reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

@Niepewna80 nie ma za co , musimy się wspierać w takich ciężkich chwilach .
U mnie będzie chłopiec , ale to moje pierwsze dziecko więc płeć była mi obojętna. Oczywiście bardzo się cieszę ale mój partner to szaleje z radości że będzie syn :)
O tak jak już jest dwóch chłopców to nie wątpię że marzy Ci się córeczka :)
Chłopaki są fajni :) gratuluję

reklama
ja tez chciałam chłopca najpierw, ale po tych wszystkich przejsciach płeć mi jest obojętna! Chociaz uwazam ze chlopca łatwiej wychować:p tzn o dziewczynke bede sie bardziej bac:p

Wtajcie,obiecałam napisac ,co slychac☺ Wczoraj mialam badanie prenatalne połów kowe.Synek jest absolutnie zdrowy i prawidlowo się rozwija.Dopiero teraz,po pełnej diagnostyce prenatalnej mogę cieszyć się ciążą.Po koszmarze pappa,czekaniu na wynik amniopunkcji i strachu jaki temu towarzyszył.Cieszę się,ze zdecydowałam się na wszystkie te testy,bo inaczej stresowalabym się do rozwiązania.Będę mamą 3 synka i jestem szczęśliwa.Trzymam kciuki za wszystkie mamy,które przechodzą te straszne chwile.Modlę się za każdą ,dla której los nie był tak łaskawy.Bardzo pomoglyscie przetrwac ten trudny czas.Dziękuję i Ściskam Was Mocno!!!!!

Wtajcie,obiecałam napisac ,co slychac☺ Wczoraj mialam badanie prenatalne połów kowe.Synek jest absolutnie zdrowy i prawidlowo się rozwija.Dopiero teraz,po pełnej diagnostyce prenatalnej mogę cieszyć się ciążą.Po koszmarze pappa,czekaniu na wynik amniopunkcji i strachu jaki temu towarzyszył.Cieszę się,ze zdecydowałam się na wszystkie te testy,bo inaczej stresowalabym się do rozwiązania.Będę mamą 3 synka i jestem szczęśliwa.Trzymam kciuki za wszystkie mamy,które przechodzą te straszne chwile.Modlę się za każdą ,dla której los nie był tak łaskawy.Bardzo pomoglyscie przetrwac ten trudny czas.Dziękuję i Ściskam Was Mocno!!!!!
Wspaniale, że z synkiem wszystko w porządku :) naprawdę cudowne wiadomość, aż miło się czyta.
To teraz w spokoju można cieszyć się ciąża czekać na rozwiązanie :)
Daj czasem znać co tam u was słychać i jak się rozwija malutki .
Ściskam mocno

Gratulacje :) trzech chłopaków w domu, może mnie też to czeka ;) wyzwanie duże, ale fakt, najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe.

Adell u nas wszystko ok. Minął dopiero tydzień od badania wiec pewnie wyniki za tydzień. Zaraz po badaniu byłam spokojniejsza, teraz wlacza sie stres. Staram się o tym nie myśleć. Brzuch mi wyszedł i musiałam już kupić spodnie ciążowe.

Adell u nas wszystko ok. Minął dopiero tydzień od badania wiec pewnie wyniki za tydzień. Zaraz po badaniu byłam spokojniejsza, teraz wlacza sie stres. Staram się o tym nie myśleć. Brzuch mi wyszedł i musiałam już kupić spodnie ciążowe.
No my też czekamy na pełny wynik, ale szczerze to po fishu już troszeczkę spokojniej .
Modlę się codziennie za was, musi być wszystko dobrze :)
A mi tak samo brzuch wyszedł i nawet nie wiem kiedy to się stało , nie miałam nie miałam i nagle jest :) teraz już tak naocznie widać że jest tam w środku :)

reklama
Witam Moje wyniki CRL 72,7 mm, NT 2,2 mm. Wg usg 13 tyg 3 d, wg ostatniej miesiączki 12 tyg 4 d. Wiek 35 lat. Markery usg : kostnienie nosa prawidłowe. Niedomykalność trójdzielna: nie stwierdzono. Czynność serca płodu widoczna. FHR 169u/min. Wskaźnik pulsacji w przewodzie żylnym 0,78. Wolna podjedn. beta -hCG 130,900 IU/l co odpowiada 5,4170 Mom. PAPP-A 1,910 IU/l, co odpowiada 0,5448 MoM. Ryzyko skorygowane zespołu downa 1:11. Moje pytanie czy z tak przekroczonym poziomem wolnej bety jest szansa na urodzenie zdrowego dziecka czy zawsze to oznacza zespół downa.

Do góry