reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Niunio74 a Ty robiłaś amnio w Polsce? Może miałaś test fisha i stąd szybkie wyniki? A może szybko wyrosła nieprawidłowość i dłużej nie czekali...
Z jednej strony te testy są mocno stresujące, czesto alarmują fałszywie ale z drugiej jeśli coś ma być nie tak... Ja chcę wiedzieć, żeby móc podjąć decyzję.

reklama
Ja mieszkam w Irlandii i tu mi robili amniopunkcję.
W tym kraju nie ma terminacji ciąży, jechaliśmy do Holandii.

MARMIII to cudowna wiadomosc☺.Mozesz byc spokojna.Takie dobre informacje dodaja otuchy tym ,co czekaja na wynik. A sami do Ciebie zadzwonili?.Ja jestem z wroclawia i tu czeka sie 3 tyg. na wynik.

Niunio74,dzisiaj czytalam forum dla dziewczyn po terminacji,duzo wsparcia mozna tam znalezc.A u Ciebie usg wskazywalo jakies nieprawidlowosci?Jestes bardzo dzielna kobietą.

Dziękuję Wam dziewczyny :-)

Ja robiłam amnio w Warszawie, na Zwirki i
wigury i tu dzwonią, że już jest wynik, ale nic nie podają przez telefon. Wynik wręcza lekarz.

Niunio74,dzisiaj czytalam forum dla dziewczyn po terminacji,duzo wsparcia mozna tam znalezc.A u Ciebie usg wskazywalo jakies nieprawidlowosci?Jestes bardzo dzielna kobietą.
Na pierwszym scanie pani powiedziała, że coś nie tak jest i ona poprosi o konsultacje.
Po konsultacjach zapytali czy zgodzę się na amniopunkcję oczywiście zgodziłam się.
Po sześciu dniach zadzwonili i powiedzieli " zespół Downa" i że im przykro.

Niunio74,jedyna pozytywna rzecz w tym wszystkim to to,ze tak szybko sie dowiedzialas prawdy.Najgorsze w Polsce jest to,ze najpierw czeka sie na termin genetyka,amniopunkcji,potem dopiero wynik...to zajmuje tygodnie.Koszmarny czas.Trzymaj sie dzielnie

reklama
No u mnie zaraz w 12-tym tygodniu na scanie zaoważyli, że coś jest źle i zaproponowali amniopunkcję odrazu.
Wczoraj dzwonili ze szpitala pytali jak się czuję czy potrzebuję psychologa i że zapraszają na scan.
Mówią, że bym nie myślała o tym jak o aborcji bo podobno aborcję robią te kobiety, które mają niechciane ciąże.
Te co chciały dzieci urodzić ale z różnych przyczyn zdrowotnych musiały zakończyć ciążę, zrobiły " tetminację ciąży " a nie aborcję.
Marne to pocieszenie jednak dla mnie.
Serce boli po dziecku został tylko siniak na brzuchu i zdjęcie scanu.

Do góry