Bubus, to bardzo dobre założenie Kiedy masz badanie?
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
za tydzień będę już "po".. idę do szpitala 21.08 , we wtorek 22.08 mam amnio i w środę wypis ehhh... niech już będzie po
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bubus, to bardzo dobre założenie Kiedy masz badanie?
Mozaika to czy zrobisz amniopunkcję to już twoja decyzja Ja już Ci nie doradzę ale możesz liczyć na moje wirtualne wsparcie. Wyniki Testu masz super! Pogadaj z genetyk czy amniopunkcja da Ci odpowiedz na twoje pytanie.
Faktycznie wyniki masz naprawdę niezłe!
Ale porozmawiaj lepiej z genetykiem, żeby sobie ułatwić decyzję.
Kurczę ja po pierwszej ciąży stwierdziłam, że juz nigdy nie zrobię amniopunkcji. A teraz jednak zrobilam. No i ostatecznie cieszę się, że tak się stało. Hmm trudna decyzja a najgorsze jest to, że tylko Ty ją możesz podjąć...
Trzymam kciuki i tez będę Cię wspierać! !
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja właśnie zwątpiłam całkowicie w te testy... ja bez żadnych obciążeń, USG idealne, NT dosc nieskie i w normie, beta 1,14 MoM, pappa 0.353 Mom i mam ryzyko skorygowane ZD 1:382, podstawowe 1:351. jeśli Tobie lekarka mówi, że jest ok to jakim cudem mnie nastraszyli, że ledwo się trzymam. Mimo wszystko moje wyniki są chyba minimalnie lepsze od Twoich bo beta w normie...już nie rozumiem jak oni to wyliczają
I powiem Ci, że trzymaj się tego co mówi lekarz genetyk, oni chyba jednak najlepiej się orientują i żałuję, że ja tylko do dobrego genetyka nie poszłam
ja dziś idę na wizytę kontrolną do ginekologa prowadzącego ... Mój mąż nie jest przekonany do amniopunkcji ale chyba nie mamy wyjścia.
dziś moje samopoczucie jest trochę lepsze.
bubus ja też 22.08 jeszcze tydzień i będzie po wszystkim.
mozaika trzymam kciuki żeby wszystko się powiodło u genetyka.
U mnie ryzyko jednak jest troszkę niższe (pamiętajmy, że jest ono tylko dla 3 trisomii, a ja mam obciążenie zespołem Turnera). Czemu uważasz, że Twoje wyniki są lepsze? U mnie beta nie była w normie? Z tego co wiem, to nie warto tu patrzeć na "normy", bo oni i tak wklepują to do tego programu i tam dopiero wychodzi, czy jest ok, czy nie. Być może ten sam wynik u różnych kobiet może oznaczać coś innego. Sama nie wiem, aż tak nie znam się na Papp'a Annias, czy rozważasz amniopunkcję?
Mój lekarz prowadzący znalazł kość nosowa której nie było widać na usg prenatalnym... ale doradzić zrobić amniopunkcję.