reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

reklama
Nie wiem czy można wkleić tu Wam książkę w pdf ze względu na prawa autorskie. Ale jest do pobrania za darmo z tego linku :
www.1000dni.pl
Ciekawa stronka tam znalazłam kalkulatory ciążowe i tego nieszczęsnego wapna.
Bez wchodzenia w cokolwiek zjeżdżacie na sam dół strony i tam są darmowe poradniki do pobrania rekomendowane przez Instytut matki i dziecka
Ja już czytam ☺
Tak to wygląda :
Zobacz załącznik 1119476
Czytam o tym wapniu i nie jem nic z wymienionych rzeczy 😂 ciekawe jak teraz wapn bedzie u mnie wygladac bo pamietam ze jeszcze rok temu mialam w ogole ponad norme i wlasnie lekarka zwrocila na to uwage a ja nie wiem skąd to tak...🤔 jakas samowystarczalna jestem chyba 😂😂😂

Długo się starasz? 😁
4 cykle typowego starania, a 3 takie na luzie (czyli nie sprawdzałam dokładnie kiedy owu itp) czyli razem 7 cykli, żadnego zabezpieczenia. Tab nigdy nie brałam, prezerwatyw nie uzywamy.
Dla mnie to juz dlugi czas jest, myślałam zawsze ze szybko zajde, raz dwa i buum, a tutaj wyszlo zupełnie inaczej.
Wiem ze niektóre kobiety kilka lat sie staraja.

Ale dla mnie ten moj czas to juz duzo 😊

Wystarczy że masz policystyczny jajnik i już stwierdzają pcos
U mnie znowu było tak że dwa lata temu podczas wizyty na którą przyszłam z infekcją okazało się że mam cytuję "lekko policystyczny jajnik" jakoś nie miało to wtedy do mnie znaczenia bo byliśmy w trakcie kupowania mieszkania i o dziecku się nie myślało więc przepisał mi anty i kazał brać przez 3 msc. Mimo wszystko i tak mnie zastanawia ten jajnik bo czytając w necie objawy to nie mam ani jednego z wszystkich wymienionych. Jedynie czego jestem pewna że będę miała problemy z tarczycą zawsze każdy lekarz zwracał mi na to uwagę i kazał się badać ale ja z tych co nie lubią ani chodzić do lekarza ani się badać a już nie wspomnę o braniu tabletek [emoji28] a teraz jakbym w końcu chciała coś z tym zrobić to dupa! [emoji2358] Do @ zostało mi 3 dni, dziwne rzeczy działy się ze mną po owulacji ale nie biorę już nic pod uwagę i nie wkręcam sobie [emoji23]

Czytam o tym wapniu i nie jem nic z wymienionych rzeczy 😂 ciekawe jak teraz wapn bedzie u mnie wygladac bo pamietam ze jeszcze rok temu mialam w ogole ponad norme i wlasnie lekarka zwrocila na to uwage a ja nie wiem skąd to tak...🤔 jakas samowystarczalna jestem chyba 😂😂😂
A wejdź na tej stronie w kalkulator wapnia i oblicz ile Ci pokazuje spożycie dzienne w mg? Tak z ciekawości 😁 bo ja przez to doła złapałam. Powinno być 1500 mg w ciąży, a mi pokazuje 200 😳😱 jogurtów, serków, maślanek, kefirów nie lubię 🙄 masło mi obojętne, rzadko kiedy używam, to jedynie 3 plastry sera żółtego zostaje 😏

A wejdź na tej stronie w kalkulator wapnia i oblicz ile Ci pokazuje spożycie dzienne w mg? Tak z ciekawości 😁 bo ja przez to doła złapałam. Powinno być 1500 mg w ciąży, a mi pokazuje 200 😳😱 jogurtów, serków, maślanek, kefirów nie lubię 🙄 masło mi obojętne, rzadko kiedy używam, to jedynie 3 plastry sera żółtego zostaje 😏
Z dzis...

Załączniki

• Screenshot_20200513-193200_Chrome.jpg
    Screenshot_20200513-193200_Chrome.jpg
    172,4 KB · Wyświetleń: 72
Spokojnie ten przyrost jest wystarczający. Nic się nie martw
Cześć, pozwolę sobie do Was dołączyć :) byłam jakiś czas na staraczkach, ale bardziej podczytywałam niż się udzielałam. W końcu po prawie półtora roku udało się i nam :) Według OM dzisiaj 5+3. Beta z przedwczoraj 507, beta z dzisiaj 904, prolaktyna 23, progesteron 30,6. Przyrost nie jakiś ogromny ale według normy. Mam wrodzoną wadę macicy, która utrudnia zajście, utrzymanie i donoszenie ciąży, więc mam dużego stresa. Pobolewa mnie czasami brzuch, czasem na środku, czasem z prawej strony. Ciążowych objawów za bardzo nie mam. Dajcie znać jak to jest z tym przyrostem bety.

Ło matko. Może ten kalkulator jakiś z czapy 😱 mi pokazywał 200 i już miałam doła i myśli, że będę musiała 2 litry mleka pić 🤮
Ciekawe
No mowilam ze ja zadnych serow, mlek, jogurtow, pieczywa prawie wcale (ma przewaznie mleko w proszku), jajek bo tez zle reaguje. Jem jakies roslinne zamienniki ale to tez raczej zadko. No ale nie przejmuje sie tym jakos bo wapn mam bardzo wysoki.

reklama
@MamaBuni u mnie tsh to 18-20zl także nie ma tragedii, progesteron 24zl i to muszę zbadać ponownie 25 maja i czekam na ten dzień obecnie bardziej niż na zrobienie testu, bo możliwe, że testowanie będzie bezsensowne 😔 a ja głupia testów ciążowych zrobiłam każdego cyklu po 3 i ryczałam zawsze 🤦‍♀️

Ale koniec tych smutków, ciężarówki napiszcie jakieś swoje objawy itd, uwielbiam to czytać 🥰🍍🍍🍍
To ja jakąś inną jestem bo oprócz powoekszonych piersi, wzdec i ciągłego spania to nie wiem że w ciąży jestem:D
Ale tak mnie obsypalo syfami że wszędzie mam:/ już patrzeć na siebie nie moge ;( na twarzy, na szyi na poiersiach, na plecach :( uuuuuh jeszcze odrost na głowie okropny A tu trzeba się jeszcze trochę wstrzymać z farbowaniem. Dziś 9+4 także jeszcze z miesiac nie pofarbuje ;(

A mi się taki płaczek włączył w tym tygodniu, że masakra. Nawet mi się płakać chce jak widze ptaszki cierkające w TV 🤦‍♀️
Troszkę dzisiaj plamiłam, trochę się stresuję bo jakoś nie mam na nic dziś apetytu, a do tej pory jadłam wszystko, aż mi się uszy trzęsły.
Trochę się zdołowałam bo przeczytałam, że kobiety w ciąży mają zwiększone zapotrzebowanie na wapń, a ja kompletnie nie lubię nabiału i jak weszłam w kalkulatory to się okazało, że jem może 15% zapotrzebowania :( Teraz będę piła 2 litry mleka dziennie do 🤮😭
Z chłopem się pokłóciłam bo się okazało, że mam przegląd auta do soboty tylko. I on, że czemu tego nie pilnuje i teraz na szybko załatwiać, a on do pracy jeszcze chodzi to będzie ciężko. No i się oczywiście popłakałam bo co mnie teraz obchodzi jakiś głupi samochód - ja tu pilnuje czy beta nie spada, a jego dziecko nie obchodzi tylko samochód. No tragedia 😭
Czekam na wyniki bety
Bo faceci na swój sposób przerabiaja wszystko. Nie złość się bardzo na chłopa:)

Laski kupiłam sobie dziś dwa biustonosze :) W końcu na reszcie w dobrej promocji i mój rozmiar!!! Jeeej 75 I :) na szczęście babeczka mówiła że J też mają jakby mi bardzo miseczka skoczyla w górę to będą miała co założyć na siebie :)
Ale ja mówię to już są doniczki na tasiemkach A nie biustonosze 🙈

Do góry