reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

hej myślałam ze to się nie zdarza czy Rozmawiałaś może z lekarzem jak to możliwe? Wg mnie to strasznie dziwne jakie Ci wyszło prawdpodobienstwo na nifty jesli mogę wiedzieć?
U mnie było na odwrót, test Nifty Plus wskazał na trisomie 18 a amniopunkcja wykluczyła chorobę. Od tej pory nie wierzę ani w testy Pappa ani testy typu Nifty.

reklama
hej myślałam ze to się nie zdarza czy Rozmawiałaś może z lekarzem jak to możliwe? Wg mnie to strasznie dziwne jakie Ci wyszło prawdpodobienstwo na nifty jesli mogę wiedzieć?
Zdarza się, znam osobiście przypadek kiedy Nifty wskazało wadę genetyczną a amniopunkcja ją wykluczyła. To bardzo dokładne, ale nadal przesiewowe badanie, w związku z czym jego wynik nie ma 100% dokładności.

Odszkodowanie należy się chyba w sytuacji, gdy wg Nifty dziecko jest zdrowe, a w rzeczywistości okaże się chore. A tu wg Nifty było chore, a wg amnio zdrowe.
Wtedy dostajesz 200tys, a jeżeli dziecko jest zdrowe, a nifty pokazało inaczej to zwracają ok. 2600.
Mówią o tym otwarcie, że są pomyłki, ale dają spore zabezpieczenie finansowe jeżeli się pomylą, a my urodzimy chore dziecko. Jak dla mnie super opcja.

Odszkodowanie należy się chyba w sytuacji, gdy wg Nifty dziecko jest zdrowe, a w rzeczywistości okaże się chore. A tu wg Nifty było chore, a wg amnio zdrowe.
Odszkodowanie jest wtedy gdy wynik wyjdzie fałszywie pozytywny z terminacja ciazy tj. Niftywskazało Dziecko z wadą i rodzice zdecydują się na terminacje ale faktycznie po amnio wyjdzie zdrowe. Wtedy są to kwoty z rzędu 11000zl ( żadne pieniądze za stratę zdrowego dziecka )
Do 210000zl za fałszywie negatywny tj Dziecko urodzi się z wadą gdzie nifty wskazało na zdrowe

Odszkodowanie jest wtedy gdy wynik wyjdzie fałszywie pozytywny z terminacja ciazy tj. Niftywskazało Dziecko z wadą i rodzice zdecydują się na terminacje ale faktycznie po amnio wyjdzie zdrowe. Wtedy są to kwoty z rzędu 11000zl ( żadne pieniądze za stratę zdrowego dziecka )
Do 210000zl za fałszywie negatywny tj Dziecko urodzi się z wadą gdzie nifty wskazało na zdrowe
Ale nie można usunąć dziecka bez amnio, więc zanim będzie terminacja badanie potwierdzi lub zaprzeczy wynik nifty.

A więc samo przez siebie wynika że takich odszkodowań nie wypłacaja.
Na wątku o badaniach prenatalnych pisał kiedy ojciec dziecka z zd. Nifty wykluczyło wadę, a dziewczynka urodzila się z zespołem downa. Nie udało mu się uzyskać odszkodowania, ale to było w 2016. Może coś się od tego czasu zmieniło

reklama
Na wątku o badaniach prenatalnych pisał kiedy ojciec dziecka z zd. Nifty wykluczyło wadę, a dziewczynka urodzila się z zespołem downa. Nie udało mu się uzyskać odszkodowania, ale to było w 2016. Może coś się od tego czasu zmieniło
Moze nie było jeszcze te badanie ubezpieczone ? Mam nadzieję że żadnej mamie tak się nie zdazy😊

Do góry