reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Gosiu nic sie nie przejmuj ja bylam w identycznej sytuacji dokładnie takiej samej te testy dla mnie to patranoja która stwarza mase zgryzoty i zamartwiania sie
wyszło to tylko dlatego ze mala liczba kobiet w naszym wieku jest w ciazy gdybys była mlodsza napewno by nie wyszło cos takiego , wez sie w garsc i nie przejmuj sie na zapas , napewno wszystko bedzie dobrze

ja osobiscie nie poddałam sie Amniopunkcji bo nikt mi nie dal gwarancji nawet tej 1 % ze nie strace ciazy i córcia zdrowiutka sie urodziła chociaz ja to czulam i wiedziałam ze tak bedzie

reklama
Gosiu nic sie nie przejmuj ja bylam w identycznej sytuacji dokładnie takiej samej te testy dla mnie to patranoja która stwarza mase zgryzoty i zamartwiania sie
wyszło to tylko dlatego ze mala liczba kobiet w naszym wieku jest w ciazy gdybys była mlodsza napewno by nie wyszło cos takiego , wez sie w garsc i nie przejmuj sie na zapas , napewno wszystko bedzie dobrze

ja osobiscie nie poddałam sie Amniopunkcji bo nikt mi nie dal gwarancji nawet tej 1 % ze nie strace ciazy i córcia zdrowiutka sie urodziła chociaz ja to czulam i wiedziałam ze tak bedzie

Dziekuje Ci kochana za ciepłe słowa. Mam nadzieje,ze mi równiez sie uda i dzidzia bedzie zdrowa. tak złych wyników z krwi nie zakladałam nawet w najczarniejszym scenariuszu:( Pozdrawiam Cie mocno

Gosia i nie czytaj na internecie nic o tym bo dostaniesz na głowe ja tez myslałam ze oszaleje ale sie spamietałam na 2 dzien jak poszlam porozmawiac ze swoja lekarka specjalista a nie szukac pierdół na necie

Lekarz który prowadzi moja ciąże był przeciwny tym testom Papp-a.Mówił,że USG genetyczne wystarczy,bo po testach moge sie niepotrzebnie denerwować.Ale jak pojechałam do szpitala na usg,to jakby z przydziału odrazu kazali mi iść do punktu pobrań krwi.

Gosiu, dziewczyny dobrze piszą.
Wiesz , czasem zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś układu za tymi testami. Jak może byc STANDARDEM badanie dające 15% wyników fałszywie dodatkich lub fałszywie ujemnych???
U mnie też tak było - usg genetyczne "dla staruszek" za free, ale tylko jesli oddam krew na PAPPA. Nie chciałam w ogóle tego badania bo po cholere ono mi było?? ale zrobili i miałam kilka dni wyjętych z zyciorysu.
Lepiej Ci trochę????

Gosia no to cos tak jak u mnie identycznie ja nawet do tej pory to zostawiłam sobie na pamiatke moich stresów i nerwow niepotrzebnych w tym momencie , te cholerne wyniki krwi , jak to wszystko dał do kupy te usg , testy i wiek to wyszło ryzyko ze ho ho , jeszcze mnie tak wkurzył bo powiedział mi ze jak 20 lat temu miala bym takie wyniki to nikt by sie mnie nie pytał tylko od razu by mi robili Amniopunkcje , no dobrze ze byłam z moim u niego bo chyba bym mu oczy wydrapała troche sie z nim spiełam Misiek to uspokoił , nikt nie bedzie zadził moja ciaza i moim ciałem i zaznaczyłam wielkimi literami z wykrzyknikiem ze nie zgadzam sie na Amniopunkcje, tym bardziej ze juz byłam po rozmowie z moja lekarka , i siostra mojego , która była w podobnej sytuacji i ona jechała do Warszawy na takie badania , przekonała mnie ze nie mam sie czym martwic jak mam dobre wyniki USG ,

Napewno bedzie dobrze , ja wiem jak placzesz i to przezywasz tez myslałam ze oszaleje jednak to mineło i rozsadek wziol góre zrobiłam to dla mojego malenstwa

Gosiu, dziewczyny dobrze piszą.
Wiesz , czasem zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś układu za tymi testami. Jak może byc STANDARDEM badanie dające 15% wyników fałszywie dodatkich lub fałszywie ujemnych???
U mnie też tak było - usg genetyczne "dla staruszek" za free, ale tylko jesli oddam krew na PAPPA. Nie chciałam w ogóle tego badania bo po cholere ono mi było?? ale zrobili i miałam kilka dni wyjętych z zyciorysu.
Lepiej Ci trochę????

Boze,pewnie ze mi lepiej.Staram sie być spokojna,bo nerwy nic mi nie dadzą.Ani niczego nie przyspieszą ani nie pomogą dzidziusiowi.Bardzo wszytkim dziękuję!

reklama
HMM ja też miałam badania dwa razy darmowe dla staruszek. USG niby ok tylko wychodziły dysproporcje między częściami ciała nawet do 4 tyg. już na 3 badaniach w 32 tyg, tych płatnych razem z przepływami. Testy pappa wyszły nieciekawie ale lekarz prowadzący stwierdził, że na to wogóle nie patrzymy ze względu na wiek. A oni robią to bo mają z tego kasę a to są tylko statystyki.
Mimo wielu komplikacji wiek, nadciśnienie już przed ciążą, łożysko centralnie przodujące i wiele jeszcze tego było mam zdrowego synusia.

Do góry