reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Przepraszam, że piszę ciągiem, ale nie wiem jak zacytować.
Adell1994 w 13 tyg też miałam badania prenatalne i wtedy przeziorność wynosiła 1,8 po obliczeniu ryzyka wyszło bardzo niskie, dlatego nie poszerzyliśmy diagnostyki o amniopunkcje bo nie było powodów
Chilling do Ciebie piszę priv.

reklama
Cześć dziewczyny.
Zaczynam 16 tydzień, we wtorek aminopunkcja. Z usg wszystko ok, tylko beta i papa mocno zaniżyły wyniki. Myślicie że może to mieć związek z infekcje którą przechodziłam chwilę przed pobraniem krwi?
Jak się przygotować do zabiegu. Może ktoś robił w multimed

Zastanawialiśmy się nas Fishem Ale te 3-4 dni wypada w urodziny męża i boję się jednak anty prezentu. Gdyby coś źle jak przetrwać święta? Ja się bardzo boję złego wyniku, jak było u was i tych co wychodziło ok i tych co jednak źle? Jakieś wewnętrzne odczucia?

Zastanawialiśmy się nas Fishem Ale te 3-4 dni wypada w urodziny męża i boję się jednak anty prezentu. Gdyby coś źle jak przetrwać święta? Ja się bardzo boję złego wyniku, jak było u was i tych co wychodziło ok i tych co jednak źle? Jakieś wewnętrzne odczucia?
Witaj . U mnie też amniopunkcja we wtorek i zdecydowaliśmy dopłacić do fisha bo mnie cała ta sytucja załamuje i nie chcemy czekać kilku tygodni na wynik . Ale to oczywiście kwestia indywidualna .
Odnośnie przygotowania to biorę magnez i no spę 3×2 tabletki .

Mama7 dzisiaj zaczynam 15 , lekarz dał mi czas na zrobienie amniopunkcji od 20 do 26 marca więc robię 20 żeby już mieć to za sobą . Na pewno rozumiesz pośpiech . Szczerze mówiąc to to czekanie w niewiedzy jest najgorsze , tylko siedzę i się zastanawiam .

Mi kazali robić po skończonym 15 więc teoretycznie 16+0 i dalej. Mi się dzisiaj rozpoczął 16 proponowali jutro, ale mam wizytę z synkiem u lekarza i nie chciałam.
Adell trzymam kciuki.
Ja raz mam mega doła, raz staram się trzymać. Dzisiaj akurat lepszy dzień... Ale co będzie tuż przed.. czy po..

Mama7 ja też mocno trzymam kciuki za nasze maleństwa .
Ja mam tak samo, czasem super dzień wiem że wszystko będzie dobrze że maleństwo na pewno będzie zdrowe, a czasem takie momenty że leżę i płacze bo tak się martwię .

Cześć dziewczyny!
Dołączam do Waszego wątku po trudnych dla mnie informacjach po USG genetycznym - ze względu na nieprawidłową NT znacząco wzrosło ryzyko wad chromosomalnych. Na wyniki PAPPA jeszcze czekamy, mają być pod koniec przyszłego tygodnia, ale i tak jestem przerażona. To moja 2. ciąża, 1. zakończona poronieniem zatrzymanym w 10Hbd. Martwię się o wyniki PAPPA, bo betę miałam od początku ciąży wysoką, a do tego ze względu na obciążony wywiad biorę progesteron. Mam nadzieję, że wzorem wielu z Was wszystko jednak zakończy się dla nas szczęśliwie. Trzymam kciuki za każdą z Was!

reklama
Cześć dziewczyny!
Dołączam do Waszego wątku po trudnych dla mnie informacjach po USG genetycznym - ze względu na nieprawidłową NT znacząco wzrosło ryzyko wad chromosomalnych. Na wyniki PAPPA jeszcze czekamy, mają być pod koniec przyszłego tygodnia, ale i tak jestem przerażona. To moja 2. ciąża, 1. zakończona poronieniem zatrzymanym w 10Hbd. Martwię się o wyniki PAPPA, bo betę miałam od początku ciąży wysoką, a do tego ze względu na obciążony wywiad biorę progesteron. Mam nadzieję, że wzorem wielu z Was wszystko jednak zakończy się dla nas szczęśliwie. Trzymam kciuki za każdą z Was!
Witaj , nieprawidłowe nt to ile wynosiło ? A kość nosowa ?

Do góry