reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

No w sumie to skomentowała, że pęcherzyk jest za mały. Ciąża jakby młodsza o 2 tyg. Ale nie mówiła czemu tak jest. Tylko, że mogę poronić.
Tak na moje oko to pęcherzyk za wolno rośnie i to jest niepokojące. Nawet jakby ciąża była młodsza to nie było by serduszka i nie było by różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym 1,5 tygodnia.
Nie chce się stresować, spróbuję o tym nie myśleć [emoji849] A myślicie, że powinnam umówić jeszcze jakiegoś lekarza szybciej czy leżeć i czekać cierpliwie?
Mam wizytę u innego lekarza w Luxmedzie 1 czerwca. A u tej lekarki mam być za 2 tygodnie czyli 2 czerwca. To teraz nie wiem co robić [emoji848] czy iść dzień po dniu za 2 tygodnie, czy przesunąć Luxmed na za tydzień czy umówić jeszcze innego lekarza (koleżanka wygania mnie na konsultacje do jakiegoś tam docecta, który jest ordynatorem szpitala).
Czy leżeć i nie myśleć o tym i nie kombinować ?
Ja bym czekała, masz leki.
Mi powiedzieli przy moim poronieniu zagrożonym, ze lepiej nie robić za dużo usg przezpochwowych,bo takie badanie też tam wszystko narusza... Lepiej dać brzuchowi i szyjce odpocząć...

reklama
Ja bym chyba z tego luxmedu przyspieszyła sobie ta wizytę.

Uważam, że dobrze poznać opinie innego lekarza.

I zobaczyć co on powie na ten rozwój sytuacji.

No w sumie to skomentowała, że pęcherzyk jest za mały. Ciąża jakby młodsza o 2 tyg. Ale nie mówiła czemu tak jest. Tylko, że mogę poronić.
Tak na moje oko to pęcherzyk za wolno rośnie i to jest niepokojące. Nawet jakby ciąża była młodsza to nie było by serduszka i nie było by różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym 1,5 tygodnia.
Nie chce się stresować, spróbuję o tym nie myśleć [emoji849] A myślicie, że powinnam umówić jeszcze jakiegoś lekarza szybciej czy leżeć i czekać cierpliwie?
Mam wizytę u innego lekarza w Luxmedzie 1 czerwca. A u tej lekarki mam być za 2 tygodnie czyli 2 czerwca. To teraz nie wiem co robić [emoji848] czy iść dzień po dniu za 2 tygodnie, czy przesunąć Luxmed na za tydzień czy umówić jeszcze innego lekarza (koleżanka wygania mnie na konsultacje do jakiegoś tam docecta, który jest ordynatorem szpitala).
Czy leżeć i nie myśleć o tym i nie kombinować ?

Wyszla mi lekko podwyzszona prolaktyna, na to biore Bromergon, tarczyca ok, inne badania jak LT w normie, troche niski progesteron, w tym celu Luteina, jezeli chodzi o badania nie ma dramatu, owulacja jest, maz sie badal, wyniki calkiem ok, bierze suplementacje. W pazdzierniku mialam usunietego polipa, w lutym zrobil sie torbiel ale szybko sie wchlonal... Nie jestem jakims dramatycznym przypadkiem (tak mi sie wydaje) ale jak przychodzi @ to jest smutek...dzis bylo testowanie, niestety bez efektow.....
Może po prostu musicie poczekać troszkę dłużej.
A kiedy masz termin okresu? Już pozamiatane czy jeszcze jest szansa w tym cyklu?
Smutki doskonale rozumiem, zawsze będzie przykro.

Hej, o kurcze to niedobrze kochana... Ale bądź dobrej myśli i miej nadzieję, jak narazie serduszko bije więc najgorszy scenariusz wcale nie musi się sprawdzić. Ja 3mam kciuki za was cały czas i myślę o was [emoji120]
Ja bym czekała, masz leki.
Mi powiedzieli przy moim poronieniu zagrożonym, ze lepiej nie robić za dużo usg przezpochwowych,bo takie badanie też tam wszystko narusza... Lepiej dać brzuchowi i szyjce odpocząć...
Dzięki Magdusia ❤️ jest serduszko więc to mnie podtrzymuje na duchu.
Też mi tak lekarz powiedział, że w mojej sytuacji trzeba unikać częstego usg. Bo to zawsze podrażnia. Nawet zalecane jest wtedy przez powłoki brzuszne usg. Wiadomo, że w 5 tyg będzie ciężko. No, ale 8-9 tydzień to już u szczupłych osób widać.

Ja bym chyba z tego luxmedu przyspieszyła sobie ta wizytę.

Uważam, że dobrze poznać opinie innego lekarza.

I zobaczyć co on powie na ten rozwój sytuacji.
Ok, dzięki za opinie 🤗
Wiesz nawet nie ma terminu szybszego do tego lekarza. Wybrałam go na lekarza prowadzącego bo ma bardzo dobre opinie, a poza tym pracuje w szpitalu w moim mieście więc w razie gdybym tam trafiła to będzie miał oko, no i go tam znają to też inaczej podchodzą 😉 do lekarza z gorszymi opiniami niechce iść bo mnie nastraszy tylko niepotrzebnie, albo coś głupio powie, że nic z tego nie będzie i będę żyła w stresie (już takie historie słyszałam, a potem okazywało się ok).
Może po prostu wczorajszy lekarz źle coś pomierzył, może się nie zna, albo ręką jej drżała. Niechce chyba on tym myśleć. Mam leki - muszę się zrelaksować i nie myśleć o tym. Wracam do książek i seriali ☺️
A Ty jak się czujesz? Kiedy wizyta?
Daj troszkę pozytywnych fluidów ciążowych 😁🤗 pokaż zdjęcie maluszka ❤️😍

No to jak nie ma terminu, no to sprawa się rozwiązała:-) czyli musisz się zrelaksować i odpoczywać:-) musiała źle zmierzyć na pewno:-)
Serduszko biło to musi być dobrze [emoji173]

Ja codziennie rano lecę do łazienki, trochę pokasłać[emoji85] taki rytuał xd

Ale się okazało że moja mama do 3 msc też to przeżywała:p

Ogólnie wizyta dopiero teraz 10.06 , ale nie wytrzymałam i zamówiłam detektor tętna [emoji87] Także dziś będę się bawić w ginekologa [emoji3]

Wyśle Ci filmik jak mi się uda namierzyć:-)

A no i w Poniedziałek trochę podzwigałam i bolał mnie trochę brzuch więc mam nauczkę, by swoje szoguniastwo i Zosie samosię w kat odstawić:-)
Ok, dzięki za opinie [emoji847]
Wiesz nawet nie ma terminu szybszego do tego lekarza. Wybrałam go na lekarza prowadzącego bo ma bardzo dobre opinie, a poza tym pracuje w szpitalu w moim mieście więc w razie gdybym tam trafiła to będzie miał oko, no i go tam znają to też inaczej podchodzą [emoji6] do lekarza z gorszymi opiniami niechce iść bo mnie nastraszy tylko niepotrzebnie, albo coś głupio powie, że nic z tego nie będzie i będę żyła w stresie (już takie historie słyszałam, a potem okazywało się ok).
Może po prostu wczorajszy lekarz źle coś pomierzył, może się nie zna, albo ręką jej drżała. Niechce chyba on tym myśleć. Mam leki - muszę się zrelaksować i nie myśleć o tym. Wracam do książek i seriali [emoji3526]
A Ty jak się czujesz? Kiedy wizyta?
Daj troszkę pozytywnych fluidów ciążowych [emoji16][emoji847] pokaż zdjęcie maluszka [emoji173]️[emoji7]

No to jak nie ma terminu, no to sprawa się rozwiązała:-) czyli musisz się zrelaksować i odpoczywać:-) musiała źle zmierzyć na pewno:-)
Serduszko biło to musi być dobrze [emoji173]

Ja codziennie rano lecę do łazienki, trochę pokasłać[emoji85] taki rytuał xd

Ale się okazało że moja mama do 3 msc też to przeżywała:p

Ogólnie wizyta dopiero teraz 10.06 , ale nie wytrzymałam i zamówiłam detektor tętna [emoji87] Także dziś będę się bawić w ginekologa [emoji3]

Wyśle Ci filmik jak mi się uda namierzyć:-)

A no i w Poniedziałek trochę podzwigałam i bolał mnie trochę brzuch więc mam nauczkę, by swoje szoguniastwo i Zosie samosię w kat odstawić:-)
No dokładnie, sprawa się rozwiązała bo nie ma terminu. Przynajmniej nie mam dylematu czy iść szybciej 😁
Ale jak pokasłać? Że Cie dusi czy coś? ☺️
Ojej to daleko ta wizyta 🙄
Daj koniecznie znać o tym detektorze i tak!! Wyslij filmik!! 😍❤️
Oj nie dźwigaj - niech się chłopy wykażą 😁 Zosię samosie odstaw w kąt 😅

Może po prostu musicie poczekać troszkę dłużej.
A kiedy masz termin okresu? Już pozamiatane czy jeszcze jest szansa w tym cyklu?
Smutki doskonale rozumiem, zawsze będzie przykro.
Juz pozamiatane, wczoraj dostalam @, w 33 dc, wkurza nnie mnie tez to ze przez ta kombinacje lekow cykl sie wydluzyl, miala tak ktoras z Was?

W sensie wymioty, ale nie ma czym [emoji87][emoji85]
Czekam aż dostanę smsa z paczkomatu [emoji16]
No dokładnie, sprawa się rozwiązała bo nie ma terminu. Przynajmniej nie mam dylematu czy iść szybciej [emoji16]
Ale jak pokasłać? Że Cie dusi czy coś? [emoji3526]
Ojej to daleko ta wizyta [emoji849]
Daj koniecznie znać o tym detektorze i tak!! Wyslij filmik!! [emoji7][emoji3590]
Oj nie dźwigaj - niech się chłopy wykażą [emoji16] Zosię samosie odstaw w kąt [emoji28]

reklama
Do góry