reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Niunio74 a Ty robiłaś amnio w Polsce? Może miałaś test fisha i stąd szybkie wyniki? A może szybko wyrosła nieprawidłowość i dłużej nie czekali...
Z jednej strony te testy są mocno stresujące, czesto alarmują fałszywie ale z drugiej jeśli coś ma być nie tak... Ja chcę wiedzieć, żeby móc podjąć decyzję.

reklama
Ja mieszkam w Irlandii i tu mi robili amniopunkcję.
W tym kraju nie ma terminacji ciąży, jechaliśmy do Holandii.

MARMIII to cudowna wiadomosc☺.Mozesz byc spokojna.Takie dobre informacje dodaja otuchy tym ,co czekaja na wynik. A sami do Ciebie zadzwonili?.Ja jestem z wroclawia i tu czeka sie 3 tyg. na wynik.

Niunio74,dzisiaj czytalam forum dla dziewczyn po terminacji,duzo wsparcia mozna tam znalezc.A u Ciebie usg wskazywalo jakies nieprawidlowosci?Jestes bardzo dzielna kobietą.

Dziękuję Wam dziewczyny :-)

Ja robiłam amnio w Warszawie, na Zwirki i
wigury i tu dzwonią, że już jest wynik, ale nic nie podają przez telefon. Wynik wręcza lekarz.

Niunio74,dzisiaj czytalam forum dla dziewczyn po terminacji,duzo wsparcia mozna tam znalezc.A u Ciebie usg wskazywalo jakies nieprawidlowosci?Jestes bardzo dzielna kobietą.
Na pierwszym scanie pani powiedziała, że coś nie tak jest i ona poprosi o konsultacje.
Po konsultacjach zapytali czy zgodzę się na amniopunkcję oczywiście zgodziłam się.
Po sześciu dniach zadzwonili i powiedzieli " zespół Downa" i że im przykro.

Niunio74,jedyna pozytywna rzecz w tym wszystkim to to,ze tak szybko sie dowiedzialas prawdy.Najgorsze w Polsce jest to,ze najpierw czeka sie na termin genetyka,amniopunkcji,potem dopiero wynik...to zajmuje tygodnie.Koszmarny czas.Trzymaj sie dzielnie

reklama
No u mnie zaraz w 12-tym tygodniu na scanie zaoważyli, że coś jest źle i zaproponowali amniopunkcję odrazu.
Wczoraj dzwonili ze szpitala pytali jak się czuję czy potrzebuję psychologa i że zapraszają na scan.
Mówią, że bym nie myślała o tym jak o aborcji bo podobno aborcję robią te kobiety, które mają niechciane ciąże.
Te co chciały dzieci urodzić ale z różnych przyczyn zdrowotnych musiały zakończyć ciążę, zrobiły " tetminację ciąży " a nie aborcję.
Marne to pocieszenie jednak dla mnie.
Serce boli po dziecku został tylko siniak na brzuchu i zdjęcie scanu.

Do góry