Dziewczyny, jakie miejsca w warszawie polecicie na amnio? Chyba mnie nie ominie:/ wynik pappa za tydzień. Na usg dziecko schowało główkę (przestrzen obok mięśniaka) i lekarzowi nie udało się ustalic obrazu kości nosowej. Upart maluch, 40 minut i nic.....
reklama
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Wszelkie wartości batty i pappy bez względu na jednostki którymi posługuje się dane laboratorium sprowadza się o jednostek MOM i w nich podaje się normy,
Czyli dane laboratorium podaje wynik w swoich jednostkach, które następnie komputerowo przeliczane jest na MOM.
To tak jakby laboratoria mogły podawać wynik w cm, mm czy km, ale normy określa się tylko dla metrów.
Tak przynajmniej ja to pojmuje.
Napisz najki masz problem to może wtedy coś co podpowiem bo na razie nie bardzo wiem o co chodzi...
Czyli dane laboratorium podaje wynik w swoich jednostkach, które następnie komputerowo przeliczane jest na MOM.
To tak jakby laboratoria mogły podawać wynik w cm, mm czy km, ale normy określa się tylko dla metrów.
Tak przynajmniej ja to pojmuje.
Napisz najki masz problem to może wtedy coś co podpowiem bo na razie nie bardzo wiem o co chodzi...
Moje ryzyko dla trisomi 21: 9:10.
Jestem juz po amnio.
Niestety nie wczepili wyników w kartę i mam podane przez telefon, dodatkowo bez jednostek pewnych. Mam MoM dodatkowo. Tylko uważam, że przy pappie jest jakiś błąd. Albo w wyniku albo w MoM. I nie wiem czy źle podyktowane czy co..
Wyniki:
Beta: 55,2 (bez jednostek) eq. 1,3 MoM.
Pappa: 1,123 eq. 1,36 MoM. ( tu mam wrażenie, że jest błąd bo 0,36 bardziej pasuje..)
CRL: 8,40cm
NT: 2,4
Badanie 14+1
Ryzyko dla trisomi 13 i 18: 1:10000 dla 21: 9:10
Dodatkowo przed amnio teraz dwa dodatkowe scany z dwoma specjalistami. Wszystko idealnie.. Nawet stopy sprawdzane. Serce, mózg, narządy, kosciec, skóra, przepływy wszelakie, obwody i dlugoscie, odległości w mózgu, kość nosowa..
Jednak coś daje wynik taki, jakiego jeszcze na żadnym forum nie znalazłam.. A dużo już przeczytalam..
Jestem juz po amnio.
Niestety nie wczepili wyników w kartę i mam podane przez telefon, dodatkowo bez jednostek pewnych. Mam MoM dodatkowo. Tylko uważam, że przy pappie jest jakiś błąd. Albo w wyniku albo w MoM. I nie wiem czy źle podyktowane czy co..
Wyniki:
Beta: 55,2 (bez jednostek) eq. 1,3 MoM.
Pappa: 1,123 eq. 1,36 MoM. ( tu mam wrażenie, że jest błąd bo 0,36 bardziej pasuje..)
CRL: 8,40cm
NT: 2,4
Badanie 14+1
Ryzyko dla trisomi 13 i 18: 1:10000 dla 21: 9:10
Dodatkowo przed amnio teraz dwa dodatkowe scany z dwoma specjalistami. Wszystko idealnie.. Nawet stopy sprawdzane. Serce, mózg, narządy, kosciec, skóra, przepływy wszelakie, obwody i dlugoscie, odległości w mózgu, kość nosowa..
Jednak coś daje wynik taki, jakiego jeszcze na żadnym forum nie znalazłam.. A dużo już przeczytalam..
Dziwne...wynik zawsze się podaje w 1:....
To 9:10 to nie bardzo ma sens
Beta i Pappa nie jest zła a NT tez nie jakoś specjalnie zawyżone więc nawet jakby miało być ryzyko 1:10 to nie skąd byłoby takie wysokie ryzyko. Chyba, że wiek zawyża...
Ja myślę, że jak jesteś po amnio to nie ma co patrzeć już na ten test pappa. Spokojnie czekaj sobie na wyniki a skoro kolejne usg wyszły dobrze to naprawdę szanse na zdrowe dziecko są spore.
Kiedy miałaś amnio i kiedy powinien być wynik?
To 9:10 to nie bardzo ma sens
Beta i Pappa nie jest zła a NT tez nie jakoś specjalnie zawyżone więc nawet jakby miało być ryzyko 1:10 to nie skąd byłoby takie wysokie ryzyko. Chyba, że wiek zawyża...
Ja myślę, że jak jesteś po amnio to nie ma co patrzeć już na ten test pappa. Spokojnie czekaj sobie na wyniki a skoro kolejne usg wyszły dobrze to naprawdę szanse na zdrowe dziecko są spore.
Kiedy miałaś amnio i kiedy powinien być wynik?
Wiek 30 obecnie, w dniu urodzenia 31..
Beta zawyzona a pappa za nisko (albo za wysoko, wlasnie tu nie wiem) ale nie jakoś kolosalnie.. I właśnie ten wynik przerażający.. Tez juz o błędzie myslalam.. Ale dwóch genetykow by tego nie zauważyło?
O przypadkach różnych nam mówili.. I fatalny scan plus pappa i zdrowy maluch i świetny scan i pappa i maluch chory.
Dobry scan daje niby 50% szans..
Wyniki miałam we wtorek, amnio ze scanami i konsultacjami w czwartek, wyniki wtorek środa ze względu na długi weekend. Ja w uk mieszkam..
Beta zawyzona a pappa za nisko (albo za wysoko, wlasnie tu nie wiem) ale nie jakoś kolosalnie.. I właśnie ten wynik przerażający.. Tez juz o błędzie myslalam.. Ale dwóch genetykow by tego nie zauważyło?
O przypadkach różnych nam mówili.. I fatalny scan plus pappa i zdrowy maluch i świetny scan i pappa i maluch chory.
Dobry scan daje niby 50% szans..
Wyniki miałam we wtorek, amnio ze scanami i konsultacjami w czwartek, wyniki wtorek środa ze względu na długi weekend. Ja w uk mieszkam..
Jestem przekonana, że wkradł się jakoś błąd. Może miało być 1:910??
Test pappa to trochę loteria i sam wynik naprawdę nic jeszcze nie mówi oprócz tego, że sa wskazania o badań inwazyjnych...ale wynik 9:10 jak dla mnie jest pomyłką
Tak czy siak trzymam kciuki za wynik amniopunkcji i dobrze, że będziesz go mieć tak szybko...
Test pappa to trochę loteria i sam wynik naprawdę nic jeszcze nie mówi oprócz tego, że sa wskazania o badań inwazyjnych...ale wynik 9:10 jak dla mnie jest pomyłką
Tak czy siak trzymam kciuki za wynik amniopunkcji i dobrze, że będziesz go mieć tak szybko...
Dziewczyny odebrałam pappa.
Czy któraś pomoże w interpretacji? Proszę..
12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3
Czy któraś pomoże w interpretacji? Proszę..
12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3
reklama
Super twoje ryzyko jest mniejsze niż podstawowe wynikające z wieku i innych także super Niepokojące wyniki to mniej niż 1:300 a ty masz wszystkie powyżej także fajnie
Nie martw się
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw się
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom