reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Dziewczyny zakręciłam się [emoji2356][emoji28]
Powiedzcie mi, progesteron bada się 7 dni po owu, czy 7 dni przed @ [emoji16]
Z tego co pamiętam, to największe stężenie ma właśnie tydz po owu?
7 dni po owu sprawdza się i jeśli progesteron jest 10 i wyższy to znaczy że owu była.

reklama
Kurde dziewczyny, u mnie dzisiaj wyszedł pozytyw owulacyjny, albo prawie pozytyw. A wczoraj był seks. Ostatnio tak zaszłam w ciążę z seksem przed owu ale teraz nawet nie miałam miesiączki po poronieniu i boję się. Nie spodziewałam się że mogłabym mieć własną owulacje [emoji51][emoji51][emoji51] Zobacz załącznik 1135053

Mam nadzieje, ze to bedzie Twoj szczesliwy cykl ;)

Nie wiem czy źle, czy bardzo źle. Może wcale nie byłoby źle tyle że gin mówił o pierwszej miesiączce chociażby no i badania robię, ale dzisiaj już pobrałam krew i czekam na przesyłkę z testdna więc wyniki będą w razie czego.
Oczywiście ja wiem, że to może być tylko pik lh bez owulacji a nawet jeśli owulacja była/będzie to przecież musi być wiele szczęścia żeby zajść w ciążę no ale i tak mam małe obawy [emoji51][emoji854]
Nawet jak test pokazał pik LH to nie wiadomo czy doszło do owu... Wg mnie szansa jest, ale nauczona doświadczeniem kocham się jak chce nawet w owu i okres przychodzi zawsze [emoji1787]

Więc nie przejmowałabym się za bardzo.

A jak wyjdzie ciąża to będzie bardzo źle? Pewnie nie masz jeszcze zielonego światła od lekarza? Jeśli się dobrze czujesz, nie masz stanu zapalnego, nic cie nie boli to byłabym spokojna, a organizm wie co robi i nie dopuści do ciąży, jeśli coś jeszcze jest nie tak..

7 dni po owu sprawdza się i jeśli progesteron jest 10 i wyższy to znaczy że owu była.
Właśnie tak myślałam 😁
Bo np ja mam 26-27 dniowe cykle i jeśli miałabym robić 7 dni przed @ to wychodzi praktycznie jak 7 po owu, ale nie każdy ma fazę lutealna 14 dni.
Dzięki za oświecenie w choloeym zacmieniu myślowym 🤦‍♀️

Swoją drogą od wczoraj mnie tak przycina myślowo i mam taką lekka głowę, że nawet słowa mi się mylą 😅🤣 wczoraj mój niemąż szedł do sklepu i powiedziałam żeby jeszcze kupił krówkę 🤣 a chodziło mi o colę, bo mnie żołądek bolał 🤦‍♀️🤷‍♀️
Masakra 😜 to ten zaduch i ciężkie gorące powietrze 🤔

Nie wiem czy źle, czy bardzo źle. Może wcale nie byłoby źle tyle że gin mówił o pierwszej miesiączce chociażby no i badania robię, ale dzisiaj już pobrałam krew i czekam na przesyłkę z testdna więc wyniki będą w razie czego.
Oczywiście ja wiem, że to może być tylko pik lh bez owulacji a nawet jeśli owulacja była/będzie to przecież musi być wiele szczęścia żeby zajść w ciążę no ale i tak mam małe obawy [emoji51][emoji854]
Ja też jestem w trakcie badań, a partner w trakcie suplementacji. Ale jak się uda w trakcie to będę się cieszyć.
Boję się laparoskopii i w ogóle myśli o in vitro. Oczywiście poddam się tym zabiegom jeśli będzie trzeba, ale liczę na lut szczęścia...
W następny piątek mam wizytę u hematologa/immunologa, bardzo wiele oczekuje od tej wizyty. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Dziewczyny! Zrobiłam przed chwilą test (nie wiem dlaczego, taki impuls poczułam) i wyszła BLADA kreseczka! A @ powinnam dostać za jakieś 7 dni dopiero! 😳😳😊 kreska jest blada, ale widoczna i wyszła bardzo szybko! Normalnie nie wiem, czy mogę już się cieszyć...

reklama
Do góry