reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Mam wyniki bety - dziś 6,5 tysiąca. Znowu pięknie urosła 170%. Tylko się martwię bo żywa krew mi znowu poleciała. Ale potem przestała, tak jednorazowo.
Mam teleporadę jutro w Luxmedzie o 15.30
Mam nadzieję, że wystawi mi już skierowanie na usg bo mam tam pakiet medyczny, ale wszystkie wizyty w aplikacji są poblokowane. Ostatnio mi odmówił.
Umówiłam też prywatnie lekarza na wtorek. Szybciej terminów nie było. Mam też termin umówiony 26 maja. Ale niepokoje się i muszę szybko zobaczyć czy coś wiadomo.
Poumawiałam trochę tych lekarzy, żeby ktokolwiek mnie przyjął 🙏
Dobrze, ze idziesz do lekarza sprawdzic wszystko i rozwiac swoj niepokoj. Na pewno jest wszystko wspaniale, ale tu chodzi tez o nasz komfort psychiczny, zebysmy byly spokojniejsze i sie nie stresowaly 😊 ja ciaze prowadze od poczatku prywatnie i moj gin oprocz tego, ze zawsze jest pod telefonem to jeszcze jak mam jakies watpliwosci zawsze moge przyjechac i zawsze mnie przyjmie, po prostu ewentualnie chwilke poczekam 😊 i nie ukrywam, ze daje mi to rowniez duzy spokoj psychiczny i takie poczucie bezpieczenstwa 😊 takze nawet jezeli bedziesz sie zastanawiala czy warto, czy nie bedziesz glowy zawracala, czy Cie nie wysmieja to w ogole na to nie patrz i zawsze jedz do lekarza, gdycos Cie niepokoi, bo Twoj spokoj teraz jest mega wazny dla maluszka 😊 co nie zmienia faktu, ze wszystko bedzie w porzadku i cudownie 😁

reklama
Duza beta niekoniecznie na blizniaki. Ja mialam po ponad 200% i jest jedno 😂😂😂 a sie obawialam 🤣 podobno ze duze przyrosty sa na dziewczynke. Bedziemy sprawdzac teorie 😅
Dokladnie 😊 mi beta w ogole nie wskazywala na bliznieta, bo przyrost byl prawidlowy ok 100%, a wiec norma i na wykresach jak sprawdzalam w internecie tez bylam idealnie w sredniej. Mega duzym zaskoczeniem byla wiec informacja o dwoch maluszkach, ale teraz nie wyobrazam sobie inaczej i juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla je tulic i calowac 😊

Dokładnie lepiej to sprawdzić, ale może to te unaczynianie u Ciebie wpływa.

Na pewno będzie dobrze! [emoji173]

A właśnie powiedz mi jak z naczynkami ogólnie, na nogach ? Na ciele ? Masz problemy jakieś?
Mam wyniki bety - dziś 6,5 tysiąca. Znowu pięknie urosła 170%. Tylko się martwię bo żywa krew mi znowu poleciała. Ale potem przestała, tak jednorazowo.
Mam teleporadę jutro w Luxmedzie o 15.30
Mam nadzieję, że wystawi mi już skierowanie na usg bo mam tam pakiet medyczny, ale wszystkie wizyty w aplikacji są poblokowane. Ostatnio mi odmówił.
Umówiłam też prywatnie lekarza na wtorek. Szybciej terminów nie było. Mam też termin umówiony 26 maja. Ale niepokoje się i muszę szybko zobaczyć czy coś wiadomo.
Poumawiałam trochę tych lekarzy, żeby ktokolwiek mnie przyjął [emoji120]

Ja miałam ten pierwszy przyrost też 268% I poranne mdłości i też mówią że to na dziewczynkę [emoji1787] będziemy czekać badań [emoji1787]

Najważniejsze aby zdrowe [emoji173]
Duza beta niekoniecznie na blizniaki. Ja mialam po ponad 200% i jest jedno [emoji23][emoji23][emoji23] a sie obawialam [emoji1787] podobno ze duze przyrosty sa na dziewczynke. Bedziemy sprawdzac teorie [emoji28]

Cudownie[emoji173][emoji173] najważniejsze, że mały człowieczek już tam zamieszkał [emoji3059][emoji120]
Melduję się po wizycie u ginekologa [emoji4]
A więc tak - jestem w 4t6d i widziałam pecherzyk - wielkolud ma już prawie 2 mm [emoji28] lekarz mówił że jak na tak mlody etap ciąży wszystko wygląda super, kazał zapobiegawczo brać duphaston 2×1 tabl i za dwa tygodnie kolejna wizyta - równo w 7t i wtedy zleci mi wszystkie badania...
Oczywiście nie obyło się bez torbieli na prawym jajniku :( na szczęście ma tylko 2cm i lekarz powiedział, ze za chwile sama powinna się wchłonąć - wygląda na to że miałam dwa dominujące pecherzyki, z czego jeden pękł a jeden nie [emoji848]

Ja miałam ten pierwszy przyrost też 268% I poranne mdłości i też mówią że to na dziewczynkę [emoji1787] będziemy czekać badań [emoji1787]

Najważniejsze aby zdrowe [emoji173]
O to moj 1 przyrost podobnie bo 283%. Co do mdlosci to nie wiem czy to zalezne od płci ale na mojego malucha mowie ze juz terroryzuje mamusie a jeszcze z brzucha nie wyszedl 😂😂😂

Dokladnie 😊 mi beta w ogole nie wskazywala na bliznieta, bo przyrost byl prawidlowy ok 100%, a wiec norma i na wykresach jak sprawdzalam w internecie tez bylam idealnie w sredniej. Mega duzym zaskoczeniem byla wiec informacja o dwoch maluszkach, ale teraz nie wyobrazam sobie inaczej i juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla je tulic i calowac 😊
Oo i na kiedy masz? 😍

reklama
Tylko plynne lub w miare miekkie wejdzie inaczej mnie ciągnie. Moj kochany mi budyn robil to napchalam troche zoladek i bylo lepiej. Ogolnie nie pojmuje tego. O 4 w nocy obudzilam sie z meeega burczeniem w brzuchu i musialam cos zjesc taka glodna bylam a rano nagle mdlosci i apetyt -1 😂 teraz juz troszke lepiej na szczescie.
Mi bardzo pomagało zimne jabłko (koniecznie zimne) rano na mdłości - tylko to jadłam na „śniadanie” przez długi czas, ale to chyba dość niestandardowe rozwiązanie. Spróbować zawsze warto.

Do góry