reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

No w sumie to skomentowała, że pęcherzyk jest za mały. Ciąża jakby młodsza o 2 tyg. Ale nie mówiła czemu tak jest. Tylko, że mogę poronić.
Tak na moje oko to pęcherzyk za wolno rośnie i to jest niepokojące. Nawet jakby ciąża była młodsza to nie było by serduszka i nie było by różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym 1,5 tygodnia.
Nie chce się stresować, spróbuję o tym nie myśleć [emoji849] A myślicie, że powinnam umówić jeszcze jakiegoś lekarza szybciej czy leżeć i czekać cierpliwie?
Mam wizytę u innego lekarza w Luxmedzie 1 czerwca. A u tej lekarki mam być za 2 tygodnie czyli 2 czerwca. To teraz nie wiem co robić [emoji848] czy iść dzień po dniu za 2 tygodnie, czy przesunąć Luxmed na za tydzień czy umówić jeszcze innego lekarza (koleżanka wygania mnie na konsultacje do jakiegoś tam docecta, który jest ordynatorem szpitala).
Czy leżeć i nie myśleć o tym i nie kombinować ?
Ja bym czekała, masz leki.
Mi powiedzieli przy moim poronieniu zagrożonym, ze lepiej nie robić za dużo usg przezpochwowych,bo takie badanie też tam wszystko narusza... Lepiej dać brzuchowi i szyjce odpocząć...

reklama
Ja bym chyba z tego luxmedu przyspieszyła sobie ta wizytę.

Uważam, że dobrze poznać opinie innego lekarza.

I zobaczyć co on powie na ten rozwój sytuacji.

No w sumie to skomentowała, że pęcherzyk jest za mały. Ciąża jakby młodsza o 2 tyg. Ale nie mówiła czemu tak jest. Tylko, że mogę poronić.
Tak na moje oko to pęcherzyk za wolno rośnie i to jest niepokojące. Nawet jakby ciąża była młodsza to nie było by serduszka i nie było by różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym 1,5 tygodnia.
Nie chce się stresować, spróbuję o tym nie myśleć [emoji849] A myślicie, że powinnam umówić jeszcze jakiegoś lekarza szybciej czy leżeć i czekać cierpliwie?
Mam wizytę u innego lekarza w Luxmedzie 1 czerwca. A u tej lekarki mam być za 2 tygodnie czyli 2 czerwca. To teraz nie wiem co robić [emoji848] czy iść dzień po dniu za 2 tygodnie, czy przesunąć Luxmed na za tydzień czy umówić jeszcze innego lekarza (koleżanka wygania mnie na konsultacje do jakiegoś tam docecta, który jest ordynatorem szpitala).
Czy leżeć i nie myśleć o tym i nie kombinować ?

Wyszla mi lekko podwyzszona prolaktyna, na to biore Bromergon, tarczyca ok, inne badania jak LT w normie, troche niski progesteron, w tym celu Luteina, jezeli chodzi o badania nie ma dramatu, owulacja jest, maz sie badal, wyniki calkiem ok, bierze suplementacje. W pazdzierniku mialam usunietego polipa, w lutym zrobil sie torbiel ale szybko sie wchlonal... Nie jestem jakims dramatycznym przypadkiem (tak mi sie wydaje) ale jak przychodzi @ to jest smutek...dzis bylo testowanie, niestety bez efektow.....
Może po prostu musicie poczekać troszkę dłużej.
A kiedy masz termin okresu? Już pozamiatane czy jeszcze jest szansa w tym cyklu?
Smutki doskonale rozumiem, zawsze będzie przykro.

Hej, o kurcze to niedobrze kochana... Ale bądź dobrej myśli i miej nadzieję, jak narazie serduszko bije więc najgorszy scenariusz wcale nie musi się sprawdzić. Ja 3mam kciuki za was cały czas i myślę o was [emoji120]
Ja bym czekała, masz leki.
Mi powiedzieli przy moim poronieniu zagrożonym, ze lepiej nie robić za dużo usg przezpochwowych,bo takie badanie też tam wszystko narusza... Lepiej dać brzuchowi i szyjce odpocząć...
Dzięki Magdusia ❤️ jest serduszko więc to mnie podtrzymuje na duchu.
Też mi tak lekarz powiedział, że w mojej sytuacji trzeba unikać częstego usg. Bo to zawsze podrażnia. Nawet zalecane jest wtedy przez powłoki brzuszne usg. Wiadomo, że w 5 tyg będzie ciężko. No, ale 8-9 tydzień to już u szczupłych osób widać.

Ja bym chyba z tego luxmedu przyspieszyła sobie ta wizytę.

Uważam, że dobrze poznać opinie innego lekarza.

I zobaczyć co on powie na ten rozwój sytuacji.
Ok, dzięki za opinie 🤗
Wiesz nawet nie ma terminu szybszego do tego lekarza. Wybrałam go na lekarza prowadzącego bo ma bardzo dobre opinie, a poza tym pracuje w szpitalu w moim mieście więc w razie gdybym tam trafiła to będzie miał oko, no i go tam znają to też inaczej podchodzą 😉 do lekarza z gorszymi opiniami niechce iść bo mnie nastraszy tylko niepotrzebnie, albo coś głupio powie, że nic z tego nie będzie i będę żyła w stresie (już takie historie słyszałam, a potem okazywało się ok).
Może po prostu wczorajszy lekarz źle coś pomierzył, może się nie zna, albo ręką jej drżała. Niechce chyba on tym myśleć. Mam leki - muszę się zrelaksować i nie myśleć o tym. Wracam do książek i seriali ☺️
A Ty jak się czujesz? Kiedy wizyta?
Daj troszkę pozytywnych fluidów ciążowych 😁🤗 pokaż zdjęcie maluszka ❤️😍

No to jak nie ma terminu, no to sprawa się rozwiązała:-) czyli musisz się zrelaksować i odpoczywać:-) musiała źle zmierzyć na pewno:-)
Serduszko biło to musi być dobrze [emoji173]

Ja codziennie rano lecę do łazienki, trochę pokasłać[emoji85] taki rytuał xd

Ale się okazało że moja mama do 3 msc też to przeżywała:p

Ogólnie wizyta dopiero teraz 10.06 , ale nie wytrzymałam i zamówiłam detektor tętna [emoji87] Także dziś będę się bawić w ginekologa [emoji3]

Wyśle Ci filmik jak mi się uda namierzyć:-)

A no i w Poniedziałek trochę podzwigałam i bolał mnie trochę brzuch więc mam nauczkę, by swoje szoguniastwo i Zosie samosię w kat odstawić:-)
Ok, dzięki za opinie [emoji847]
Wiesz nawet nie ma terminu szybszego do tego lekarza. Wybrałam go na lekarza prowadzącego bo ma bardzo dobre opinie, a poza tym pracuje w szpitalu w moim mieście więc w razie gdybym tam trafiła to będzie miał oko, no i go tam znają to też inaczej podchodzą [emoji6] do lekarza z gorszymi opiniami niechce iść bo mnie nastraszy tylko niepotrzebnie, albo coś głupio powie, że nic z tego nie będzie i będę żyła w stresie (już takie historie słyszałam, a potem okazywało się ok).
Może po prostu wczorajszy lekarz źle coś pomierzył, może się nie zna, albo ręką jej drżała. Niechce chyba on tym myśleć. Mam leki - muszę się zrelaksować i nie myśleć o tym. Wracam do książek i seriali [emoji3526]
A Ty jak się czujesz? Kiedy wizyta?
Daj troszkę pozytywnych fluidów ciążowych [emoji16][emoji847] pokaż zdjęcie maluszka [emoji173]️[emoji7]

No to jak nie ma terminu, no to sprawa się rozwiązała:-) czyli musisz się zrelaksować i odpoczywać:-) musiała źle zmierzyć na pewno:-)
Serduszko biło to musi być dobrze [emoji173]

Ja codziennie rano lecę do łazienki, trochę pokasłać[emoji85] taki rytuał xd

Ale się okazało że moja mama do 3 msc też to przeżywała:p

Ogólnie wizyta dopiero teraz 10.06 , ale nie wytrzymałam i zamówiłam detektor tętna [emoji87] Także dziś będę się bawić w ginekologa [emoji3]

Wyśle Ci filmik jak mi się uda namierzyć:-)

A no i w Poniedziałek trochę podzwigałam i bolał mnie trochę brzuch więc mam nauczkę, by swoje szoguniastwo i Zosie samosię w kat odstawić:-)
No dokładnie, sprawa się rozwiązała bo nie ma terminu. Przynajmniej nie mam dylematu czy iść szybciej 😁
Ale jak pokasłać? Że Cie dusi czy coś? ☺️
Ojej to daleko ta wizyta 🙄
Daj koniecznie znać o tym detektorze i tak!! Wyslij filmik!! 😍❤️
Oj nie dźwigaj - niech się chłopy wykażą 😁 Zosię samosie odstaw w kąt 😅

Może po prostu musicie poczekać troszkę dłużej.
A kiedy masz termin okresu? Już pozamiatane czy jeszcze jest szansa w tym cyklu?
Smutki doskonale rozumiem, zawsze będzie przykro.
Juz pozamiatane, wczoraj dostalam @, w 33 dc, wkurza nnie mnie tez to ze przez ta kombinacje lekow cykl sie wydluzyl, miala tak ktoras z Was?

W sensie wymioty, ale nie ma czym [emoji87][emoji85]
Czekam aż dostanę smsa z paczkomatu [emoji16]
No dokładnie, sprawa się rozwiązała bo nie ma terminu. Przynajmniej nie mam dylematu czy iść szybciej [emoji16]
Ale jak pokasłać? Że Cie dusi czy coś? [emoji3526]
Ojej to daleko ta wizyta [emoji849]
Daj koniecznie znać o tym detektorze i tak!! Wyslij filmik!! [emoji7][emoji3590]
Oj nie dźwigaj - niech się chłopy wykażą [emoji16] Zosię samosie odstaw w kąt [emoji28]

reklama
Do góry