reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Nelusia myśle, ze pomogą Ci z małą.
Tak ja już po konsultacji, ufff... lekarz naprawdę miły, bardzo mnie uspokoił, powiedział , że nie ma się czego dziecka czepić, bo wszystko jest na swoim miejscu. Powiedział, że przy Edwardsie byłoby już coś widać i że naprawdę mogę spać spokojnie. A krew czemu taka wyszła? Bo testy są bardzo czułe i odbierają każdą zmianę. Powiedział, że w Polsce są miejsca, gdzie na amnio kierują jak ktoś ma 1:100 i więcej, więc tam bym już się na nią nie załapała. Powiedział, że dużo kobiet z takim wynikiem nie robi i nie słyszał, żeby dziecko było chore. Także rezygnuje z amnio, umówiłam się do niego już na połówkowe i chcę, żeby to on dalej poprowadził moją ciążę. I kość nosowa tez jest!

hchy9n73v9t77mk2.png
To super ! :) wspaniałe wiadomości .
To tylko się cieszyć że ominą Cię wszystkie stresy związanie z amnio i z czekaniem na wyniki :) .
Bardo dobrze że poszłaś na konsultacje do innego gina, możesz odetchnąć z ulgą i cieszyć się ciąża .

reklama
może juz dzis dostanę telefon ...ehh

dareczka, to cudownie!
ja tez sie zastanaiwalam tyle razy o co chodziz tymi wynikami pappa, czemu takie słabe...
faktycznnie najgorsze w tym wszystim to czekanie na wyniki. ja nie mogę sobie miejsca znalezc:(

Cześć dziewczyny, gratuluję Wam zdrowych dzieciaczków i życzę ich tym wszystkim ktore czekają jeszcze na wynik.
Jakiś czas temu opisywałam tu moją historię. Generalnie test podwójny wyszedł kiepski plus mój wiek 38 lat: ryzyko ZD 1:136, ryzyko Trisomii 18 1:347. W USG wszystko ok, ryzyko ZD zostało skorygowane do 1:1381. Jednak przez te słabe wyniki krwi cały czas czuję spory niepokój. Zdecydowaliśmy się zrobić test NIFTY (za niskie mamy ryzyko żeby robić amnio). Koszt ogromny (we Włoszech, bo tu mieszkamy, 550 euro) ale chyba w takiej niepewności nie dałabym rady przetrwać całej ciąży. Wczoraj miałam pobranie krwi, czekam na wyniki. A razem zawsze raźniej czekać ;)

reklama
Cześć dziewczyny, gratuluję Wam zdrowych dzieciaczków i życzę ich tym wszystkim ktore czekają jeszcze na wynik.
Jakiś czas temu opisywałam tu moją historię. Generalnie test podwójny wyszedł kiepski plus mój wiek 38 lat: ryzyko ZD 1:136, ryzyko Trisomii 18 1:347. W USG wszystko ok, ryzyko ZD zostało skorygowane do 1:1381. Jednak przez te słabe wyniki krwi cały czas czuję spory niepokój. Zdecydowaliśmy się zrobić test NIFTY (za niskie mamy ryzyko żeby robić amnio). Koszt ogromny (we Włoszech, bo tu mieszkamy, 550 euro) ale chyba w takiej niepewności nie dałabym rady przetrwać całej ciąży. Wczoraj miałam pobranie krwi, czekam na wyniki. A razem zawsze raźniej czekać ;)
Cześć :) A jaki jest u was czas oczekiwania na wyniki NIFTY ?

Do góry