Magdusia88
Fanka BB :)
No to ty masz całkiem inaczej niż ja. Ja mam sporo cierpliwości w sobie choć czasami zachowuje się jak nienormalna.
Co do sumplementow to mój właśnie pierwszy miesiąc bral mascupro a teraz procreative man Spermienbildung. Zobaczymy jak wyjdą badania nasienia i zobaczymy czy coś poleci żeby brał. Na dzień dzisiejszy wiem tylko że jak wyjdą teraz źle to dla porównania w lipcu znowu trzeba powtórzyć ale nie wiem dlaczego po miesiącu [emoji848]
Ja z kolei biorę wit d3, ovulomed max 1x1 w tym mam 2000mg mioizotynolu i 30mg d-chiro-izotynolu plus jakieś witaminy w małej ilości, witamina B Complex B-50 Methyl TMG Plus z aliness 1x1, olej z wiesiołka 2x1 rano, acard 1x1, robię testy owu a od kolejnego cyklu chce wrócić do mierzenia temperatury. Teraz jestem na diecie dodatkowo ułożonej specjalnie do IO i niedoczynność hashimoto i będę zażywala berberyne, jakiś dziwny magnez i probiotyk. No i muszę odwiedzić diabetologa i zrobić krzywe i z tymi wynikami do kliniki.
Wracając do tematu to właśnie ja chce chociaż jedno dziecko do 30-stki choć żyje z nadzieją że do końca przyszłego roku będę w ciąży a najlepiej do końca tego choć to chyba nie będzie możliwe. Zależy co u nas wyjdzie i jak pójdzie leczenie.
Ile masz lat jak można wiedzieć? Ja mam w tym roku 26
Mój partner ma powtórzyć za 12 tygodni, czyli tyle, ile trwa spermatogeneza. Nie wiem czemu twój mąż już po miesiącu musi powtarzać..?
Ja też uważam, że witaminy to można sobie brać dodatkowo. Ważniejsza jest dieta, bo najwięcej witamin i związków mineralnych jest w naturze a nie w preparatach i suplementach, więc staram się jeść zdrowo. Jestem też od dwóch lat pod stała opieka ginekologa i ona nigdy nic u mnie nie znalazła, wyniki krwi zawsze okay... Więc nie wiem skąd te niepowodzenia... No ale niedługo się okaże. Więc staram się czekać cierpliwie...
Też mam termin do diabetologa, ale niestety na 29 lipca... Obdzwoniłam wszystkie gabinety w okolicy i albo nikt nie odbieral, albo wiecznie zajęte, albo nie ma terminów... No i daleko muszę jechać, ale ten diabetolog ma dobre opinie, więc się umówiłam...
Ja skończyłam 32 lata w marcu. I też chciałam dziecko około 30 haha [emoji28] miałam 27 lat jak odstawilam tabletki anty... Czasem żałuję że "przegapiłam" ten najlepszy czas na macierzyństwo. Boję się że nie będę miała siły albo się zestarzeje za szybko, albo wyjdą mi rozstępy ze starosci hahahaha [emoji28] albo nie nadążę z duchem czasu i moje dzieci się będą mnie wstydzić, albo nie zdążę urodzić rodzeństwa dla mojego dziecka... Eh...