reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

jelsa ja rowniez nie mialam zadnych dolegliwosci praktycznie po 2 godz od zabiegu smigalam po szpitalnym korytarzu. Pędz do lekarza.

reklama
choc pewnie bedzie wszystko ok.
ja mialam amnio dokladnie dwa tygodnie temu dzis dzwonilam czy sa moze wyniki pani powiedziala zebym dzwonila jutro bo beda odczyty z dwoch probek i jakies wstepne informacje moga byc ale po glosie pani przez tel i szumach innych pan w tle wiem ze nie bedzie ciekawie:(

Oczywiście że jestem pod stala opieką lekarską, tylko nie wiem na co sie szykować. Ginka mówi że powinno być ok, ale własnie mijają trzy tyg jak leżę w łóżku, a znaczacej poprawy nie ma.
Załamananie sugeruj się dziewczyno odgłosami w tle, takich telefonów one tam odbieraja kilka dziennie, skąd Ci przyszło do głowy że to chodzi o Twój wynik. Ja po swoje wyniki też dzwoniłam na raty, dziś własnie wykonałam trzeci telefon, jak narazie wszystko ok, ale końcowych wyników nadal nie mam, więc też sie martwię.

lez sobie odpoczywaj i bedzie wszystko ok kazdy organizm jest inny wiec inaczej reaguje. twoja ginka przeciez wie co robi i mowi wiec wszystko bedzie dobrze. mnie ten telefon kosztowal tyle emocji ze jutro jak bede dzwonic chyba mi serce wyskoczy, ale wazne jest tylko to zeby bylo dobrze.

nie pisalam wczesniej bo w sumie nic nie wiem. urosly tylko 3 komórki z 20. fakt ze te 3 sa ok ale jaka to grupa reprezentatywna dla 20 ktore musza byc zadna! wiec nadal czekam.

A aminopunkcję mialaś robioną ze względu na wiek, czy były jakieś bardziej medyczne wskazania? Ja mam jutro zadzwonic po ostateczny wynk.

moj wiek to 29 a na usg w 13 tyg nie bylo widac kosci nosowej. dzis dzwonil maz jest 6 prawidlowych komorek mam dzwonic dopiero za 5 dni. a co u ciebie? jak wynik?trzymama kciuki

Własnie dzwoniłam mam już ostateczny wynik: kariotyp męski prawidłowy. Całe napięcie ze mnie spadło, ulga. Ja miałam robioną aminopunkcję ze względu na wiek, choć nic nie wskazyało na nieprawidłowości, była taka mozliwość to z niej skorzystałam bo mówiono że to drobny w zasadzie zabieg, a powikłania sa b. rzadkie. A tu prosze miesiąc w łóżku. A byłaś na konsultacji u innego lekarza, i jak z przeziernościa karkową?

reklama
Jelsa gratuluję wyników :))) kamień z serca spadł, prawda? no i będzie synek :)))
Załamana to prawie połowa komórek, będzie dobrze... zresztą mówiłam Ci że jak jest kośc nosowa i przezierność niska to amnio jest tylko profilaktycznie. Nie martw się na zapas bo nie ma sensu.
Cieszę się dziewczyny z Wami :-D

Do góry