reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

A jaki wynik fisha?? Podobno nie zawsze pokrywa się z końcowym wynikiem amnio;/ a u mnie usg b.ładne a test pappa kiepsko , tris 21 1:230 ;/ i pozostałe też niezbyt;/ ale juz 1:1000. A jak bylo u ciebie ?
Wynik fish karoityp prawidłowy męski . No też tak słyszałam ale lekarz mi mówił że to bardzo rzadkie przypadki , że jeśli fish jest dobry to już można być spokojnym o te 3 podstawowe wady . Także trochę się stresuje ale myślę pozytywnie i mam takie przeczucie że jest zdrowy :)
A to u Ciebie głównie t21 z większym ryzykiem , bo ponad 1000 to już ryzyko minimalne.
A u mnie na usg zwiększona przyzierność karkowa , przy crl 71 , nt aż 5 mm. Poza odbiorem wyników amnio czeka mnie jeszcze echo serduszka i dokładne usg wszystkich narządów maleństwa .
Na początku było mi strasznie ciężko ale po fishu mam same pozytywne myśli :) głęboko wierzę że mój synek jest zupełnie zdrowy .

reklama
Wynik fish karoityp prawidłowy męski . No też tak słyszałam ale lekarz mi mówił że to bardzo rzadkie przypadki , że jeśli fish jest dobry to już można być spokojnym o te 3 podstawowe wady . Także trochę się stresuje ale myślę pozytywnie i mam takie przeczucie że jest zdrowy :)
A to u Ciebie głównie t21 z większym ryzykiem , bo ponad 1000 to już ryzyko minimalne.
A u mnie na usg zwiększona przyzierność karkowa , przy crl 71 , nt aż 5 mm. Poza odbiorem wyników amnio czeka mnie jeszcze echo serduszka i dokładne usg wszystkich narządów maleństwa .
Na początku było mi strasznie ciężko ale po fishu mam same pozytywne myśli :) głęboko wierzę że mój synek jest zupełnie zdrowy .

tak głównie t21 :/ a pappe robilas czy od razu amnio?? Wynik fisha moze bede mieć we wtorek , do tego czasu chyba umrę :( boje sie ze ten amnio tez nie wykrywa wszystkich wad genetycznych, a skądś niskie pappa i wolne betahcg musiało sie wziąć;/ oby nasze chlopaki były zdrowe !!!:)

tak głównie t21 :/ a pappe robilas czy od razu amnio?? Wynik fisha moze bede mieć we wtorek , do tego czasu chyba umrę :( boje sie ze ten amnio tez nie wykrywa wszystkich wad genetycznych, a skądś niskie pappa i wolne betahcg musiało sie wziąć;/ oby nasze chlopaki były zdrowe !!!:)
Miałam pappa ale wynik miał być w dniu amnio i przez to całe zamieszanie nawet nie mam tych wyników. Tyle, że lekarz mi powiedział że pappa to w moim przypadku niewiele zmienia i mimo wszystko jeśli chce mieć spokojną ciążę to mam zrobić amnio. I nawet nie czekałam na wyniki pappy tylko zapisałam się na amnio żeby nie tracić czasu bo wiadomo czekanie to tylko dodatkowy stres .
No też mnie to trochę martwi że amnio nie wykrywa wszystkich wad ale wykrywa te wydaje mi się najważniejsze .
Dasz radę , mocno trzymam kciuki za dobre wyniki :) musi być dobrze :)

Miałam pappa ale wynik miał być w dniu amnio i przez to całe zamieszanie nawet nie mam tych wyników. Tyle, że lekarz mi powiedział że pappa to w moim przypadku niewiele zmienia i mimo wszystko jeśli chce mieć spokojną ciążę to mam zrobić amnio. I nawet nie czekałam na wyniki pappy tylko zapisałam się na amnio żeby nie tracić czasu bo wiadomo czekanie to tylko dodatkowy stres .
No też mnie to trochę martwi że amnio nie wykrywa wszystkich wad ale wykrywa te wydaje mi się najważniejsze .
Dasz radę , mocno trzymam kciuki za dobre wyniki :) musi być dobrze :)

dzięki za wszystko i czekam na dobre wiadomosci :) powodzenia!;)

Adell dzwonili dziś o 18.30 że są wyniki, Ale przez telefon nie podają. Właśnie mąż po nie pojechał, A ja jestem olejkiem nerwów. Musimy jeszcze uśpić naszego 7 latka i razem zajrzymy... Trzymajcie kciuki

reklama
Dziękuję dziewczyny. Głośno płakalismy oboje z mężem. Docierał to do nas dłuższa chwilę..
Przypomnę moje ryzyko wynosiło 1:11 z jednego pappa i 1:23 z drugiego też pappa. Usg parametry w normie tylko biochemia fatalna beta 3.1mom i papa 0.29mom.. kariotyp prawidłowy żeński.
Dzisiaj też byłam na kontroli u ginekologa i jak badal wielkość brzucha to zapytał czy to jedno dziecko bo macica taka duża jak na dwoje.. uznałam to za dobry znak że dzidzia duża i dobrze się rozwija. Synek też urodził się 4.2kg.

Do góry