reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Posłuchaj mnie uważnie kacha, bo chyba lekko pomyliłaś adresata. To jest forum, tutaj się nie ocenia ludzi a wymienia KULTURALNIE poglądy i uwagi panno mądralińska, poczytaj co piszą inne kobiety. Może dotrze do Ciebie fakt, że jeżeli tutaj przychodzimy to dlatego, że chcemy się podzielić swoimi odczuciami a nie czytać o tym czy NASZE decyzje podobają się Tobie. Jeżeli ja jestem morderczynią, to Ty jesteś sadystką.
Wytnij sobie nerkę, uszkodź serce, wytnij sobie naczynia limfatyczne i węzły chłonne, doprowadź do stanu lekkiego porażenia mózgowego i ruchowego a potem powiedz mi: tak da się też żyć. Bo za przeproszeniem g... o wiesz czym jest colli i przestrzenie płynowe, czym jest obwałowanie łożyska i czym jest życie z rakiem.

Dlatego zachowujmy się kulturalnie.;-)

reklama
Przepraszam, nerwy mnie poniosły:happy2:

Powtarzam jeszcze raz: nikt nikomu nie dał prawa do oceny jego postępowania i słuszności decyzji. Za nie ponosimy odpowiedzialność przed samym sobą i przed Bogiem jeżeli jesteśmy wierzący.

Owszem masz rację ale mamy prawo wyrażać swoje zdanie;-)
Poza tym pisząc na forum trzeba się liczyć także z nieprzychylnymi komentarzami.

Anka jakakolwiek podejmiesz decyzje a bedzie ona zgodna z Twoim sumieniem wierz, ze zrobilas slusznie

WYRAZANIE WLASNEGO ZDANIA ORAZ NIEPRZYCHYLNYCH KOMENTARZY ROZNI SIE ZASADNICZO OD AGRESYWNYCH ATAKOW I OBRAZANIA INNYCH

Kacha nie bede komentowac, bo szkoda czasu na kogos kto nie przyjmuje zadnych informacji zwrotnych. Bardzo latwo sie madrzyc mieszkajac w UK i majac wszelka DARMOWA pomoc na pstrykniecie palcami (mieszkam tu od kilkunastu lat i wiem co mowie)
Jedna z moich przyjaciolek przyjechala tu wlasnie z tego powodu, po tym jak maz zostawil ja z kilkuletnim bardzo chorym dzieciaczkiem na wozku. Przyjechala tu, poniewaz w Polsce oprocz pomocy przyjaciol i rodziny nie mogla liczyc na nic, pomomo tego, ze jest osoba bardzo otwarta i zaradna. Nawet na dwor nie miala czesto jak wyjsc, bo nie dawala rady Ali razem z wozkiem sciagnac z drugiego pietra i spowrotem. Znam kilka innych rodzin, ktore z Polski rowniez z tego powodu wyjechaly. A Franiowamame znam osobiscie i doskonale wiem jak bardzo jest im ciezko zorganizowac pomoc dla dziecka, ktore, zeby zyc musi co roku przyjmowac lekarstwo kosztujace 7000 tysiecy zlotych, ze nie wspomne o turnusach rehabilitacyjnych oraz calej masie dodatkowych rzeczy, z ktorych wiekszosc nie jest refundowalna i oplacana wylacznie z funduszow fundacji, czyli dobrej woli innych ludzi. I wiem jak sie dziewczyna co roku martwi czy wystarczy na to lekarstwo od ktorego zalezy zycie jej dziecka.
Proponuje Kacha , zebys zamiast potepiac postarala sie zrozumiec........

P.S: Synka masz przeslodkiego i nie wierze, ze nie martwi Cie jego przyszlosc, tzn. co sie z nim stanie jak Ciebie zabraknie......

Ostatnia edycja:
Alex wybacz, ale morderstwa dziecka nie zrozumiem nigdy :no: I powtarzam, to że mieszkam w UK to moja sprawa i nawet mieszkając w Polsce nie zmieniłabym swojej decyzji. Nie muszę tu pisać dlaczego przyjechałam do UK, ale na pewno nie dlatego, żeby wyciągnąć tą jak to mówisz darmową pomoc. Miałam znacznie ważniejsze powody. I powiedz gdzie ja napisałam, że jest łatwo? Napisałam, że życie osób niepełnosprawnych może być szczęśliwe, ale nie napisałam, że jest łatwe. Ale czyje życie jest łatwe? I nie jest tak, że rodzice zostają sami ze sobą, jak widać na przykładzie Franiowej Mamy korzystają z pomocy fundacji, czyli sami nie są. A to, że leki nie są refundowane, to wybacz, ale wina systemu, a nie moja. I jeszcze jedno, nikogo agresywnie nie atakuje, tylko wyrażam swoją opinię. Raczej agresywnie zachowuje się Anka, która proponuje mi samookaleczenie. Więc troszkę obiektywizmu.

Anka, chyba sama sobie trochę zaprzeczasz. Wiem co to jest colli, i nie jest to rak. Potocznie rakiem nazywa się nowotwór złośliwy, a nikt bez odpowiednich badań nie jest w stanie Ci powiedzieć czy jest to nowotwór złośliwy czy nie. Jeśli chcesz wiedzieć, colli w baaaaardzo znikomych przypadkach jest nowotworem złośliwym, czyli rakiem. I tak jak pisałam, wiem co to jest życie z nowotworem, dotyczył on mojego bratanka i wiem, że Mikołaj na pewno chciał żyć i żyje i ma się świetnie :-) Teraz próbujesz odwrócić kota ogonem i skupiasz się na tym, rzekomym raku, a wcześniej pisałaś, że jeśli ZD się potwierdzi to przerwiesz ciążę. Czyli jeśli ZD by się nie potwierdziło to zapewne ciąży byś nie przerwała? I co uważasz, że dziecko z prawidłowym kariotypem by mniej cierpiało? I tak jak pisałam ZD nie jest podstawą do przerwania ciąży, bo to nie jest choroba. Jest to przestępstwo, a przestępstwa ściga się z mocy prawa karnego.

Noel u mnie nie można na szczęście. Niby mieszkam w UK, ale to jest Irlandia Północna i tu są nieco inne przepisy niż na tej drugiej wyspie. Niestety jest szeroko rozwinięta turystyka aborcyjna, bilety są śmiesznie tanie i niestety sporo kobiet z tego korzysta :no:

Edit: Wklejam link do artykułu dotyczącego aborcji w Irlandii Północnej
http://www.emito.net/rodzina/wiadomolci______/484226.html

Ostatnia edycja:
Kacha fundacje Franiowa zalozyla i prowadzi sama, bo znikad nie miala pomocy, co oznacza, ze SAMA stara sie zgromadzic srodki na koncie fundacji pomagajacej jej dziecku. Jesli zas chodzi o temat zycia to znacznie rozni sie ono od wegetacji, na ktora niestety czesto osoby ciezko chore sa narazone w Polsce i jestem pewna, ze doskonale zdajesz sobie z tego sprawe.
Jakakolwiek jest Twoja opinia na ten temat, nie masz prawa nikogo szykanowac ani obrazac, bo to tez jest karalne.

Anka i reszta osob zainteresowanych watkiem proponuje zignorowac WIADOMO KOGO ;-) i zajac sie tym czemu watek jest poswiecony, czyli wymianie opinii dotyczacych poddawania sie zabiegowi amnio :tak:, bo to bardzo ciekawy temat i mysle, ze nasze doswiadczenia moga byc przydatne dla przyszlych mam wahajacych sie przed podjeciem decyzji o badaniu amnio.

reklama
kacha_wawa znasz przysłowie Nadgorliwość gorsza od ...?
Wyraziłas swoją opinie i juz przestań atakować dziewczyny za inne poglady .

Do góry