Dziekuje Aniu.Kurcze mam nadzieje ze ta opona nie bedzie przeszkoda.Jak.ostatnio czytalalam wnikliwie opis z badania USG to widnial wpis badanie przeprowadzono w trudnych warunkach technicznych.Pewnie chodzilo o moj tluszczyk,:-(
reklama
natalka111
Zaciekawiona BB
Immunoglobulina anty-D to zwykły zastrzyk domięśniowy, czyli podaje się go w pupę nic strasznego. To standardowa procedura jeżeli dochodzi do przerwania ciągłości błon płodowych u matek Rh (-) ujemnych. Wszystko to dla zdrowia twojego maleństwa .
natalka111
Zaciekawiona BB
Mi się wbijali bardzo nisko, zaraz nad spojeniem łonowym
Teraz maja taki sprzet ze oponka im nie przeszkodzi
A To gdzie sie wbijaja zalezy jak dziecko jest ulozone ile wod jest i wg niestety trzeba zaufac lekarzowi ja sie panicznie balam bo igla weszla 3 cm od noska malego ale lekarz powiedzial ze to najlepsze miejsce i nic sie nie stanie tylko lzy plynely i szybko poszlo. Glowa do gory
A To gdzie sie wbijaja zalezy jak dziecko jest ulozone ile wod jest i wg niestety trzeba zaufac lekarzowi ja sie panicznie balam bo igla weszla 3 cm od noska malego ale lekarz powiedzial ze to najlepsze miejsce i nic sie nie stanie tylko lzy plynely i szybko poszlo. Glowa do gory
natalka111
Zaciekawiona BB
Kemilia wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tak dużo bo zwariujesz. Lekarze na pewno mają doświadczenie z nie takimi przypadkami gdyby było to jaką przeszkodą, na pewno by Cię o tym uprzedzili. Trzymam mocno kciuki i wiem, że będzie dobrze!
reklama
Kemilia nie martw sie oponka,napewno lekarzowi to nie przeszkodzi ważniejsze dla lekarza jest ułożenie dziecka....
Np.ja mam tyłozgięcie macicy i dzidzia podczas badania byla dalej od powłok brzusznych niz u kobiety z normalnym ułożeniem macicy,dlatego jak innym paniom na oddziale robił dr.hab. tak do mnie przyszedł sam profesor bo to było duze utrudnienie,bo na usg było dosc słabo widać wszystko. Nawet w wypisie na karcie badania usg mam napisane "wybitnie zła wizualizacja utrudniająca ocenę anatomii płodu "
Wiec myślę że oponka jaka by nie była to nie problem......
Trzymam kciuki kochana
Np.ja mam tyłozgięcie macicy i dzidzia podczas badania byla dalej od powłok brzusznych niz u kobiety z normalnym ułożeniem macicy,dlatego jak innym paniom na oddziale robił dr.hab. tak do mnie przyszedł sam profesor bo to było duze utrudnienie,bo na usg było dosc słabo widać wszystko. Nawet w wypisie na karcie badania usg mam napisane "wybitnie zła wizualizacja utrudniająca ocenę anatomii płodu "
Wiec myślę że oponka jaka by nie była to nie problem......
Trzymam kciuki kochana