Może uda nam się dowiedzieć
[GROUP=][/GROUP]
[GROUP=][/GROUP]
Noo ja tak samo. Zawiozę córkę do szkoły na 10 i będę dzownic.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Noo ja tak samo. Zawiozę córkę do szkoły na 10 i będę dzownic.
śniło mi się dzisiaj że zadzwonili do mnie i że wynik był ok. 30 km jechałam rowerem za autem męża żeby zdarzyć do 15 odebrać hihi czuje że to może być proroczy sen hihiMoże uda nam się dowiedzieć
[GROUP=][/GROUP]
śniło mi się dzisiaj że zadzwonili do mnie i że wynik był ok. 30 km jechałam rowerem za autem męża żeby zdarzyć do 15 odebrać hihi czuje że to może być proroczy sen hihi ❤❤
No właśnie ja słyszałam, że jak nie dzwonią to lepiej. Nie no, to są chyba takie ciążowe „urban legend”. Słyszałam też, że jak się dłużej czeka na wynik to lepiej. Ja miałam robiony QF-PCR i miałam po trzech dniach dzwonić, od razu powiedzieli że nic mi przez telefon nie powiedzą, ale miałam z tą panią ustalony szyfr, umówiliśmy się o co mam zapytać i jaka będzie odpowiedź na ok a jaka na nie ok.Co do wyników amnio to mi od razu powiedzieli żebym nie dzwonić bo oni wyniki otrzymują rano i natychmiast dzwonią, więc nie ma sensu dopytywać. Za to moja znajoma która robiła tydzień później, zadzwoniła w tamten piątek i ja poinformowali - na pani szczęście nie ma wyniku, dostaliśmy tylko ten który był nieprawidłowy z tego dnia. Czyli miała już mniej więcej info że z jej wynikiem jest ok. U mnie nie informowali w ogóle przez tel. A w większości przypadków jednak dają do zrozumienia
U mnie białko PAPPA było za niskie, beta podwyższona, czyli wypisz wymaluj ZD. Obniżone białko może świadczyć o problemach z łożyskiem. Mój lekarz skierował mnie na dodatkowe badania i już w 18 tc stwierdzili u mnie cukrzyce ciążowa (standardowo to badanie robi się dopiero po 24 tc) i zagrożenie przedwczesnym porodem. Więc jak najbardziej warto robić to badanieMiałaś jakieś powikłania w między czasie? Czy gdzie zawyżona pappa znalazła swoje miejsce?
No właśnie ja słyszałam, że jak nie dzwonią to lepiej. Nie no, to są chyba takie ciążowe „urban legend”. Słyszałam też, że jak się dłużej czeka na wynik to lepiej. Ja miałam robiony QF-PCR i miałam po trzech dniach dzwonić, od razu powiedzieli że nic mi przez telefon nie powiedzą, ale miałam z tą panią ustalony szyfr, umówiliśmy się o co mam zapytać i jaka będzie odpowiedź na ok a jaka na nie ok.