reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

kacha tego nie wiemy.
Ukł nerwowy nie jest jeszcze w pełni wykształcony.
Jakby świat był sprawiedliwy to każdy kto popełnia zbrodnię ponosiłby karę ale jak życie pokazuje tak nie jest.

Dziewczyny proszę po raz kolejny o zakończenie dyskusji niezwiązenej z tematem wątku tj. amniopunkcją.

reklama
A to na zakonczenie i mam nadzieje, ze da to niektorym do myslenia poniewaz dotyczy rowniez przestepst internetowych

KK
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Już miałam się niewypowiadać, ale jeszcze tylko kilka zdań wtrącę.
Gdyby usuwanie dzieci z ZD było nielegalne to lekarze nie rozmawialiby o tym ze mną. Warunkiem jest tylko wykonanie amnio.

Kacha, ton Twoich wypowiedzi jest jak Twój awatar. Przeczytałam pierwsza stronę tego wątku i kilka ostatnich (gdzie w dyskusji uczestniczyłam) i tak się zaczęłam zastanawiać, co się z Tobą stało??? Przeczytaj swój pierwszy post w tym wątku..przepaść po prostu.
I wiesz co, mam wrażenie, że nie tylko ja nie zwróciłabym się do Ciebie po radę (to odniesienie do jednego z moich ostatnich postów do Ciebie)..

Dziewczyny, samych dobrych wyników i zdrowych dzieciaczków:)

A to na zakonczenie i mam nadzieje, ze da to niektorym do myslenia poniewaz dotyczy rowniez przestepst internetowych

KK
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Wiesz co, śmieszna jesteś :-D Bo różnica między prawdą, a zniewagą jest ogromna.

Nie ma sensu ta dyskusja, wierzę, że życie odpowiednio Ankę za tę zbrodnie potraktuje, że się obróci to przeciwko niej. Zbrodnia jest zbrodnią i nie ma co mydlić oczu. Bo nie ona jest Bogiem czy kimś tam kto decyduje o czyimś być, albo nie być. .

Dziwi mnie jedno, że będąc osobą wierzącą stawiasz się na równi z Bogiem i wydajesz werdykt. I bardzo Cię proszę, żebyś już przestała opowiadać, kto ma jakie prawo, a kto jakiego nie ma, bo żadna z osób Cię o to nie spytała i nie poprosiła o radę. I tak każdy z nas podejmuje decyzję w zgodzie ze swoim sumieniem i mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. I jestem przekonana, że przed podjęciem decyzji dziewczyny sprawdzają różne możliwości, dlatego proszę przestań pomawiać i obrażać.

Kacha ten zwrot "śmieszna jesteś" to już obraza Alex. Daj nam juz spokój. Weszłam tu by dowiedziec się konkretów nt. amniopunkcji, a ciągle natykam się na Twoje agresywne, wyszydzające posty. To jest niedopuszczalne i trzeba zrobic z tym porządek, bo Ty wszystkich atakujesz obrażasz i osmieszasz. Podważasz nawet opinie lekarzy genetyków podając nieprawdziwe informacje.
Tu chcemy czytac o konkretach a nie o zyciu i o śmierci ... Pozwól by decyzje podjął każdy sam- nic ci do tego.!!!

Nie pomawiam, nie obrażam, tylko wyrażam swoją opinię, do której mam pełne prawo. Nie napisałam, że jestem osobą wierzącą, wręcz przeciwnie, napisałam, że moje dzieci do tej pory nie są ochrzczone.
I dlatego napisałam, że liczę na to, że życie Ankę za ten czyn odpowiednio potraktuje. Wybacz jeśli chodzi o czyjeś życie to nie będę się pytać o to czy mogę wyrazić swoje zdanie. A tu chodzi o życie dziecka. Gdzie Anka już sama sobie diagnozy postawiła.

Mikusia przeczytaj sobie proszę wcześniejsze posty Alex jak próbowała wmówić jak wygląda sytuacja rodzin z dziećmi niepełnosprawnymi w UK, jak to pisała, że to kraina mlekiem i miodem płynąca. Później pisała jak to Franiowa Mama sama musiała fundację założyć, a sama Franiowa Mama sprostowała tą wypowiedź. Alex też niejednokrotnie mnie obraziła pisząc głupoty na różne tematy. Wyobraź sobie, że wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka po przeczytaniu postów Alex i stwierdziła, że większych głupot na temat opieki w UK w życiu nie czytała.

Ostatnia edycja:
Przestań mydlić teraz oczy, czytać potrafię doskonale. Prawda jest taka, że chcesz zabić swoje dziecko, bo nie spełnia Twoich oczekiwań. Co do Twoich argumentów na temat raka są one wyssane z palca, żeby jakoś się wytłumaczyć z chęci dokonania morderstwa, bo tak to się nazywa.
Przestań też pisać o skazywaniu dziecka na ból, bo są to totalne głupoty! Mam syna z ZD i bardziej uśmiechniętego dziecka w życiu nie widziałam. I gdzie ten ból?
Raka wyssałaś sobie z palca, powiem wprost.
Ty skazujesz swoje dziecko na śmierć, jesteś morderczynią, spójrzmy prawdzie w oczy, a nie chrzańmy o jakichś wyborach. Bo jaki to wybór jak dziecko nie ma nic do gadania?

nie no ,bez komentarza po prostu.
każdy chyba ma prawo do decydowania o sobie.nie Ty bedziesz wychowywac jej dziecko.jesli płód jest w ten sposób obciążony a kobieta nie czuje się na siłach niesc takie brzemie to zamilcz.na pewno jest to dla niej dramat i bez Twoich umoralniajacych komentarzy.

Widać jaki to dla niej dramat jak sama sobie co chwilę diagnozy różne stawia i jak co chwilę zmienia zdanie. Tak jak pisałam, ta dyskusja nie ma już sensu, bo ja swoje wiem, a Wy wiecie swoje. I nigdy nie będę siedzieć cicho jeśli chodzi o życie niewinnego dziecka :tak:

reklama
Do góry