reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i słowa otuchy 😘 jesteście naprawdę cudowne - nigdy nie sądziłam, że na jakiś forum można poznać tak fajne osoby ☺
Ta noc to w ogóle tragedia była - żeby się dostać do izby to trochę czasu schodzi - najpierw się dzwoni, że się jest pod szpitalem, potem przez jakaś śluzę przechodziłam, wywiady antykoronawirusowe - masakra. Pojechałam do apteki nocnej, jak wracałam do domu to jeszcze mnie policja zatrzymała 🤦weszłam do domu o 3 w nocy - wyczerpana jak nie wiem. Przespałam się parę h i musiałam o 6 wstać bo miałam być rano w pracy - więc na szybko L4 załatwiałam od lekarza rodzinnego. Potem do labolatorium na badanie bety. Zleciłam też progesteron. Czy duphaston będzie miał wpływ na wynik progesteronu i wyjdzie zafałszowany? 🤔
Zjadłam 2 tabletki o drugiej w nocy.

Ale powiem Wam, że trafiłam na super lekarza na izbie przyjęć - przemiły, bardzo empatyczny, wszystko mi dokładnie pokazywał na monitorze. Szok. Zawsze się słyszało, że lekarze warczą jak ktoś przyjdzie z bardzo wczesną ciąża. A tu miłe zaskoczenie. Nawet sobie jego nazwisko zapamiętałam - sprawdzę czy gdzieś przyjmuje bo rozglądam się za lekarzem prowadzącym 🤔
Nie duphaston nie wychodzi we krwi ale jak juz dzis zbadalas to wiecej go nie badaj bedac na duphastonie bo lek nie wychodzi we krwi a działa i wynik pokazuje twoj poziom progesteronu jaki masz bez leku 😊 daj znac jak beda wyniki.

reklama
Kochane powiedzcie, czy któraś z was miała problem z nie pękającym pęcherzykiem? Nie wiem czy to ten cykl, czy w ogóle mam od jakiegoś czasu cykle bez owulacyjne.. Podlamalam się dzisiaj.

Wlasnie mialam napisac o Tobie, że chyba mówiłaś że progesteronu w krwi nie widać
Nie duphaston nie wychodzi we krwi ale jak juz dzis zbadalas to wiecej go nie badaj bedac na duphastonie bo lek nie wychodzi we krwi a działa i wynik pokazuje twoj poziom progesteronu jaki masz bez leku [emoji4] daj znac jak beda wyniki.

Kurczę ja się chyba na tym nie znam nie pomogę, ale może monitoring tu chyba najlepiej określi co ?

Dziewczyny brały chyba pregnyl na pęknięcie pęcherzyka
Kochane powiedzcie, czy któraś z was miała problem z nie pękającym pęcherzykiem? Nie wiem czy to ten cykl, czy w ogóle mam od jakiegoś czasu cykle bez owulacyjne.. Podlamalam się dzisiaj.

Hej! wiec tak, pytałam dzisiaj znajomego gina to powiedział że plamienie po owu w cyklu może być spowodowane:
seksem..
nie wydolnością szyjki
niedomogą lutealną
Stwierdził żeby sprawdzić w 5 dniu cyklu prolaktyne (najlepie w 2 cyklach) i 7 dni po owulacji czyli kolo 21 dc progesteron tez w 2 cyklach bo jeden wynik nigdy nie jest miarodajny :)

reklama
Hej! wiec tak, pytałam dzisiaj znajomego gina to powiedział że plamienie po owu w cyklu może być spowodowane:
seksem..
nie wydolnością szyjki
niedomogą lutealną
Stwierdził żeby sprawdzić w 5 dniu cyklu prolaktyne (najlepie w 2 cyklach) i 7 dni po owulacji czyli kolo 21 dc progesteron tez w 2 cyklach bo jeden wynik nigdy nie jest miarodajny :)
Hej. O niedomodze lutealnej wie . Progesteron mam ok jak biorę Pregnyl. Jak nie to wiadomo, owu nie ma i progesteron niski. Prolaktynę badałam kilka razy mam w normie .... Grr.... A po owulacji się nie seksujemy właśnie by nie nadwyrężać szyjki.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry