reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Rozumiem , to rozsądna decyzja bo ryzyko dwóch pozostałych trisomi bardzo małe . Oby wszystko było dobrze .
Wiem że to może nie tak ważne ale z ciekawości pytam , znasz już płeć ? :)

Hej Na usg prenatalnym lekarz mówił że dziewczynka, ale nie było za bardzo widać. W Szczecinie nie robił mi lekarz usg dokładnego, tylko sprawdzał serce i patrzył, aby się dobrze wbić. Mamy już synka więc może być córeczka.

reklama
Hej Na usg prenatalnym lekarz mówił że dziewczynka, ale nie było za bardzo widać. W Szczecinie nie robił mi lekarz usg dokładnego, tylko sprawdzał serce i patrzył, aby się dobrze wbić. Mamy już synka więc może być córeczka.
To ja miałam tak samo , przy amnio lekarz nawet powiedział że nie robimy dokładnego usg dzisiaj tylko sprawdził serduszko i też kontrolował wkłucie.
Ja na początku bardzo chciałam synka, a później to już obojętnie oby zdrowe :)
Daj znać koniecznie jak będziesz znała wynik.

To ja miałam tak samo , przy amnio lekarz nawet powiedział że nie robimy dokładnego usg dzisiaj tylko sprawdził serduszko i też kontrolował wkłucie.
Ja na początku bardzo chciałam synka, a później to już obojętnie oby zdrowe :)
Daj znać koniecznie jak będziesz znała wynik.

Dam znać na pewno. Jutro powinien być wynik :)

Dam znać na pewno. Jutro powinien być wynik :)
bardzo fajnie, że mialaś możliwość fisha tylko na jedna wadę. my placilismy 900zł i wykluczono nam 5 lub 6 abberacji.

Byam dzis na kntroli u gin. było godzinne opozninenie, bo pacjentka przed nami byla w takiej samej sytuacji - też amniopunkcja, tylko, ze dzidzius byl chory..no i na kontrolnym usg okazalo się, e serduszko nie bije - 14 tydzien. :( musieli ją pewie uspokajać, bo raczej nikt szczesliwy po takiej infrmacji by nie byl. Ale z drugiej strony lepiej tak ninż wybor terminacji czy rodzenia - tutaj dzidzius mial kilka tych wad lacznie:( wiec natura sama to "usunela":(

bardzo fajnie, że mialaś możliwość fisha tylko na jedna wadę. my placilismy 900zł i wykluczono nam 5 lub 6 abberacji.

Byam dzis na kntroli u gin. było godzinne opozninenie, bo pacjentka przed nami byla w takiej samej sytuacji - też amniopunkcja, tylko, ze dzidzius byl chory..no i na kontrolnym usg okazalo się, e serduszko nie bije - 14 tydzien. :( musieli ją pewie uspokajać, bo raczej nikt szczesliwy po takiej infrmacji by nie byl. Ale z drugiej strony lepiej tak ninż wybor terminacji czy rodzenia - tutaj dzidzius mial kilka tych wad lacznie:( wiec natura sama to "usunela":(
Straszna historia :( nikomu nie życzę takiego zakończenia ciąży :( . Aż serce się kraje , jaka to wielka tragedia stracić dzieciątko .

U mnie po amnio okropny siniak :( najpierw był żółty, teraz ciemno fioletowy, czy któraś z Was tak miała ? Dodam, że amnio miałam 1,5 tygodnia temu.

Ja miałam we wtorek i nawet żadnego śladu nie widać. Nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny po jakim czasie od amniopunkcji poszłyście na kontroli do swojego ginekologa. Mi lekarz ze Szczecina powiedział że w ciągu 7-14 dni mam iść na kontrolę.
Ja miałam we wtorek i nawet żadnego śladu nie widać. Nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny ciekawe czy dziś do mnie zadzwonią, Dziś o 12 mija 3 dzień. Jestem załamana i mam złe przeczucia.

ja mialam amnio w srode, a tydzien pozniejw czwartek kontrolę - kazali mi jakos tydzien po isc, a bardziej uwazac na siebie przez 2 tygodnie.

Nika ja tez mialam zle przeczucia, gdzies tam tlila sie iskierka nadziei, chociaz przy 1:17 naprawde bylo mi ciezko.... i wyszlo zdrowe jesli chodzi o fisha:).. do mnie dzownili wieczorem.

Adell nie mamz adnego siniaka, nawet nie pamietam gdzie mnie wkuwali:/

reklama
ja mialam amnio w srode, a tydzien pozniejw czwartek kontrolę - kazali mi jakos tydzien po isc, a bardziej uwazac na siebie przez 2 tygodnie.

Nika ja tez mialam zle przeczucia, gdzies tam tlila sie iskierka nadziei, chociaz przy 1:17 naprawde bylo mi ciezko.... i wyszlo zdrowe jesli chodzi o fisha:).. do mnie dzownili wieczorem.

Adell nie mamz adnego siniaka, nawet nie pamietam gdzie mnie wkuwali:/

Może sama zadzwonię jak się nie odezwą do 14.

Do góry