reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

U Ciebie ten podpis M Kania jest oryginalnie postawiony na tym formularzu czy też jakby wydrukowany wszystko razem?. To da się przyuważyć. U mnie jest identyczny co do mikromilimetra jak na wzorze który testdna ma na stronie E.Gregorczyk, tak jakby ta pieczątka wydukowana z podpisem razem była gotowym, no dziwne to dla mnie... A z testdna mówili że wysłali mi oryginalny dokument który oni z genomedu dostali

Bo to jest e-podpis, wiesz taki elektroniczny, który się wstawia w dokument i drukuje. myślę,że nie ma powodów do obaw :)

reklama
No dziwnie tak, dla mnie to powinien być oryginalnie postawiony na każdym dokumencie, tak jak na wszystkich innych badaniach co dostaję wyniki z krwi a w różnych laboratoriach robię

No dziwnie tak, dla mnie to powinien być oryginalnie postawiony na każdym dokumencie, tak jak na wszystkich innych badaniach co dostaję wyniki z krwi a w różnych laboratoriach robię
No ja wiem,tez myslalam,ze po prostu z warszawy podeślą do katowic albo prosto z warszawy do mnie do domu..ale myślę,że serio nie ma się co przejmować :)

Ja tez jak dostawałam wynik z zagranicy to bez podpisów oryginalnych myśle
Ze w takiej sytuacji ważny jest satysfakcjonujący wynik niz kwesti podpisów ? Bo rozumiem ze wynik ok?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

hej dziewczyny ile dni czekałyście na wynik NIFTY? Moja krew była pobrana w czwartek w Warszawskim GENOMEDZIE i zastanawiam się kiedy może być wynik;/

Pani w Genomedzie powiedziała że najczęściej jest to krótszy czas dlatego pytałam jak bylo w waszych przypadkach i czy mogę liczyć na wynik w tym tygodniu..

Pani w Genomedzie powiedziała że najczęściej jest to krótszy czas dlatego pytałam jak bylo w waszych przypadkach i czy mogę liczyć na wynik w tym tygodniu..
Tak, myślę,że koło czwartku/piątku powinnaś mieć :) ja robiłam pobranie 6czerwca a 14ego miałam wynik :) bo mi wypadło,że poniedziałek więc wysłali we wtorek do warszawy, weekend się nie liczył więc wyszło i tak 8dni :) ale jak robiłaś w warszawie to na pewno szybciej będzie bo na miejscu

reklama
Witam
Mam 22 lata , 2 letniego synka a teraz spodziewam się drugiego dzidziusia.
Ostatnio byłam na badaniach prenetalnych i po usg wszystko w porządku .
Przezierność : 2,00 , kość nosowa widoczna
ryzyko trisomii 21 1:1480
ryzyko trisomii 18 1:17472

Przed wczoraj dzwonili mi z przychodni z wynikiem testu Pappa i Wolnej Bhcg
Ryzyko zwiększyło
Trisomia 1:288

Jestem załamana , nie wiem co myśleć. Usg mam prawidłowe .
Jestem umuwiona na aminopukcje 1 sierpnia,

3majcie kciuki żeby było wszystko ok ;(

Pozdrawiam

Do góry