reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Takie mdlosci mam dzis i wczoraj ze ledwo zyje. Rano bylam przekonana ze mnie smierc juz czeka 😂 zawroty glowy, zaslablam, mdlosci nie do opisania. Chlop jak glupi kolo mnie lata calyczas. W simie nie powiedzialam mu jakos tak w szczegolny sposob poniewaz miesiac wczrsniej poronilam i bardzo to przezylismy i zaraz po tym sie staralismy od razu, juz 6 dni po owulacji mialam gorączke, bole jak na okres, klocia jajnikow i bol pachwiny okropny. Wiedzialam ze ciaza i juz wtedy mowilam narzeczonemu ze naprwno to to bo nigdy czegos takiego nie mialam. On oczywiscie ze napewno nie, ze sobie wmawiam i ze nie mozliwe zeby byc tak plodmum i zajsc za 1 razem (ta poroniona) a pozniej znowu za 1 😂 no ale ja wiedzialam. I juz w sumie 9 dni po owulacji na tescie widzialam cien cienia cienia 🤣 to byla jakos 5 rano i go budzilam zeby spojrzal, dzien pozniej beta no i szczescie nie do opisania 😅😅😅
Też fajna historia 😍
Ojej aż takie młodości masz? Od którego dnia i tygodnia ciąży? 🙄☺️

reklama
No to grzecznie się witam :D mam 25 lat, mąż 28 :)
Odstawiłam plastry anty 13.10, wcześniej były jeszcze tabletki, łącznie około 2,5 roku hormonów :)
zaczęliśmy się starać od razu, tsh było za wysokie ale dostałam euthyrox 50 i ślicznie spadło, w 2 cyklu starań się udało ale niestety ciąża biochemiczna, no i w styczniu mi braklo euthyroxu ale mialam miec wizyte u endo wiec przez chyba 3 tygodnie nie bralam i znow skoczylo, w 4 cs zamowilam testy owulacyjne i już w 5 cyklu starań robiłam, wtedy miałam wszystkie możliwe objawy wraz z opóźnieniem miesiączki ale testy były białe i nic nie wyszło z tego, w czasie okresu (7.03 start) zdecydowałam że nie idę na monitoring na razie bo to nie ma sensu przy koronie i nawet lepiej jakby na razie nie wyszło:D
odwiedziliśmy allegro dla doroslych i jakieś wibratorki itd zostały zakupione.
Nasz 6 cykl starań był jednym z bardziej szalonych jaki mielismy, na stole, na podlodze, na lozku, malo braklo zeby bylo na suficie :D chodzilismy przez te zabawki napaleni jak nastolatki.
Robilam testy owu bardziej żeby poprostu kontrolować cykl ale mezowi nie pokazywalam bo w sumie nie mialam tego psychicznego parcia, bardziej byłam nastawiona że skoro tyle czasu nie wychodzi to czemu by miało nagle teraz wyjsc.
Jak chodzi o objawy to jakoś od chyba 8 dpo zaczęłam spać jak dziecko, wracaliśmy z pracy o 23 A ja o 24 już spałam gdzie zazwyczaj chodziłam spać o 2 lub 3. No I piersi miałam jak kamienie takie ciężkie, ale tego bardzo nie brałam do serca bo już się za dużo razy na objawach przyjechałam.
Ale 8dpo test był jeszcze biały A zrobiłam poprostu tak z dupy z jedną z forumowiczek, potem się ugadalysmy na test 10dpo i niczego sie nie spodziewajac wyszla 2 kreska. Szczerze bylam zaskoczona :D
Miałam plan mężowi powiedzieć po becie jakoś fajnie, więc pełna emocji z tym testem poszłam go obudzić, ucieszył się, powiedział że super, przybil żółwika, chwilę przytulił i poszedł spać dalej 🙈.
Łał no to dziecko będzie z tego najbardziej emocjonującego cyklu 😅 fajnie, będziecie mieć fajne wspomnienia 😁

@Saneatsui a w którym tygodniu ciąży jesteś i kiedy termin porodu? Chyba masz tu najstarszą ciążę z nas wszystkich ☺️ jak się czujesz?
@Piernik98 śpisz? 😂 Nic się dziś nie odzywasz 😉 Opowiedz jak chłopu powiedziałaś o ciąży 😁
No dziś już 9+0 Czyli zaczynamy 10 :)
Na szczęście nie mam żadnych ciężkich objawów, jedynie wzdęcia takie że jestem na espumisanie cały czas, no i piersi jak balony i kamienie i wrażliwe. Standardowo non stop bym spala, no i częściej sikam ale nie ma tragedii.
Serduszko zobaczyliśmy już na 5+5 przy czym według usg ciąża miała 5+6, kolejne USG było w 8+2 A według usg już 8+4 :)
Termin porodu na 12.12 :)
Macie obie fotki:)
Kolejna wizyta 25.05 i to będzie 11+2, już dostałam skierowanie na prenatalne i mam je zrobić mniej więcej w pierwszym tyg czerwca:)

Załączniki

• 20200416_192359.jpg
    20200416_192359.jpg
    641,7 KB · Wyświetleń: 86
  • 20200504_132906.jpg
    20200504_132906.jpg
    175 KB · Wyświetleń: 84
Na szczęście nie mam żadnych ciężkich objawów, jedynie wzdęcia takie że jestem na espumisanie cały czas, no i piersi jak balony i kamienie i wrażliwe. Standardowo non stop bym spala, no i częściej sikam ale nie ma tragedii.
Serduszko zobaczyliśmy już na 5+5 przy czym według usg ciąża miała 5+6, kolejne USG było w 8+2 A według usg już 8+4 :)
Kolejna wizyta 25.05 i to będzie 11+2, już dostałam skierowanie na prenatalne i mam je zrobić mniej więcej w pierwszym tyg czerwca:)
O jaki piękny... ❤️ chciałam powiedzieć kruszek, ale to już nie kruszek to już maleńki człowieczek 😍
Super 😉 a co byście chcieli mieć? Syna czy córkę? 😉

U mnie prenatalne + test pappa na 04.06 juz umowiony 🥰

reklama

Jaki piękny mały człowieczek! 😍

Do góry