kacha poczytałam to wszystko co tutaj opisałas i jestem w wielkim szoku
jak tak mozesz osadzac ludzi za to co robia, kazdy jest kowalem swojego losu , to czy ktos usunie ciaze czy tez nie to juz jego indywidualne sumienie , to ta osoba zostanie z tym do konca swoich dni :-(
Ty podjełas taka a nie inna dezyzje to ty postanowiłas urodzic chore dziecko nie kazdy chce tak zyc jak ty innym moze sie to nie podobac albo maja inne podejscie do tego :-(
Jesli chodzi o to czy mozna zakonczyc ciaze z choroba zespołu downa to nie jest tak do konca zabronione , sama jestem z grupy ryzyka , lekarz zaprosił mnie na rozmowe zebym poddała sie Amniopunkcji , rozmawiałam z nim bardzo duzo o ryzyku , o tym jak okaze sie ze dziecko ma wade genetyczna co dalej , ze słyszałam ze jesli jest ZD to ciazy nie zakonczaja , to mi powiedział ze to jest wielka bzdura , jesli tylko wynik bedzie zły to zaraz zakonczy moja ciąze jesli tylko sie na to zgodze , wiec czegos nie rozumiem ,
Fakt jest taki ze nie poddałam sie Amniopunkcji ale tylko dla tego ze tak sama zadecydowałam , to moja a nie kogos innego wola , i dalej jestem w niepewnosci czy moja malutka bedzie zdrowa czy nie , Jednak nie osodzam kobiet zadnych które sie poddały i okazało sie ze maja chore dzieci a co za tym idzie ze chca zakonczyc ciaze to tylko ich sprawa ich ciało i ich sumienie :-(
A to ze ty tak strasznie sie wypowiadasz nic nie da tylko pogarsza sytuacje , Irytujesz sie ze cos jest nie po twojej mysli z tych opisów tak wywnioskowałam , świata nie naprawisz co ma byc to bedzie
Cos ci podpowiem . zostaw te kobiety zajmij sie tymi co naprawde krzywdza dzieci , juz zyjace i cierpiace jest takich bardzo duzo trzeba sie tylko rozejrzec