Witam,
Przeczytałam cały wątek czekając na wynik z amnio, większość historii ma radosne zakończenie i mimo, że narzeczony wyzywal, że jeszcze sie dobijam czytaniem internetow, to ten ten wątek na prawdę mi pomógł
Więc przedstawię w końcu moje wyniki, żeby podwyższyć jeszcze tą pozytywną statystykę i podnieść na duchu oczekujące na wynik mamuśki
I prenatalne w 12tc +1
CRL 55 mm, FHR 162 ud/min, NT 1,80 mm, wszystko prawidłowe, kość nosowa obecna, przepływ na zastawce ok.
Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża
Ryzyko podst. ZD 1:601
Po usg 1:1880 więc nie miałam się czym martwić.
Oczywiście do czasu telefonu od lekarza z wynikami biochemii....
Beta 1,863 MoM
PAPPA 0,385 MoM
Więc idealnie się wpisałam w zależność, że jak beta rośnie i pappa maleje, to ryzyko zd rośnie. U mnie do 1:122.
Moja gin przekonała mnie szybko, ze tylko amnio pozwoli mi sie odstresowac, nifty odradzala, że dalej statystyka za dużo pieniążków, więc poczekalam tydzień na amnio. W sumie to dwa, bo jakas zołza w rejestracji źle wyliczyla termin, lekarz po usg stwierdził, że lepiej poczekać kolejny tydzień... sam zabieg jak dla mnie praktycznie bezbolesny, nie brałam żadnych nosp, tylko miałam zalecenie do tyg zrobić usg, czy płód żyje... jakbym krwawila albo wody odeszły to jechac do szpitala... także lekarze sie nie pieprza (bo sobie w pewnym momencie wkrecalam, ze moze cos przy usg przemilczeli zeby mnie nie stresowac).
Ale do sedna, bo się rozpisalam
pierwszy tydzień to relaks,odpoczynek i sprawdzanie czy jest sucho. Drugi spokojniejszy - czekamy na wyniki. Trzeci to masakra. Więc kobietki, polecam jak macie możliwość fisha, bo u mnie był dół za dołem i ryk za rykiem. A przy amnio najzwyczajniej w swiecie zapomnialam zapytac o fish...
Rowno 21 dnia po zabiegu zadzwoniłam nieśmiało zapisać sie na drugie prenatalne (żeby nie zapeszac, wiadomo chromosomy mogłyby to usłyszeć i nieprawidłowo się podzielić) i zapytać o wyniki. Nie było. A wieczorem dostałam telefon, ze są! Ale wiadomo rodo... nic nie powiedzą... Ale mam przyjechać spokojnie? Tak proszę spokojnie wsiąść do auta i spokojnie przyjechać. Oczywiście w aucie się wkrecilam, ze pani nie zrozumiała o co mi chodzi z tym spokojnie, ale...
Najkrotszy i najwspanialszy wynik badań.
46 XY
Pozdrawiam i zachecam do amnio
dopiero teraz mogę cieszyć się ciąża i szalec wyprawkowo