reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Hejo [emoji8]
Wczoraj pojawiła się u mnie Owulka więc działam i wracam do was [emoji39] może tym razem się poszczęści[emoji108]
Jajniki od rana dają o sobie znać [emoji51]
Ananasek zjedzony [emoji531]
Buźka [emoji8]
Zobacz załącznik 1134226
Ja też właśnie po owu i przypadkowo działaliśmy więc zaczyna się czekanie [emoji1787] chcieliśmy się wstrzymać bo partner na suplementacji i nie sprawdzałam cyklu i wyszło, że wstrzeliliśmy się dokładnie w owu [emoji2356]

Ale staram się nie myśleć, idę jutro na siłkę, a teraz mocze nogi w solach naturalnych [emoji1787][emoji1787]

reklama
Cześć Ananaski. Ja pp wizycie u ginekologa. Poszła pomyślnie bo na badniu był pęcherzyk graffa także owulacja jest. Mam nadzieję że będzie prawidłowa. Pęcherzyk był maly i ginekolog powiedział ze 4dni do owulacji. Tazke żeby działać w 4 dzień i 5.
Endometrium 8.5 A teraz zalecił wstrzemięźliwość jeszcze dziś możemy ale do owulacji już nic. Żeby żołnierze byly w pełni mocy.
Macica okej, szyjka reszta też. Nie ma żadnych nieprawidłowości. Zlecil badania krwi,różyczka igg, toksoplazmoza igg, toksoplazmoza mg, tsh i prolaktyna i progesteron. Mówił że narazie nie mam soe czym martwić bo dużo par ma tak ze ciąża pokazuje się po roku bądź półtora roku.

Podniósł mnie na duchu tym że jest owulacja, tego bałam się najbardziej. Jeżeli w przeciągu 4 miesięcy ciąży nie będzie wtedy sprawdzanie drożności jajowodów i dalsze kroki.
Ananas [emoji531] i morelki jem.
I bawić się podczas seksu wszystko na luzie. I nawet winko wskazane żeby sie rozluźnić.
Oby się udało, zalecam seksy przy owu, wineczko [emoji485] i całuski [emoji3590][emoji182]

Hej dziewczyny 😊 tak sobie poczytałam o tym "zbawiennym" wpływie ananasa na płodność i zagnieżdżenie zarodka i postanowiłam w tym cyklu spróbować go wcinać 😊 ... nie wiem, czy mam jakąś paranoje ( jestem po wczesnym poronieniu w kwietniu tego roku), ale od 2 dni dziwnie się czuje...Z mojego kalendarza wynika, że owulacje miałam 11.06, bo od tego momentu rośnie mi z dnia na dzień temperatura ( dzisiaj rano 37,1) do tego czuje, że szyjka jest wysoko i dosyć twarda...od 2 dni czuje pobolewanie piersi, które zrobiły się tak jakby pełniejsze (jakby przybrały na wadze 🙈😂) do tego czułam dzisiaj taki ostry ból w okolicach podbrzusza (przez chwilę) i boli mnie kręgosłup na dole...@ powinna przyjść 25.06, bo cykl mi się przesunął o 4 dni po poronieniu...i teraz nie wiem, czy świruje, czy może faktycznie jest tam mała fasolinka...? 🤔🙏

Hej dziewczyny [emoji4] tak sobie poczytałam o tym "zbawiennym" wpływie ananasa na płodność i zagnieżdżenie zarodka i postanowiłam w tym cyklu spróbować go wcinać [emoji4] ... nie wiem, czy mam jakąś paranoje ( jestem po wczesnym poronieniu w kwietniu tego roku), ale od 2 dni dziwnie się czuje...Z mojego kalendarza wynika, że owulacje miałam 11.06, bo od tego momentu rośnie mi z dnia na dzień temperatura ( dzisiaj rano 37,1) do tego czuje, że szyjka jest wysoko i dosyć twarda...od 2 dni czuje pobolewanie piersi, które zrobiły się tak jakby pełniejsze (jakby przybrały na wadze [emoji85][emoji23]) do tego czułam dzisiaj taki ostry ból w okolicach podbrzusza (przez chwilę) i boli mnie kręgosłup na dole...@ powinna przyjść 25.06, bo cykl mi się przesunął o 4 dni po poronieniu...i teraz nie wiem, czy świruje, czy może faktycznie jest tam mała fasolinka...? [emoji848][emoji120]
To dobre znaki, wszystko jest możliwe [emoji4] ja po tygodniu tez wiedziałam, że zaszłam w ciążę. Potem watpilam, potem wiedziałam znowu, a jak robiłam test to wiedziałam że nie jestem. Ale wyszedł pozytyw haha - taki Rollercoaster [emoji4]

To dobre znaki, wszystko jest możliwe [emoji4] ja po tygodniu tez wiedziałam, że zaszłam w ciążę. Potem watpilam, potem wiedziałam znowu, a jak robiłam test to wiedziałam że nie jestem. Ale wyszedł pozytyw haha - taki Rollercoaster [emoji4]
Haha to faktycznie rollercoaster 🙈😳😂 ja miesiąc temu też czułam, że coś się zadziało, zrobiłam dzień przed miesiączką test i wyszła mega blada kreska druga...na drugi dzień byłam u gina i stwierdził, że szyjka zasiniona i rozpulchniona jak na ciążę, ale 3 dni później dostałam @, więc myślę, że po prostu nie rozwinął się znowu zarodek...zobaczymy jak będzie teraz...też raz myślę, że jestem, a raz że nie 🙈🙈🙈🤦‍♀️😳

Kurde dziewczyny, u mnie dzisiaj wyszedł pozytyw owulacyjny, albo prawie pozytyw. A wczoraj był seks. Ostatnio tak zaszłam w ciążę z seksem przed owu ale teraz nawet nie miałam miesiączki po poronieniu i boję się. Nie spodziewałam się że mogłabym mieć własną owulacje [emoji51][emoji51][emoji51]
20200617_224449.jpeg

A to ciekawe, a masz teraz jakąś kontrolę?
Popatrz przez kilka dni jak Ci będę wychodziły testy owu
Kurde dziewczyny, u mnie dzisiaj wyszedł pozytyw owulacyjny, albo prawie pozytyw. A wczoraj był seks. Ostatnio tak zaszłam w ciążę z seksem przed owu ale teraz nawet nie miałam miesiączki po poronieniu i boję się. Nie spodziewałam się że mogłabym mieć własną owulacje [emoji51][emoji51][emoji51] Zobacz załącznik 1135053

Kurde dziewczyny, u mnie dzisiaj wyszedł pozytyw owulacyjny, albo prawie pozytyw. A wczoraj był seks. Ostatnio tak zaszłam w ciążę z seksem przed owu ale teraz nawet nie miałam miesiączki po poronieniu i boję się. Nie spodziewałam się że mogłabym mieć własną owulacje [emoji51][emoji51][emoji51] Zobacz załącznik 1135053
Nie mam, miałam iść po okresie albo jak długo nie przyjdzie. Oczywiście wiem że nawet jak ta owulacja będzie to nie musi się udać ale obawa jest co to by było.
Nawet jak test pokazał pik LH to nie wiadomo czy doszło do owu... Wg mnie szansa jest, ale nauczona doświadczeniem kocham się jak chce nawet w owu i okres przychodzi zawsze [emoji1787]

Więc nie przejmowałabym się za bardzo.

A jak wyjdzie ciąża to będzie bardzo źle? Pewnie nie masz jeszcze zielonego światła od lekarza? Jeśli się dobrze czujesz, nie masz stanu zapalnego, nic cie nie boli to byłabym spokojna, a organizm wie co robi i nie dopuści do ciąży, jeśli coś jeszcze jest nie tak..

reklama
Dziewczyny zakręciłam się 🤦‍♀️😅
Powiedzcie mi, progesteron bada się 7 dni po owu, czy 7 dni przed @ 😁
Z tego co pamiętam, to największe stężenie ma właśnie tydz po owu?

Do góry