A jakie były Twoje wskazania do amnio ?
Trisomia 21 ryzyko skorygowane 1:57
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakie były Twoje wskazania do amnio ?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze .Trisomia 21 ryzyko skorygowane 1:57
To moja trzecia ciąża.W każdej miałam korygowane ryzyko ZD duzo wyższe niż dla mojej grupy wiekowej.
USG wyszło dobrze, NT ok, serce też.Wad współistniejących nie ma, ale biochemia kiepska.Sadze że tu duże znaczenie ma mój wiek.
Konsultacja na Wojskowej w Poznaniu w Europejskiej trwała ok 7 minut i gdy okazało się że amnio nie mogę mieć w trybie ambulatoryjnym to mnie olali w sumie i odesłali na Polna jeszcze że złym skierowaniem.
Dlatego też drugie prenatalne umówiłam na Druzbickiego u dr. Kocylowskiego, który robił mi badania w drugiej ciąży.Tqkze było podwyższone ryzyko ZD 1:153.Ale USG było b dobre i nie podjęłam decyzji o amnio.
Dziś 15+3
A przyjęcie mam za tydzień 15.05.Nerwy są bo będę zupełnie sama, a w domu dzieciaki....Z mlodszym od urodzenia się nie rozstawałam...
A to u was przyjmują na oddział żeby zrobić amnio czy Ty masz jakieś wskazania mu temu ? A może to i lepiej że Cię przyjmą bo przy małym dziecku wiadomo że ciężko byłoby odpocząć i nie dźwigać . A tak jeśli wyjdziesz po 3 dniach to wiadomo że już na więcej można sobie pozwolić .@ola-ska
Bede przyjeta na oddział.Zapewne posiedzę z 3 dni do tygodnia więc nosiła wówczas nie będę.Potem już tak, bo jestem z dziećmi sama a najmłodsze słabo chodzi