reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dzię za odp. A Ty mialaś fisha?
Kompetnie zielona jestem w temacie. Dopiero tutaj u Was o fishu doczytałam. Nie jest to tez tanie... Ale z drugiej strony... 3dni na 4tyg to szmat czasu...
Maja do mnie jeszcze dzwonic odnośnie godz amnio wiec jeszcze wypytam o szczegóły...

A dlaczego chcialabyś urodzić po nowym roku, jezeli mozna zapytac?

Nie miałam Fisha, czego bardzo żałowałam.Prawie 6tygodni czekania na wynik to było za dużo na moje nerwy.Nie myślałam, że to czekanie będzie aż taka gehenna.Co ciekawe wyników nie odesłali mi do dziś a amnio miałam 17.05.

Ponieważ jestem sama z dwójką dzieci i będę sama z trójką i teraz już nie daje rady, więc potem będzie gorzej.
W dodatku mieszkam w takiej dziurze gdzie nie zamowie np zakupów z dowozem itd.Boje się że tak jak w zeszłym roku jak zaczniemy chorować w październiku to do marca będziemy w kolko chorzy, a tu jeszcze noworodek...Dwa lata temu było dokładnie tak samo.Nawet szpitale nas nie omijaly

reklama
Nie miałam Fisha, czego bardzo żałowałam.Prawie 6tygodni czekania na wynik to było za dużo na moje nerwy.Nie myślałam, że to czekanie będzie aż taka gehenna.Co ciekawe wyników nie odesłali mi do dziś a amnio miałam 17.05.

Ponieważ jestem sama z dwójką dzieci i będę sama z trójką i teraz już nie daje rady, więc potem będzie gorzej.
W dodatku mieszkam w takiej dziurze gdzie nie zamowie np zakupów z dowozem itd.Boje się że tak jak w zeszłym roku jak zaczniemy chorować w październiku to do marca będziemy w kolko chorzy, a tu jeszcze noworodek...Dwa lata temu było dokładnie tak samo.Nawet szpitale nas nie omijaly

To faktycznie nie zazdroszcze sytuacji :(...
Rozumie ze pozostala dwójka jeszcze mała i niezbyt pomoga. Ale najwazniejsze ze trzeci dzidzius zdrowy. Dasz rade. Nikt nie docenia siły kobiet...

Ja myśle nad Fishem. Ale wg mojego meza dzidzi jest zdrowe, ryzyko jest niewielkie, amnio to formalność i szkoda pieniędzy... Lepiej wyprawke za to skompetowac... Faceci :oo2:.

To faktycznie nie zazdroszcze sytuacji :(...
Rozumie ze pozostala dwójka jeszcze mała i niezbyt pomoga. Ale najwazniejsze ze trzeci dzidzius zdrowy. Dasz rade. Nikt nie docenia siły kobiet...

Ja myśle nad Fishem. Ale wg mojego meza dzidzi jest zdrowe, ryzyko jest niewielkie, amnio to formalność i szkoda pieniędzy... Lepiej wyprawke za to skompetowac... Faceci :oo2:.

Robisz amnio prywatnie czy na NFZ.

Mam 7latka i półtoraroczniaka więc raczej pomogą jak kaszel w chorobie.

Mam zalecenie od lekarza bo ZD po Paapa 1:252 wiec łape się na NFZ.

Mialam 1:163 czy tam 1:168 w drugiej ciazy i woeczas nie robilam. Uznalam ze ryzykonpowiklan jest wyzszeniz urodzenie chorego dziecka, zwlaszczazeUSG bylo ok. W trzeciej ZD 1:57 (niepelne dwa lata pozniej) i sie zdecydowalam, mimo dobrego USG.

i w moim brzuszku mieszka dziewczynka, bez zadnej trisomii.

Mialam 1:163 czy tam 1:168 w drugiej ciazy i woeczas nie robilam. Uznalam ze ryzykonpowiklan jest wyzszeniz urodzenie chorego dziecka, zwlaszczazeUSG bylo ok. W trzeciej ZD 1:57 (niepelne dwa lata pozniej) i sie zdecydowalam, mimo dobrego USG.

Czytałam juz kochana ze wlasnie w dwoch poprzednich ciazach nie robiłas... Troche tego forum przestudiowałam ;). No myśle ze to sprawa indywidualna... Ja oszalałabym do 9mc w tej niepewności dlatego robie ale własnie z tege samego powodu moj m uwaza zeby normalnie poczekac na wyniki a nie kombinowac z fishem... Liczy ze jestem w tej 251 liczbie mam...

I gratuluje oczywiście zdrowej księżniczki :biggrin2:.

Czytałam juz kochana ze wlasnie w dwoch poprzednich ciazach nie robiłas... Troche tego forum przestudiowałam ;). No myśle ze to sprawa indywidualna... Ja oszalałabym do 9mc w tej niepewności dlatego robie ale własnie z tege samego powodu moj m uwaza zeby normalnie poczekac na wyniki a nie kombinowac z fishem... Liczy ze jestem w tej 251 liczbie mam...

Wówczas wg genetyka było wszystko ok.Teraz byłam u innego i mnie nastraszył.

Wówczas wg genetyka było wszystko ok.Teraz byłam u innego i mnie nastraszył.

Rozumie :).

A mam jeszcze dziewczyny pytanie odnośnie fish, czy komus się zdarzylo zeby końcowa hodowla wykazała coś innego niż fish? Bo jak przekonalam juz meza do fisha to dziś moj gin mi mowi ze fish niema sensu bo i tak trzeba czekac na końcowa hodowle a ona moze wykazac inne rzeczy? Co myślicie?
Ja chyba zwariuje do pon :(...

reklama
Rozumie :).

A mam jeszcze dziewczyny pytanie odnośnie fish, czy komus się zdarzylo zeby końcowa hodowla wykazała coś innego niż fish? Bo jak przekonalam juz meza do fisha to dziś moj gin mi mowi ze fish niema sensu bo i tak trzeba czekac na końcowa hodowle a ona moze wykazac inne rzeczy? Co myślicie?
Ja chyba zwariuje do pon :(...

Nie.Nie ma na to szans.Fish jest inna metoda..Dziewczyny, które były ze mną w szpitalu brały Fisha.Wyniki miały w ciągu 72h, o dwóch wiem że fish wykazał dokładnie to co potem potwierdzila.amnio.
Jeśli masz cierpliwość, albo nie masz zbyt funduszy to nie bierz.U Ciebie sadze ze że będzie dobry wynik.
Ja czekałam 6 tygodni na to żeby w ogole bbyly wszystkie płytki i kosztowało mnie to mnóstwo nerwów.

Do góry