reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Mi bardzo pomagało zimne jabłko (koniecznie zimne) rano na mdłości - tylko to jadłam na „śniadanie” przez długi czas, ale to chyba dość niestandardowe rozwiązanie. Spróbować zawsze warto.
Wlasnie z jedzeniem u mnie jest duzy problem poniewaz wiele mi nie służy lub mam nietolerancje. W przypadku jablek i gruszek mam problemy zoladkowe 🙈🙈🙈 tragedia z tym jedzeniem u mnie 😪

reklama
Ale zamówiłam juz olejek z wiesiołka zimno tłoczony nieoczyszczony i korzeń maca. Do piątku do mnie dotrze.
Tylko powiedzcie jak stosować ten olejek i ten korzeń maca, codziennie??
Ja wcinam oczywiście😊

No właśnie też mam pytanie o korzeń maca, bo dziś kupiłam kapsułki i nie wiem, jak długo łykać? Do @?
Mace do zagnieżdżenia czyli tak do 6-8 dpo odstawić. Codziennie.
Ja odstawiłam 8 dpo.
Olej nie wiem bo nie stosowałam.

Melduję się po wizycie u ginekologa 😊
A więc tak - jestem w 4t6d i widziałam pecherzyk - wielkolud ma już prawie 2 mm 😅 lekarz mówił że jak na tak mlody etap ciąży wszystko wygląda super, kazał zapobiegawczo brać duphaston 2×1 tabl i za dwa tygodnie kolejna wizyta - równo w 7t i wtedy zleci mi wszystkie badania...
Oczywiście nie obyło się bez torbieli na prawym jajniku :( na szczęście ma tylko 2cm i lekarz powiedział, ze za chwile sama powinna się wchłonąć - wygląda na to że miałam dwa dominujące pecherzyki, z czego jeden pękł a jeden nie 🤔
Ale super! ❤️❤️
Torbielek na pewno się wchłonie więc się nim nie przejmuj. Fajnie, że już kropek taki duży ☺️😅 na kiedy termin porodu Ci wyliczono? 😉
A Ty jesteś ananasowa mamusia też czy nie jadłaś w tym cyklu? ☺️

Ale zamówiłam juz olejek z wiesiołka zimno tłoczony nieoczyszczony i korzeń maca. Do piątku do mnie dotrze.
Tylko powiedzcie jak stosować ten olejek i ten korzeń maca, codziennie??
Olejek z wiesiolka od 1 dnia cyklu do dnia owulacji nie dluzej! Poniewaz moze wywolywac w pozniejszych dniach cyklu skurcze macicy co za tym idzie ewentualnej ciazy moze zaszkodzic

Dobrze, ze idziesz do lekarza sprawdzic wszystko i rozwiac swoj niepokoj. Na pewno jest wszystko wspaniale, ale tu chodzi tez o nasz komfort psychiczny, zebysmy byly spokojniejsze i sie nie stresowaly 😊 ja ciaze prowadze od poczatku prywatnie i moj gin oprocz tego, ze zawsze jest pod telefonem to jeszcze jak mam jakies watpliwosci zawsze moge przyjechac i zawsze mnie przyjmie, po prostu ewentualnie chwilke poczekam 😊 i nie ukrywam, ze daje mi to rowniez duzy spokoj psychiczny i takie poczucie bezpieczenstwa 😊 takze nawet jezeli bedziesz sie zastanawiala czy warto, czy nie bedziesz glowy zawracala, czy Cie nie wysmieja to w ogole na to nie patrz i zawsze jedz do lekarza, gdycos Cie niepokoi, bo Twoj spokoj teraz jest mega wazny dla maluszka 😊 co nie zmienia faktu, ze wszystko bedzie w porzadku i cudownie 😁
Dziękuję ☺️ właśnie te wizyty umówiłam dla świętego spokoju. Niechce się niepotrzebnie stresować. Pierwotnie umówiłam wizytę 7+0 żeby już na 100% serduszko było. Ale teraz chce iść jak najszybciej bo się stresuje tymi krwawieniami.
Dokładnie lepiej to sprawdzić, ale może to te unaczynianie u Ciebie wpływa.

Na pewno będzie dobrze! [emoji173]

A właśnie powiedz mi jak z naczynkami ogólnie, na nogach ? Na ciele ? Masz problemy jakieś?
Tak ogólnie to chyba nie mam problemów. Pod kolanami mam tylko trochę popękanych naczynek, ale dopiero jakoś w tym tygodniu zauważyłam.
Ostatnio też zauważyłam, że czasami swędzi mnie noga w jakimś jednym miejscu. Raz jedna, raz druga - a to na udzie, a to na łydce. Podrapie się z raz i zaraz w tym miejscu wyskakuje czerwona plama.
A myślicie, że to ma jakiś wpływ? 🤔
Poproszę [emoji8]
Blanka trzeba pobrać za darmo ze strony 1000dni.pl bo nie wiem czy można tak tu wklejać czyjeś książki 🙈

Dziewczyny, czy Wy też macie bóle jak podczas okresu? Nie wiem czy to normalne, ale cały czas czuje jakbym miała dostać okres. Boli mnie praktycznie cały czas brzuch i plecy. Może nie powinnam nazywać tego bólem, ale po prostu cały czas "czuję" brzuch i plecy. 5+4 tc

Dziewczyny, czy Wy też macie bóle jak podczas okresu? Nie wiem czy to normalne, ale cały czas czuje jakbym miała dostać okres. Boli mnie praktycznie cały czas brzuch i plecy. Może nie powinnam nazywać tego bólem, ale po prostu cały czas "czuję" brzuch i plecy. 5+4 tc
Ja nic nie odczuwam. Ale moja przyjaciółka miała tak już przed terminem okresu i tak zostało całą ciążę.
Podobno to zależy od tego jak bardzo jesteś wrażliwa i wszystko odczuwasz. Ona tak samo "czuła" owulacje do bólu, a ja nigdy nic.

Dziękuję ☺ właśnie te wizyty umówiłam dla świętego spokoju. Niechce się niepotrzebnie stresować. Pierwotnie umówiłam wizytę 7+0 żeby już na 100% serduszko było. Ale teraz chce iść jak najszybciej bo się stresuje tymi krwawieniami.

Tak ogólnie to chyba nie mam problemów. Pod kolanami mam tylko trochę popękanych naczynek, ale dopiero jakoś w tym tygodniu zauważyłam.
Ostatnio też zauważyłam, że czasami swędzi mnie noga w jakimś jednym miejscu. Raz jedna, raz druga - a to na udzie, a to na łydce. Podrapie się z raz i zaraz w tym miejscu wyskakuje czerwona plama.
A myślicie, że to ma jakiś wpływ? 🤔

Blanka trzeba pobrać za darmo ze strony 1000dni.pl bo nie wiem czy można tak tu wklejać czyjeś książki 🙈
Niektore kobiety w ciazy swedzi skora. Ja np mam caly brzuch w wysypce i to tez sie zdarza z tym ze mnie nic nie swedzi ale sie przejmowalam co mi sie dzieje 😂

Ja nic nie odczuwam. Ale moja przyjaciółka miała tak już przed terminem okresu i tak zostało całą ciążę.
Podobno to zależy od tego jak bardzo jesteś wrażliwa i wszystko odczuwasz. Ona tak samo "czuła" owulacje do bólu, a ja nigdy nic.
Też tak mam z owulacją, że ją bardzo mocno czuje zawsze :)

reklama
Ja nie mam zadnych boli. Mialam przed terminem okresu tylko. Ale podobno to jest normalne ze we wczesnej ciazy sa takie pobolewania jak na okres 😊

Do góry