Ja robiłam gdzie indziej niż Ty,ale pomimo że dzwoniłam do labolatorium, to nic to nie dało. Musiałam czekać 3 tygodnie, i trzy dni. Sami zadzwonili. Trzymam kciuki za Ciebie.
Dziękuję za odpowiedź, ja czekam już 4 tydzień. W głowie różne myśli...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja robiłam gdzie indziej niż Ty,ale pomimo że dzwoniłam do labolatorium, to nic to nie dało. Musiałam czekać 3 tygodnie, i trzy dni. Sami zadzwonili. Trzymam kciuki za Ciebie.
Poczekam na wynik Pappa co miałam pobraną krew we wtorek i umówię się z genetykiem na konsultację . I zobaczę co mi powie i wtedy zdecyduję.Basaii miałam podobne wartości biochemii ryzyko ZE około 1:300. Nie robiłam dalszych badań. ZE i ZP to zespoły zwykle widoczne już na usg w 12 tc. Jak odmówiłam proponowanej amniopunkcji genetyk zaproponowała mi szczegółowe usg w 18 tc żeby w razie pojawienia się jakiś markerów zrobić badanie inwazyjne.
Dla mnie mówienie o hospicjum i o tak poważnych sprawach przy tak małym ryzyku jak twoje to jakieś mocne nadużycie.
Amniopunkcja to jednak nie jest pobranie krwi i wiąże się z ryzykiem.
Dodam że moja córka jest zdrowa. Pozostałe usg były dobre oprócz ostatniego które wykazało że dziecko nie rośnie. Warto jest więc przy niskich wartościach biochemii kontrolować stan łożyska i przepływów
Rozumiem że każdy lekarz ma db i źle opinie aczkolwiek chodziło mi o to, że Roszkowski jest bardzo dobry w usg genetycznym w ciąży. Ja szukając db fachowca skłonna byłam pojechać nawet do Szczecina (1200km) aby tylko się uspokoić. I chodziło mi o samo usg, nie wykonanie amnio.Czytałam opinie o tym lekarzu. Są pacjentki zadowolone jak i takie które przestrzegają przed tym fachowcem . Myslę że w każdym rejonie jest mnóstwo dobrych specjalistów . Ja jestem ze Śląska i nie wyobrażam sobie podrózy do Warszawy na aminopunkcję. Poszukam u siebie dobrego osrodka .
WitamCześć dziewczyny,
jestem tutaj nowa, przeczytałam praktycznie całe forum o amniopunkcji. Również jestem po tym zabiegu. Ja miałam robioną przez dr Roszkowskiego. Mam pytanie do dziewczyn, którym także ten zabieg wykonywał dr Roszkowski - panie bardzo sympatyczne mówiły, że na wyniki czeka się 3 tygodnie - czy do którejś z Was zadzwonili, czy same dzwoniłyście do skutku? Ile czekałyście na wynik?
Pozdrawiam,
Natalia
Sama już nie wiem co robić.
Leżę z babeczką, u której wykryto w 15 tyg zespół downa. Teraz jest w 17 tygodniu.
Masakra z tym wszystkim.