reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
NT było 3,2mm przy CRL 68mm, bez innych nieprawidłowości - kość nosowa widoczna, przepływy przez zastawkę trójdzielną i w przodzie żylnym prawidłowe, pępowina trójnaczyniowa. FL wyszło nieco mniejsze niż wiek ciąży, ale się nad tym w ogóle nie zatrzymał, więc to mnie aż tak nie martwi. Wg USG wyszło, że w dniu badania było 13+0 Hbd, czyli trochę więcej niż z miesiączki, ale nic w tym dziwnego - miałam zawsze krótkie cykle.
Ginekolog, który robił mi USG jeszcze bez PAPPy powiedział, że najpewniej czeka nas amniopunkcja, więc na to też się nastawiamy. Ryzyko ZD było ok. 1:103, pozostałych trisomii mniejsze. Wiem, że to nie koniec świata, ale moja natura panikary niestety daje o sobie znać...

Flammette ja Ciebie doskonale rozumiem , też się okropnie martwię. Myślę że strach o maleństwo jest normalny .
A w którym jesteś teraz tygodniu ?
Czyli na amnio jesteście już zdecydowani ?

Witam dziewczyny,ja wlasnie odebrałam wynik amniopunkcji w formie papierowej.Wynik znam od tygodnia,podany przez telefon,kariotyp prawidlowy meski☺.Szczerze polecam wykonac amnio z przyspieszonym wynikiem.Czas oczekiwania jest okropny.Trzymam kciuki za wszystkie ,zeby było dobrze.Pozdrawiam.

Witam dziewczyny,ja wlasnie odebrałam wynik amniopunkcji w formie papierowej.Wynik znam od tygodnia,podany przez telefon,kariotyp prawidlowy meski☺.Szczerze polecam wykonac amnio z przyspieszonym wynikiem.Czas oczekiwania jest okropny.Trzymam kciuki za wszystkie ,zeby było dobrze.Pozdrawiam.
Jeszcze raz serdecznie gratuluję :)
Ja się właśnie zastanawiałam nad dopłatą do fisha ale już jestem zdecydowana żeby dopłacimy żeby było szybciej . A ile czekaliscie na wyniki ?

Super, to świetna wiadomość, że na 100% wszystko jest dobrze! Zdrowia dla Ciebie i dzidzi, oby do porodu już wszystko przebiegło spokojnie i szczęśliwie! ;)

Adell1994 14 tydzień. Na amniopunkcję jesteśmy zdecydowani, jestem lekarzem (ale nie ginekologiem) i na studiach widziałam takie zabiegi, więc może dzięki temu wiem co mnie czeka. Poza tym nie umiałabym żyć w niewiedzy. W okolicach piątku powinam mieć wyniki PAPPA - ale mało prawdopodobne, żeby zmieniło to plan działania. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

reklama
Do góry