reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Flammette a jakie miałas wyniki biochemii papa i bhcg w jednostkach mom?

Beta-hCG 1,011 MoM
Białko PAPPA 3,018 MoM
Lekarz od badań prenatalnych powiedział, że wyniki są zaskakująco dobre i nie spodziewa się ZD. Czekamy na wyniki amnio i wtedy okaże się co i jak dokładnie. :)[/QUOTE]

Rzeczywìscie bhcg w okolicach 1 mom czyli najbardziej optymalne. Papa wysokie wiec wyniki super.

reklama
@Mama7 dzwonili już do Ciebie ?
Do mnie dzisiaj dzwonili i 10 z samego rana mam wizytę w poradni genetycznej i odbiór pełnych wyników amnio.
Fish był w porządku ale teraz mam lekkiego stresa

Witam. Jestem drugi dzień po amniopunkcji. Cale badanie jak najbardziej bylo ok, bez bólu ale z ogromnym stresem. Czy mialyscie jakieś powikłania po tym zabiegu ? I kiedy mogą ewentualnie wystąpić ? Nie wiem czego się spodziewac,nie mam żadnego krwawienia jak narazie ani uplawow. Prosze o odpowiedz .pozdrawiam

Witam. Jestem drugi dzień po amniopunkcji. Cale badanie jak najbardziej bylo ok, bez bólu ale z ogromnym stresem. Czy mialyscie jakieś powikłania po tym zabiegu ? I kiedy mogą ewentualnie wystąpić ? Nie wiem czego się spodziewac,nie mam żadnego krwawienia jak narazie ani uplawow. Prosze o odpowiedz .pozdrawiam
Cześć :) Mi lekarz powiedział że jeśli podczas zabiegu nic się nie wydarzyło to później bardzo małe szanse, że będą jakieś powikłania. Jednak przez pierwsze 3 dni ryzyko jest największe, mi lekarz kazał zwrócić uwagę gdyby było krwawienie lub silny ból albo gdybym zauważyła że coś mi się sączy z dróg rodnych . Na szczęście nic takiego się nie wydarzyło .
Nie dźwigaj nic i odpoczywaj kiedy tylko możesz i na pewno wszystko będzie dobrze :)

Cześć :) Mi lekarz powiedział że jeśli podczas zabiegu nic się nie wydarzyło to później bardzo małe szanse, że będą jakieś powikłania. Jednak przez pierwsze 3 dni ryzyko jest największe, mi lekarz kazał zwrócić uwagę gdyby było krwawienie lub silny ból albo gdybym zauważyła że coś mi się sączy z dróg rodnych . Na szczęście nic takiego się nie wydarzyło .
Nie dźwigaj nic i odpoczywaj kiedy tylko możesz i na pewno wszystko będzie dobrze :)

narazie nic sie nie dzieje ;) leżę i odpoczywam. Za tydz mam wizyte u swojego ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porządku.A po jakim czasie miałaś wyniki ? Mi powiedział ze za 4 tyg, ale wykupilam fisha.

narazie nic sie nie dzieje ;) leżę i odpoczywam. Za tydz mam wizyte u swojego ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porządku.A po jakim czasie miałaś wyniki ? Mi powiedział ze za 4 tyg, ale wykupilam fisha.
To jak nic się nie dzieje i uważasz na siebie to na pewno będzie dobrze :) U mnie wszystko dobrze pomimo tego że mam nadal okropnego siniaka a jestem już 2,5 tygodnia po amnio. Ale chyba taki mój urok, delikatna skóra .
Ja też kupiłam fisha i amnio miałam we wtorek a w piątek już dzwonili z wynikiem . A co do całościowego wyniku to u mnie mówili od 2 do 4 tyg i dzisiaj dzwonili, że we wtorek jest termin na wizytę w poradni genetycznej i tam wydadzą wyniki .
A z jakiego powodu robiłaś amnio ? Napiszesz coś więcej ?

reklama
To jak nic się nie dzieje i uważasz na siebie to na pewno będzie dobrze :) U mnie wszystko dobrze pomimo tego że mam nadal okropnego siniaka a jestem już 2,5 tygodnia po amnio. Ale chyba taki mój urok, delikatna skóra .
Ja też kupiłam fisha i amnio miałam we wtorek a w piątek już dzwonili z wynikiem . A co do całościowego wyniku to u mnie mówili od 2 do 4 tyg i dzisiaj dzwonili, że we wtorek jest termin na wizytę w poradni genetycznej i tam wydadzą wyniki .
A z jakiego powodu robiłaś amnio ? Napiszesz coś więcej ?

A jaki wynik fisha?? Podobno nie zawsze pokrywa się z końcowym wynikiem amnio;/ a u mnie usg b.ładne a test pappa kiepsko , tris 21 1:230 ;/ i pozostałe też niezbyt;/ ale juz 1:1000. A jak bylo u ciebie ?

Do góry