg

buraczki z papryką w zalewie octowej
27876964000a8efa7f116427b3a45bc7.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja znikłam z forum i siedzę po pracy w kuchni. A oto moje dzisiejsze wypociny:
Pomidory w zalewie
5ee0fbbf6c4329615f83dd3ab156df39.jpg

pomidory kiszone robione pierwszy raz :)
09ddaf778ea5695ee92a8af444c69192.jpg

buraczki z papryką w zalewie octowej
27876964000a8efa7f116427b3a45bc7.jpg

Czarna pomidory wyglądają przepysznie, a kto wie może na endo dobrze po działają :)

SOS BEATKI:
Składniki: 3kg czerwonych pomidorów ( parzyć i obrać ze skórki) 1kg cebuli pokroić w plasterki 2 łyżki soli. Wykonanie: Pomidory pokroić w ćwiartki ,dodać dodać cebulę i zasolić wszystko na 2 h . Po tym czasie zagotować i zmiksować lub przetrzeć przez sito ja zblendowałam . /Do masy pomidorowej dodać 1 szkl. oleju , 1 puszkę ananasa w kawałakach (soku nie wylewać) 1 puszka kukurydzy , 2 łyżki musztardy 1 szklanka ostu, 2 szkl. cukru , 1 płaska łyżeczka piperzu mielonego, 1 płaska łyżeczka curry, 1/2 łyżeczki chili, 1 torebka papryki słodkiej, 6 ząbków czosnku (przecisnąć przez praskę) 2 świeże papryki czerwone , 2 zółte lub zielone pokroić w kostkję ja dawałam tyko 4 czerwone. Dodatkowo 2 łyżki mąki ziemniaczanej.. Wykonanie: wszystko gotować przez 30minut, na końcu mąkę ziemniaczaną rozpuścić w soku z ananasa i dodać do gotującej się masy. Gdy tylko pyrknie ,gorące wkładać do wyparzonych słoików i odstawić do góry dnem. Nie pasteryzować. 1 porcja to16słoików po dżemie

@kas90 głównie zupy, ale nadają się również do sosów pomidorowych [emoji6]

@czarna_mala ale tego narobiłaś mnie przekonują te buraki daj przepis?

Ja robię właśnie 12 kilo pomidorów ale ja sok i przeciery do zupy i dań przerobiliśmy 6 kilo i mam dość nie zrobię więcej.

@Destino robię te buraki jak je zaleje wodą z cukrem i solą to moge przykryć wieczko sloika ( zakrecać, nie zakręcać) bo mnie muszki zeżrą jak zostawię

U nas dziś strasznie gorąco i znów cieśnie nadgarstka bolą i paluchy spuchły nic nie mogę robić

reklama
Do góry