reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Najważniejsze, że wynik amniopunkcji jest dobry :) i super, że będziesz miała córeczkę. Teraz pora zacząć cieszyć się ciążą :) Drugi trymestr też jest łatwiejszy, więc mocno wierzę, że dla nas wszystkich to będą przemiłe chwile :)

Dziękuję bardzo, czuję się całkiem nieźle. :) Trochę męczy mnie to "oszczędzanie się", bp pogoda była dziś piękna.
A Ty jak tam? Jak samopoczucie?
No prawda pogoda wspaniała aż chce się żyć i coś robić :) ale wiadomo dla dobra maleństwa wszystkiego można sobie odmówić :)
A ja dobrze , troszkę się stresuje przed wtorkiem. Mój partner nie mógł wziąć wolnego i niestety po pełne wyniki amnio będę musiała pojechać sama .
Fish wyszedł prawidłowo ale mimo wszystko jakoś troszeczkę się martwię.

No prawda pogoda wspaniała aż chce się żyć i coś robić :) ale wiadomo dla dobra maleństwa wszystkiego można sobie odmówić :)
A ja dobrze , troszkę się stresuje przed wtorkiem. Mój partner nie mógł wziąć wolnego i niestety po pełne wyniki amnio będę musiała pojechać sama .
Fish wyszedł prawidłowo ale mimo wszystko jakoś troszeczkę się martwię.

Będzie dobrze :) Fish wyszedł dobrze, to i reszta też okaże się w porządku. Mocno w to wierzę i trzymam kciuki :) Też mam wizytę we wtorek, co prawda tylko kontrolną u lekarza prowadzącego, ale mając za sobą jedną ciążę obumarłą nawet taka zwykła wizyta to stres. Zawsze pierwsze moje pytanie na usg jest o to, czy serduszko dobrze bije. Pomimo, że docierają do nas dobre wiadomości - dla Ciebie i innych dziewczyn, że po amniopunkcji kariotyp jest prawidłowy, dla mnie, że "pappa" wyszło dobrze i kość nosowa jest obecna, to niepokój pewnie będzie nam towarzyszył do porodu. Tak to już jest :)

Adell na pewno wszystko będzie dobrze.. będziemy z Tobą myślami, partner na pewno też. Jeśli lepiej się będziesz czuła może weź mamę albo przyjaciółkę. Nawet do czekania w poczekalni.
Ewelinka niepokój zawsze jest, dla mnie też każde badanie to stres.. Tak już jest z dzieciaczkami. Ja stresuje się nawet jak idę z synkiem do dentysty, mimo że on kocha swoją dentystkę i współpracuje to ja się stresuje czy dziurki nie ma, czy dobrze myjemy itd.. Rok temu poronilam i ta ciąża też jest bardziej stresująca. Przy synku byłam nieświadoma nie robiłam pappa i pytałam jak płeć A nie czy wszystko dobrze..
Pozdrawiam spokojna..

Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie ;) . Niestety nie ma kto ze mną jechać i będę musiała się zmierzyć z tym sama. Mam takie przeczucie że mały jest zupełnie zdrowy ale wiadomo sam moment odebrania wyników będzie lekko stresujący .

Ja wizytę u mojego gin prowadzącego mam 16 kwietnia i też mam nadzieję że wszystko będzie w porządku .
@ewelina6683 masz rację pomimo samych dobrych wiadomość niepokój będzie towarzyszył nam aż do porodu a po urodzeniu dziecka chyba to nie ustaje :) jak się jest mamą to wydaje mi się że już nigdy nie przestaniemy się martwić i zdrowie dziecka o jego rozwój później o naukę , życiowe wybory :) serce matki :)

Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie ;) . Niestety nie ma kto ze mną jechać i będę musiała się zmierzyć z tym sama. Mam takie przeczucie że mały jest zupełnie zdrowy ale wiadomo sam moment odebrania wyników będzie lekko stresujący .

Ja wizytę u mojego gin prowadzącego mam 16 kwietnia i też mam nadzieję że wszystko będzie w porządku .
@ewelina6683 masz rację pomimo samych dobrych wiadomość niepokój będzie towarzyszył nam aż do porodu a po urodzeniu dziecka chyba to nie ustaje :) jak się jest mamą to wydaje mi się że już nigdy nie przestaniemy się martwić i zdrowie dziecka o jego rozwój później o naukę , życiowe wybory :) serce matki :)

@Mama7 @Adell1994
Dziewczyny, dokładnie tak jest, niepokój o nasze dzieci, czy małe, czy duże będzie z nami już zawsze.

Dziewczyny pełny wynik amnio potwierdził fish , zdrowy chłopak :)
Ale oczywiście lekarz w poradni genetycznej mówi że trzeba szukać dalej przyczyn tego nt :( szczerze to mnie sam fakt że nie ma wad genetycznych bardzo ale to bardzo uspokoił :)

@ewelina6683 jak wizyta ?

reklama
Dziewczyny pełny wynik amnio potwierdził fish , zdrowy chłopak :)
Ale oczywiście lekarz w poradni genetycznej mówi że trzeba szukać dalej przyczyn tego nt :( szczerze to mnie sam fakt że nie ma wad genetycznych bardzo ale to bardzo uspokoił :)

@ewelina6683 jak wizyta ?

Super. Gratulacje :) U mnie też dobrze, chociaż męczy mnie katar. Na wizycie kontrolnej wszystko idealnie, maluch rośnie :) Jeszcze zastanawiam się nad testem typu panorama/nifty itd. Ryzyko zd obliczono na ok. 1:8000, pozostałych wad mniejsze niż 1:20 000, więc nadal myślę ...

Do góry