reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziewczyny dziś minęły 4 tyg i 3 dni od amniopunkcji. Niestety pełnego wyniku nie mam, bo wyhodowały się tylko 8 płytki. Zostały wykluczone 3 trisomie ale nic więcej. Mam spotkanie z genetykiem 8 maja w Szczecienie. Ale na pewno będzie dobrze. Dziewczynka :)

reklama
Dzięki dziewczyny , na pewno dołączę :)
Echo serca 9 maja we Wrocławiu , prywatnie bliżej mojego miejsca zamieszkania 300 zł . Także skoro mam skierowanie żeby zrobić to na NFZ to pojadę do Wrocławia :)
Mam z pracy kartę medyczną to u nas zapisy na echo dopiero po majówce . Zadzwonię po majówce zapytać tak orientacyjnie ;)
Jeśli mogę coś doradzić, idź na NFZ nawet gdybyś za +- te same pieniądze (podróż kosztuje) miała na miejscu. Czytałam, że raczej wszystko wygląda dobrze i tego trzeba się trzymać, ale gdyby jednak były problemy, to lepiej iść ścieżką NFZ, żeby potem nie było wątpliwości kto, kogo i na jakiej podstawie kieruje na dalsze konsultacje.

Dziewczyny dziś minęły 4 tyg i 3 dni od amniopunkcji. Niestety pełnego wyniku nie mam, bo wyhodowały się tylko 8 płytki. Zostały wykluczone 3 trisomie ale nic więcej. Mam spotkanie z genetykiem 8 maja w Szczecienie. Ale na pewno będzie dobrze. Dziewczynka :)

skoro 3 trisomie wykluczone to mi juz kamien z serca by spadl:) Na pewno bedzie dobrze:)

skoro 3 trisomie wykluczone to mi juz kamien z serca by spadl:) Na pewno bedzie dobrze:)

Nika
Najważniejsze zostało wykluczone :) reszta tez będzie Ok :)) trzymam kciuki za was[emoji123]daj znać co powiedział genetyk
Ja mam 1,5 tyg po amnio a mnie nosi
Na szczęście praca mi przesłania wolny czas [emoji23][emoji23]

Ciekawe dlaczego tak? Mało płynu pobranego? W czym rzecz?

Jeśli mogę coś doradzić, idź na NFZ nawet gdybyś za +- te same pieniądze (podróż kosztuje) miała na miejscu. Czytałam, że raczej wszystko wygląda dobrze i tego trzeba się trzymać, ale gdyby jednak były problemy, to lepiej iść ścieżką NFZ, żeby potem nie było wątpliwości kto, kogo i na jakiej podstawie kieruje na dalsze konsultacje.
Dziękuję za radę :) W sumie tak sobie to przemyślałam i masz całkowitą rację . Od początku jestem kierowana na NFZ więc faktycznie trzeba to kontynuować :)

Najważniejsze zostało wykluczone , super ;)
Na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku :) daj znać co powiedział genetyk

reklama
Nika
Najważniejsze zostało wykluczone :) reszta tez będzie Ok :)) trzymam kciuki za was[emoji123]daj znać co powiedział genetyk
Ja mam 1,5 tyg po amnio a mnie nosi
Na szczęście praca mi przesłania wolny czas [emoji23][emoji23]

Ciekawe dlaczego tak? Mało płynu pobranego? W czym rzecz?

Hej
Płynu pobrali tyle ile się pobiera 20 ml. Pielęgniarka powiedziała że był problem z hodowlą, że wyhodowało się tylko 8 płytek. A ty wykupiłaś fisha?

Do góry