reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
NT było 3,2mm przy CRL 68mm, bez innych nieprawidłowości - kość nosowa widoczna, przepływy przez zastawkę trójdzielną i w przodzie żylnym prawidłowe, pępowina trójnaczyniowa. FL wyszło nieco mniejsze niż wiek ciąży, ale się nad tym w ogóle nie zatrzymał, więc to mnie aż tak nie martwi. Wg USG wyszło, że w dniu badania było 13+0 Hbd, czyli trochę więcej niż z miesiączki, ale nic w tym dziwnego - miałam zawsze krótkie cykle.
Ginekolog, który robił mi USG jeszcze bez PAPPy powiedział, że najpewniej czeka nas amniopunkcja, więc na to też się nastawiamy. Ryzyko ZD było ok. 1:103, pozostałych trisomii mniejsze. Wiem, że to nie koniec świata, ale moja natura panikary niestety daje o sobie znać...

Flammette ja Ciebie doskonale rozumiem , też się okropnie martwię. Myślę że strach o maleństwo jest normalny .
A w którym jesteś teraz tygodniu ?
Czyli na amnio jesteście już zdecydowani ?

Witam dziewczyny,ja wlasnie odebrałam wynik amniopunkcji w formie papierowej.Wynik znam od tygodnia,podany przez telefon,kariotyp prawidlowy meski☺.Szczerze polecam wykonac amnio z przyspieszonym wynikiem.Czas oczekiwania jest okropny.Trzymam kciuki za wszystkie ,zeby było dobrze.Pozdrawiam.

Witam dziewczyny,ja wlasnie odebrałam wynik amniopunkcji w formie papierowej.Wynik znam od tygodnia,podany przez telefon,kariotyp prawidlowy meski☺.Szczerze polecam wykonac amnio z przyspieszonym wynikiem.Czas oczekiwania jest okropny.Trzymam kciuki za wszystkie ,zeby było dobrze.Pozdrawiam.
Jeszcze raz serdecznie gratuluję :)
Ja się właśnie zastanawiałam nad dopłatą do fisha ale już jestem zdecydowana żeby dopłacimy żeby było szybciej . A ile czekaliscie na wyniki ?

Super, to świetna wiadomość, że na 100% wszystko jest dobrze! Zdrowia dla Ciebie i dzidzi, oby do porodu już wszystko przebiegło spokojnie i szczęśliwie! ;)

Adell1994 14 tydzień. Na amniopunkcję jesteśmy zdecydowani, jestem lekarzem (ale nie ginekologiem) i na studiach widziałam takie zabiegi, więc może dzięki temu wiem co mnie czeka. Poza tym nie umiałabym żyć w niewiedzy. W okolicach piątku powinam mieć wyniki PAPPA - ale mało prawdopodobne, żeby zmieniło to plan działania. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

reklama
Do góry