reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Hej to jest taki tydzień, że zaczynam czekać na wyniki :cool: zastanawiam się, czy będę podskakiwać na każdy telefon. Tyle wyczekałyśmy to te dni jakoś zlecą.

reklama
U mnie dopiero po 4 tygodniach byly...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

O rany julek, nie strasz Kylesa ;) W szpitalu mówili, że 2-3 tygodnie, więc póki co nawet nie rozważam 4, no ale wiadomo, jak trzeba będzie czekać, to poczekam. Choć pewnie nosić mnie będzie na wszystkie strony.

Witam wszystkich ponownie.
Przede mną wizyta w poradni genetycznej i mam dylemat którą wybrać. Chodzi o poradnie w Poznaniu na Polnej czy może Premedicare też w Poznaniu. Czy któraś z Was była w tych poradniach?
Na Polnej podobno idą taśmowo 10 min i po USG a badanie przecież bardzo ważne, a ja oczekuję konkretnego badania a nie na szybkiego.

Witam wszystkich ponownie.
Przede mną wizyta w poradni genetycznej i mam dylemat którą wybrać. Chodzi o poradnie w Poznaniu na Polnej czy może Premedicare też w Poznaniu. Czy któraś z Was była w tych poradniach?
Na Polnej podobno idą taśmowo 10 min i po USG a badanie przecież bardzo ważne, a ja oczekuję konkretnego badania a nie na szybkiego.
Nie miałam nic w tych poradniach. Amniopunkcja na Polnej jedynie. Póki co ok a sam pobyt tez było ok z dobra fachowa opieka. Jestem z poza Poznania i badania miałam u swojej lekarki .

Mnie zapytał na amniopunkcji czy dużo pije :) i nic więcej. Też się potem głowiłam czy mam za mało wód czy jak ... potem na kontroli nic już nie mówił. Także spokojnie widocznie taka twoja uroda, że masz twardszy :)
Lekarz mi powiedział ze dwa lub dwa i pół tygodnia Tez się zdziwiłam bo sądziłam ze te 4 tygodnie to standard tyle czasu chodowali kariotyp Syna, mój i męża w Genesis ale teraz niby wyniki ma być z Łodzi ...

Dziewczyny, mam pytanie. Czy w ramach hodowli amniocytów z punkcji wynik wykluczy też mukowiscydozę? Czy do tego trzeba robić kolejne badanie? Wiecie jak to jest?

reklama
Do góry