reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja już skończyłam, ale gdyby miała kiedykolwiek miejsce podobna sytuacja to na pewno cicho siedzieć nie będę :tak:
Ja wprowadzam? A jak Alex pisze głupoty na temat opieki to jest w porządku? Nie zna tematu w ogóle,a pisze takie głupoty, że żal aż czytać.

reklama
kacha serio odpuść.
Masz prawo do swojego zdania ale nie masz wpływu na to co ktoś zrobi.
Namy Twoje zdanie na ten temat i ok.....szanujemy je.
Ale i Ty uszanuj cudze.

Wiesz, Ty szanujesz ok, ale reszta zachowuje się jak stado spuszconych psów i próbuje mi wmówić, że jedynie ich racja jest jedyna i najsłuszniejsza.

Kasiu wiemy już, jak ważne jest dla Ciebie życie dzieci a teraz pozwól dziewczynom zdobywać informacje, które są dla nich ważne. Proszę, żebyś opuściła ten wątek, bo zacznę podejrzewać, że trollujesz, a to przecież nieprawda:no:

I nigdy nie będę siedzieć cicho jeśli chodzi o życie niewinnego dziecka :tak:

Sama napisalas,ze jest jakas tam sila(przez innych nazwana Bogiem) ktora decyduje o tym czy ma sie ktos pojawic na tym swiecie czy nie...wiec dlaczego nie rozumiesz tego w ten sposob,ze skoro kobieta usunela ciaze to tylko dlatego,ze tak mialo byc??
Czlowiek na tej ziemi pojawia sie wtedy gdy przyjdzie na niego czas....tak samo schodzi z niej gdy nadejdzie jego czas.
Ale oczywiscie to wszystko jest polaczone z naszymi dzialaniami...zebys tak czasem nie zechciala cytowac mojego poprzedniego postu.
Ja po prostu wierze w przeznaczenie a nie w zadnego Boga.

Aniu odpuszczę, bo ta dyskusja nie ma już sensu, ja mam swoje ideoogie i wartości, a inni swoje, ale bardzo proszę o interwencję na wątku sierpniówek 2009, bo nie życzę sobie, żeby Alex wyzywała mnie publicznie od psycholi. Wkleja tutaj fragmenty kodeksu karego, a sama wchodzi na forum i szkaluje moje imię za to, że śmiałam się wyrazić opinię odmienną od jej opini. Zapewniam, że psycholką żadną nie jestem i też mogłabym o Alex wiele rzeczy napisać, ale szkoda mi na to czasu. Zaczyna swoje wyzwiska od strony 5975. Proszę przejrzeć jej posty, chociaż jak to przeczyta to pewnie je zedytuje.
Post 59788 i 59790
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-sierpniu-09-f272/sierpien-2009-a-20820/index5979.html#post6810900
W poście 59775 oberwało się także Noel i została określona głupią moderatorką:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-sierpniu-09-f272/sierpien-2009-a-20820/index5978.html

Edit: Noel, ostatni raz było nie na temat, ale nie pozwolę, żeby taka osoba przekazywała pomówienia na mój temat w innych wątkach. Tobie też tam się oberwało :sorry: Chociaż wydaje mi się, że jako jedyna starałaś się prowadzić konstruktywną rozmowę.

Ostatnia edycja:
kacha poczytałam to wszystko co tutaj opisałas i jestem w wielkim szoku :szok: jak tak mozesz osadzac ludzi za to co robia, kazdy jest kowalem swojego losu , to czy ktos usunie ciaze czy tez nie to juz jego indywidualne sumienie , to ta osoba zostanie z tym do konca swoich dni :-(
Ty podjełas taka a nie inna dezyzje to ty postanowiłas urodzic chore dziecko nie kazdy chce tak zyc jak ty innym moze sie to nie podobac albo maja inne podejscie do tego :-(

Jesli chodzi o to czy mozna zakonczyc ciaze z choroba zespołu downa to nie jest tak do konca zabronione , sama jestem z grupy ryzyka , lekarz zaprosił mnie na rozmowe zebym poddała sie Amniopunkcji , rozmawiałam z nim bardzo duzo o ryzyku , o tym jak okaze sie ze dziecko ma wade genetyczna co dalej , ze słyszałam ze jesli jest ZD to ciazy nie zakonczaja , to mi powiedział ze to jest wielka bzdura , jesli tylko wynik bedzie zły to zaraz zakonczy moja ciąze jesli tylko sie na to zgodze , wiec czegos nie rozumiem ,

Fakt jest taki ze nie poddałam sie Amniopunkcji ale tylko dla tego ze tak sama zadecydowałam , to moja a nie kogos innego wola , i dalej jestem w niepewnosci czy moja malutka bedzie zdrowa czy nie , Jednak nie osodzam kobiet zadnych które sie poddały i okazało sie ze maja chore dzieci a co za tym idzie ze chca zakonczyc ciaze to tylko ich sprawa ich ciało i ich sumienie :-(
A to ze ty tak strasznie sie wypowiadasz nic nie da tylko pogarsza sytuacje , Irytujesz sie ze cos jest nie po twojej mysli z tych opisów tak wywnioskowałam , świata nie naprawisz co ma byc to bedzie

Cos ci podpowiem . zostaw te kobiety zajmij sie tymi co naprawde krzywdza dzieci , juz zyjace i cierpiace jest takich bardzo duzo trzeba sie tylko rozejrzec

Marzenko życzę Ci, żeby Córcia była zdrowa :tak:
Ja już temat ze swojej strony zakończyłam, co miałam do powiedzenia to powiedziałam i pozwól, że zajmę się tym, na co sama będę miała ochotę, a nie tym co mi ktoś narzuci ;-)

reklama
Do góry