reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Ja w prawdzie ogórkowa staraczka i ciezarowka ale fajnie się was czyta więc się wpraszam :p
rossig nie to początek badań, musze mieć jeszcze usg brzucha, piersi, transwaginalne, rtg klatki i marker SCC (to jest marker na szyjke) na szczęście tomograf i rezonans na jesieni. Muszę się badać od 3 do pół roku z racji, ze najwięcej wznów jest podczas 2 lat od zakończenia leczenia, potem co pół roku i co rok.
Piernik98 .... mi wystarczy zwykły seks :D ostatnio mojego starego chciałam zaciągnąć na wyjazd samochodem i mowie moze tak na łonei natury jak za dawnych lat, a on ,,co????...dawniej sie po samochodach gniezdziliśmy bo nie było innej miejscówki ale jak teraz mamy mieszkanie i wygodne łużko to on kręgosłupa nie będzie gioł w samochodzie :D"
No moj maz to samo, przed ślubem to auto było wybzykane tak że szok A teraz się już starej dupie nie chce i by tylko w łóżku... No dobra w mieszkaniu... bo na stole też było (w udanym cyklu haha)

reklama
Ja też ogórkowa ale podczytuję koleżanki [emoji854][emoji6]
Ja w prawdzie ogórkowa staraczka i ciezarowka ale fajnie się was czyta więc się wpraszam [emoji14]

No moj maz to samo, przed ślubem to auto było wybzykane tak że szok A teraz się już starej dupie nie chce i by tylko w łóżku... No dobra w mieszkaniu... bo na stole też było (w udanym cyklu haha)

To ja do Was też dołączę 🥰 bo bije od Was taki optymizm 😉
Również jeszcze nie brzuszkowa, ale w tym cyklu ananas poszedł w ruch plus olej z wiesiołka
Kilka dziewczyn kojarzę że staraczek 🙂
@KiedyPytam ba pewno wkrótce i my dołączymy do @rossig i @aga.i.nieszka jako ciężarówki 🤗 zobaczysz ☺️
Co do seksow w aucie i innych miejscach to u nas to ja wolę łóżko 🤦‍♀️ jakoś mało pewnie się czuje gdzie indziej 🤷‍♀️ ale kto wie może w tym cyklu poszaleje, skoro któraś z was pisała, że w cyklu udanym miłości były nawet na stole 😁😁😁

Ja w prawdzie ogórkowa staraczka i ciezarowka ale fajnie się was czyta więc się wpraszam :p

Moj chcial do ślubu jechac autem naszym i miec tabliczke auto pierwszych razów 😂😂😂 dodam ze to stare Punto 😂

To ja do Was też dołączę 🥰 bo bije od Was taki optymizm 😉
Również jeszcze nie brzuszkowa, ale w tym cyklu ananas poszedł w ruch plus olej z wiesiołka
Kilka dziewczyn kojarzę że staraczek 🙂
@KiedyPytam ba pewno wkrótce i my dołączymy do @rossig i @aga.i.nieszka jako ciężarówki 🤗 zobaczysz ☺
Co do seksow w aucie i innych miejscach to u nas to ja wolę łóżko 🤦‍♀️ jakoś mało pewnie się czuje gdzie indziej 🤷‍♀️ ale kto wie może w tym cyklu poszaleje, skoro któraś z was pisała, że w cyklu udanym miłości były nawet na stole 😁😁😁
U nas na 90% udane działania pod prysznicem były 😂😂

@Saneatsui @aga.i.nieszka i @Ragda jako ogórkowe, doświadczone staraczki może napiszecie tutaj trochę o sobie 😀 - w którym cyklu się Wam udało, jak się wtedy czułyście, czy mialyscie jakieś objawy w tym udanym cyklu? Uwielbiam też czytać wiadomości jak przekazalyscie wiadomość tatusiom 😍

U mnie dziś 31dc, 17dpo, @ i plamienia dalej ani widu ani słychu 🙉

Hej. Ja starałam się od listopada 2019 r. po 12 latach stosowania antykoncepcji. Razem 5 cykli, 6 miesięcy. W lutym trafiłam do ginekologa i dowiedziałam się że mam pcos. Zaczęliśmy stymulację letrozolem. W pierwszym cyklu owulacja wystąpiła ale endometrium cienkie i nie bardzo wstrzeliliśmy się z przytulankami. W kolejnym cyklu przyszedł koronawirus więc odpuściłam monitoring a nawet starałam się ominąć owulację, ale coś nie wyszło [emoji14]mieliśmy jeden seks około dwa dni przed owulacją no i jest ciąża. Miałam stosować acard na poprawę endometrium ale plamiłam po nim więc odstawiłam. W zamian brałam magnez, wiesiołka i omege 3, podobno też wspomagają endometrium ale i tak nie sądziłam że się uda [emoji854]
Objawów nie miałam żadnych, do dzisiaj tak pozostało. Jedynie śluz od owulacji aż do samego dnia okresu, dość rzadki, biały.
Test zrobiłam dla beki 12 dpo wieczorem i wyszedł duch cienia. Jedne dziewczyny widziały go, inne nie. Powtórzony 13 dpo rano i piękna kreska obecna [emoji6]
Czekając na wynik testu jeszcze zapaliłam fajkę [emoji2957]
Niemężowi powiedziałam tego samego dnia, zwyczajnie, gdy przytuliliśmy się po moim powrocie z pracy. Nie miałam prezentu ani nic szczególnego i to chyba koniec historii [emoji4]
Miałam usg we wtorek ale ciąża młodsza i nie było serduszka także nadal czekam :)

A test robiłaś?

@Saneatsui @aga.i.nieszka i @Ragda jako ogórkowe, doświadczone staraczki może napiszecie tutaj trochę o sobie [emoji3] - w którym cyklu się Wam udało, jak się wtedy czułyście, czy mialyscie jakieś objawy w tym udanym cyklu? Uwielbiam też czytać wiadomości jak przekazalyscie wiadomość tatusiom [emoji7]

U mnie dziś 31dc, 17dpo, @ i plamienia dalej ani widu ani słychu [emoji86]

Hej. Ja starałam się od listopada 2019 r. po 12 latach stosowania antykoncepcji. Razem 5 cykli, 6 miesięcy. W lutym trafiłam do ginekologa i dowiedziałam się że mam pcos. Zaczęliśmy stymulację letrozolem. W pierwszym cyklu owulacja wystąpiła ale endometrium cienkie i nie bardzo wstrzeliliśmy się z przytulankami. W kolejnym cyklu przyszedł koronawirus więc odpuściłam monitoring a nawet starałam się ominąć owulację, ale coś nie wyszło [emoji14]mieliśmy jeden seks około dwa dni przed owulacją no i jest ciąża. Miałam stosować acard na poprawę endometrium ale plamiłam po nim więc odstawiłam. W zamian brałam magnez, wiesiołka i omege 3, podobno też wspomagają endometrium ale i tak nie sądziłam że się uda [emoji854]
Objawów nie miałam żadnych, do dzisiaj tak pozostało. Jedynie śluz od owulacji aż do samego dnia okresu, dość rzadki, biały.
Test zrobiłam dla beki 12 dpo wieczorem i wyszedł duch cienia. Jedne dziewczyny widziały go, inne nie. Powtórzony 13 dpo rano i piękna kreska obecna [emoji6]
Czekając na wynik testu jeszcze zapaliłam fajkę [emoji2957]
Niemężowi powiedziałam tego samego dnia, zwyczajnie, gdy przytuliliśmy się po moim powrocie z pracy. Nie miałam prezentu ani nic szczególnego i to chyba koniec historii [emoji4]
Miałam usg we wtorek ale ciąża młodsza i nie było serduszka także nadal czekam :)

A test robiłaś?

Woow super - gratulacje!! To chyba jednak prawda że ten mały człowieczek sam wybiera sobie czas kiedy ma się pojawić 😁
Testy robiłam - pierwszy w poniedziałek 12 dpo, było to 14 dni od podania pregnylu i strasznie się bałam, ze może jakimś cudem to jeszcze pregnyl wychodzi na teście.. wczoraj - 16 dpo zrobiłam kolejny test i druga kreska jest dużo grubszą i wyrazniejsza niż ta z poniedziałku, także modlę się żeby było już tylko dobrze!
P.S. test z niebieską końcówka z poniedziałku, a Pink wczoraj 😍

Załączniki

• 20200504_181525.jpg
    20200504_181525.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 90
  • 20200508_042424.jpg
    20200508_042424.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 83
reklama
@Saneatsui @aga.i.nieszka i @Ragda jako ogórkowe, doświadczone staraczki może napiszecie tutaj trochę o sobie 😀 - w którym cyklu się Wam udało, jak się wtedy czułyście, czy mialyscie jakieś objawy w tym udanym cyklu? Uwielbiam też czytać wiadomości jak przekazalyscie wiadomość tatusiom 😍

U mnie dziś 31dc, 17dpo, @ i plamienia dalej ani widu ani słychu 🙉
I nie testujesz????????

Do góry