reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

reklama
Hej Laski. Ja dzisiaj byłam na kontroli po poronieniu. Wszystko ok, macica oczyszczona, szyjka ładna. Na okres na razie się nie zapowiada. Owulacji też nie widać. Lekarka kazała czekać do 8 tyg na okres, jak nie przyjdzie to wywołujemy. W między czasie mam zrobić różne badania, wracam do metforminy którą będę w ciąży dalej stosować, mam brać też ovarin.
Powiedziała że super że tak szybko na stymulacji zaszłam w ciążę, nie powinno być problemu z kolejną.
Ona wychodzi z założenia że lepiej przebadać kilka rzeczy niż starać się w ciemno drugi raz. Owszem można by tak zrobić ale jednak wolimy uniknąć powtórki z poronienia. I to chyba tyle na dzień dzisiejszy :)
Jestem zadowolona z wizyty, w końcu jakiś lekarz wysłuchał mnie od początku do końca, bez przerywania i wcinania się w słowa. Na usg wszystko opowiadała, na fotelu delikatnie. Mam nadzieję że tym razem zakończenie będzie pozytywne.
Fajnoe ze trafilas na dobrego lekarza to juz polowa sukcesu! Trzymam kciuki za dalsze leczenie i owocne starania :-)

Hej Laski. Ja dzisiaj byłam na kontroli po poronieniu. Wszystko ok, macica oczyszczona, szyjka ładna. Na okres na razie się nie zapowiada. Owulacji też nie widać. Lekarka kazała czekać do 8 tyg na okres, jak nie przyjdzie to wywołujemy. W między czasie mam zrobić różne badania, wracam do metforminy którą będę w ciąży dalej stosować, mam brać też ovarin.
Powiedziała że super że tak szybko na stymulacji zaszłam w ciążę, nie powinno być problemu z kolejną.
Ona wychodzi z założenia że lepiej przebadać kilka rzeczy niż starać się w ciemno drugi raz. Owszem można by tak zrobić ale jednak wolimy uniknąć powtórki z poronienia. I to chyba tyle na dzień dzisiejszy :)
Jestem zadowolona z wizyty, w końcu jakiś lekarz wysłuchał mnie od początku do końca, bez przerywania i wcinania się w słowa. Na usg wszystko opowiadała, na fotelu delikatnie. Mam nadzieję że tym razem zakończenie będzie pozytywne.
Bardzo dobre wieści! Ja również uważam, że warto się przebadać i dzięki temu można zapobiec wielu rzeczom, a przynajmniej próbować 😀
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty 😀

Dziewczyny ale tu cisza... 😕
Meldujcie się 😉
Ja mam 11dc,plodny śluz od 3 dni 🤔 w flo owulka wychodzi na jutro, nawet testów nie robię, bo jak wiecie stwierdzoną mam brak owu od marca, ale teraz tak myślę, że może coś się zaczyna budzić mi w jajnikach 🤦‍♀️ bo dawno takich objawów śluzowych nie miałam.
Może ovarin 2 miesiące już i ten dupek ostatni cykl coś dają 🤔
Zioła o. Sroki też piję już 1,5 tyg i parę rad z akademia płodności hmmm może niepotrzebnie się zastanawiam 🤦‍♀️🤷‍♀️

To rób test!
Dziewczyny ale tu cisza... [emoji53]
Meldujcie się [emoji6]
Ja mam 11dc,plodny śluz od 3 dni [emoji848] w flo owulka wychodzi na jutro, nawet testów nie robię, bo jak wiecie stwierdzoną mam brak owu od marca, ale teraz tak myślę, że może coś się zaczyna budzić mi w jajnikach [emoji2356] bo dawno takich objawów śluzowych nie miałam.
Może ovarin 2 miesiące już i ten dupek ostatni cykl coś dają [emoji848]
Zioła o. Sroki też piję już 1,5 tyg i parę rad z akademia płodności hmmm może niepotrzebnie się zastanawiam [emoji2356][emoji2368]

Dziewczyny ale tu cisza... 😕
Meldujcie się 😉
Ja mam 11dc,plodny śluz od 3 dni 🤔 w flo owulka wychodzi na jutro, nawet testów nie robię, bo jak wiecie stwierdzoną mam brak owu od marca, ale teraz tak myślę, że może coś się zaczyna budzić mi w jajnikach 🤦‍♀️ bo dawno takich objawów śluzowych nie miałam.
Może ovarin 2 miesiące już i ten dupek ostatni cykl coś dają 🤔
Zioła o. Sroki też piję już 1,5 tyg i parę rad z akademia płodności hmmm może niepotrzebnie się zastanawiam 🤦‍♀️🤷‍♀️
Może warto zrobić test owu. Powodzenia.
U mnie 24 dc piersi bolą praktycznie od owulacji która była 11 dc męczy mnie to strasznie🤨

reklama
Do góry