ewelina6683
Zaciekawiona BB
Wszystkim dziewczynom jeszcze raz dziękuję za wsparcie i modlitwy Dam znać jak zdecyduję się na panoramę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej Ola
Moja koleżanka miała podobne ryzyko- ZD 1:298, lekarz też bardzo naciskał na amniopunkcję. Koleżanka zrobiła amniopunkcję i okazało się zdrowe. To jest Twoja decyzja, ale ja bym wolała wiedzieć, a nie martwić się przez całą ciążę. Ja miałam amniopunkcję w Szczecinie i nie miałam żadnych dolegliwości po niej. Chociaż lekarz przed zabiegiem jeszcze raz się pytał czy na pewno się decyduję, że ryzyko jest w granicach 0,5 % ale to ja mogę być w tych %. Zastanów się Ola i daj koniecznie znać co postanowiłaś.
Wszystkim dziewczynom jeszcze raz dziękuję za wsparcie i modlitwy Dam znać jak zdecyduję się na panoramę.
U mnie USG wyszło super , ale Pappa było słabe , 1:147 zespół Edwardsa. Dostałam skierowanie na amniopunkcję. Początkowo był szok, płacz, zadzwoniłam właśnie do Szczecina i się zapisałam . Po tygodniu od prenatalnych poszłam do innego lekarza , który mnie uspokoił i powiedział ze na tym etapie ciąży byłoby coś widac nie tak na usg przy tym zespole, a dzidzius jest ok i nie ma co się go czepiać . Zdecydowaliśmy z partnerem zrezygnować z amnio, boje się ryzyka poronienia :/ jeszcze nie odwołałam, ale jutro mam wizytę i jak nadal wszystko ok, to dzwonię i odwołuje.
Dokładnie rozumiem co czujecie
Ja z kolei, mimo, że po rewelacyjnych wynikach PAPPA mam ryzyko ZD 1:726, a po samym USG było 1:100 (>NT, poza tym bez odchyleń) zdecydowałam się na amniopunkcję. Raz, że chcemy wykluczyć mikrodelecje, bo ZD po takiej biochemii się nie spodziewamy, a dwa, że nie przeżyłabym do końca ciąży nie wiedząc dokładnie co i jak. Jutro rano mam badanie i mimo, że oczywiście boję się ewentualnych powikłań to jestem pewna, że to jedyna słuszna decyzja w naszym przypadku.
Trzymam kciuki za wszystkie z Was, niezależnie od decyzji! Najważniejsze, że jest wybór i każda może zdecydować za siebie. Mam nadzieję, że jutro będę równie pozytywnie nastawiona do całej sytuacji. Dobrej nocy!
Cześć. A dostałaś skierowanie na amniopunkcję, czy chcesz zrobić dla własnej pewności? Powodzenia. Wszystko będzie dobrze
Dostałam skierowanie i takie też było zalecenie z poradni badań prenatalnych. Ufam, że ktoś kto robi kilka tysięcy badań rocznie wie ci mówi.
Trzymajcie kciuki!
Tak tak , to moje pierwsza ciąża i dzięki amnio jestem spokojniejsza i wiem że mały zdrowyA to twoja pierwsza ciąża?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom