reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Flammette a jakie miałas wyniki biochemii papa i bhcg w jednostkach mom?

Beta-hCG 1,011 MoM
Białko PAPPA 3,018 MoM
Lekarz od badań prenatalnych powiedział, że wyniki są zaskakująco dobre i nie spodziewa się ZD. Czekamy na wyniki amnio i wtedy okaże się co i jak dokładnie. :)[/QUOTE]

Rzeczywìscie bhcg w okolicach 1 mom czyli najbardziej optymalne. Papa wysokie wiec wyniki super.

reklama
@Mama7 dzwonili już do Ciebie ?
Do mnie dzisiaj dzwonili i 10 z samego rana mam wizytę w poradni genetycznej i odbiór pełnych wyników amnio.
Fish był w porządku ale teraz mam lekkiego stresa

Witam. Jestem drugi dzień po amniopunkcji. Cale badanie jak najbardziej bylo ok, bez bólu ale z ogromnym stresem. Czy mialyscie jakieś powikłania po tym zabiegu ? I kiedy mogą ewentualnie wystąpić ? Nie wiem czego się spodziewac,nie mam żadnego krwawienia jak narazie ani uplawow. Prosze o odpowiedz .pozdrawiam

Witam. Jestem drugi dzień po amniopunkcji. Cale badanie jak najbardziej bylo ok, bez bólu ale z ogromnym stresem. Czy mialyscie jakieś powikłania po tym zabiegu ? I kiedy mogą ewentualnie wystąpić ? Nie wiem czego się spodziewac,nie mam żadnego krwawienia jak narazie ani uplawow. Prosze o odpowiedz .pozdrawiam
Cześć :) Mi lekarz powiedział że jeśli podczas zabiegu nic się nie wydarzyło to później bardzo małe szanse, że będą jakieś powikłania. Jednak przez pierwsze 3 dni ryzyko jest największe, mi lekarz kazał zwrócić uwagę gdyby było krwawienie lub silny ból albo gdybym zauważyła że coś mi się sączy z dróg rodnych . Na szczęście nic takiego się nie wydarzyło .
Nie dźwigaj nic i odpoczywaj kiedy tylko możesz i na pewno wszystko będzie dobrze :)

Cześć :) Mi lekarz powiedział że jeśli podczas zabiegu nic się nie wydarzyło to później bardzo małe szanse, że będą jakieś powikłania. Jednak przez pierwsze 3 dni ryzyko jest największe, mi lekarz kazał zwrócić uwagę gdyby było krwawienie lub silny ból albo gdybym zauważyła że coś mi się sączy z dróg rodnych . Na szczęście nic takiego się nie wydarzyło .
Nie dźwigaj nic i odpoczywaj kiedy tylko możesz i na pewno wszystko będzie dobrze :)

narazie nic sie nie dzieje ;) leżę i odpoczywam. Za tydz mam wizyte u swojego ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porządku.A po jakim czasie miałaś wyniki ? Mi powiedział ze za 4 tyg, ale wykupilam fisha.

narazie nic sie nie dzieje ;) leżę i odpoczywam. Za tydz mam wizyte u swojego ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porządku.A po jakim czasie miałaś wyniki ? Mi powiedział ze za 4 tyg, ale wykupilam fisha.
To jak nic się nie dzieje i uważasz na siebie to na pewno będzie dobrze :) U mnie wszystko dobrze pomimo tego że mam nadal okropnego siniaka a jestem już 2,5 tygodnia po amnio. Ale chyba taki mój urok, delikatna skóra .
Ja też kupiłam fisha i amnio miałam we wtorek a w piątek już dzwonili z wynikiem . A co do całościowego wyniku to u mnie mówili od 2 do 4 tyg i dzisiaj dzwonili, że we wtorek jest termin na wizytę w poradni genetycznej i tam wydadzą wyniki .
A z jakiego powodu robiłaś amnio ? Napiszesz coś więcej ?

reklama
To jak nic się nie dzieje i uważasz na siebie to na pewno będzie dobrze :) U mnie wszystko dobrze pomimo tego że mam nadal okropnego siniaka a jestem już 2,5 tygodnia po amnio. Ale chyba taki mój urok, delikatna skóra .
Ja też kupiłam fisha i amnio miałam we wtorek a w piątek już dzwonili z wynikiem . A co do całościowego wyniku to u mnie mówili od 2 do 4 tyg i dzisiaj dzwonili, że we wtorek jest termin na wizytę w poradni genetycznej i tam wydadzą wyniki .
A z jakiego powodu robiłaś amnio ? Napiszesz coś więcej ?

A jaki wynik fisha?? Podobno nie zawsze pokrywa się z końcowym wynikiem amnio;/ a u mnie usg b.ładne a test pappa kiepsko , tris 21 1:230 ;/ i pozostałe też niezbyt;/ ale juz 1:1000. A jak bylo u ciebie ?

Do góry