reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dodam jeszcze, ze bol przy amniopunkcji okreslilabym jako 7,5 na 10, gdzie 10 to najgorszy bol jaki kiedykolwiek czulam, czyli takie wyrywanie bolacego zeba na zywca. Nie pisze tego zeby straszyc kogokolwiek, bo wiedzac to co wiem poddalabym sie zabiegowi jeszcze raz, korzysci sa oczywiste, natomiast trzeba sie liczyc, ze w zaleznosci od osoby, amniopunkcja moze nie bolec w ogole, byc niekomfortowym doswiadczeniem, pobolewac, albo bolec jak cholera. Ja poszlam nastawiona ze nie bedzie bolec w ogole, a tu taka niespodzianka...

reklama
Oj to współczuję kochana tego bólu, mnie trochę bolało, ale bez tragedii no i później do końca dnia troszkę jak chciałam wstać, tak to już żadnych dolegliwości nie miałam.

Mnie strasznie bolało i jeszcze jak przebijali warstwy skóry to nic nie czułam, ale potem aż się darlam. Gdy wyszłam to zaczęłam strasznie płakać w poczekalni i nie mogłam się uspokoić. A po było jeszcze gorzej. Brzuch mnie ciągnął, nie mogłam się wyprostować, twardy jak bania i ciągły ból. Wzięłam nospę i nic. Myślałam już, że stracę ta ciążę. Termin mam na 7.04, więc na dniach :-) Dziecko wg wyników badań jest zdrowe.

Potwierdzam , mnie amnio bolała i to bardzo. Biorąc pod uwage skale to chyba z 9/10 dobrze ze tak krótko trwała... Nie pisze tego zeby kogos zniechęcić , wprost przeciwnie sama nadal wykonałabym ten zabieg , tylko pisze po to zeby ktos mógł sie nastawić ... Co do bólu po , praktycznie brak, miejsce kłucia troszkę pulsuje i mi osobiście brzuch ciążył ( ale to chyba bardziej psychicznie ze strachu ) ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Opisze po krotce moja historie: w 19 tc na usg połówkowym wyszła nam główka ponad 2 tyg mniejsza od wieku ciąży i od reszty ciałka. Pani Dr napisała "podejrzenie małogłowia - Zlecono ponowne usg genetyczne za 7-12 dni ". Troche przerażeni ale pełni nadzeji zapisaliśmy sie do " guru ultrasonografii na naszym terenie ". Tam na wizycie coraz gorzej. Główka nadal mniejsza od brzuszka etc o 2 tyg, ale rownież ciało mniejsze od wieku ciąży ba granicy centyla( dolnej granicy normy ) , a w zwiazku z tym główka poniżej granicy. Diagnoza : hipotrofia płodu, małogłowie -podejrzenie zalecenie inwazyjnych badań genetycznych. Wiec udało nam sie załatwić amniopunkcję odrazu. Badanie bolało strasznie - ale najgorsze było oczekiwanie na wyniki. Dzis po 4 tyg otrzymałam wyniki - kardiotyp prawidłowy żeński [emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry