reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziekuje Aniu.Kurcze mam nadzieje ze ta opona nie bedzie przeszkoda.Jak.ostatnio czytalalam wnikliwie opis z badania USG to widnial wpis badanie przeprowadzono w trudnych warunkach technicznych.Pewnie chodzilo o moj tluszczyk,:-(

reklama
Immunoglobulina anty-D to zwykły zastrzyk domięśniowy, czyli podaje się go w pupę ;) nic strasznego. To standardowa procedura jeżeli dochodzi do przerwania ciągłości błon płodowych u matek Rh (-) ujemnych. Wszystko to dla zdrowia twojego maleństwa :).

Natalka-dziekuje za info-uspokoilas mnie:-D Ale z 2 str to zawsze jakas przeszkoda. JAKBYM nie mogla miec dodatniej gr krwi:p

Teraz maja taki sprzet ze oponka im nie przeszkodzi ;)
A To gdzie sie wbijaja zalezy jak dziecko jest ulozone ile wod jest i wg ;) niestety trzeba zaufac lekarzowi ;) ja sie panicznie balam bo igla weszla 3 cm od noska malego ale lekarz powiedzial ze to najlepsze miejsce i nic sie nie stanie tylko lzy plynely i szybko poszlo. Glowa do gory ;)

Kemilia wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tak dużo bo zwariujesz. Lekarze na pewno mają doświadczenie z nie takimi przypadkami ;) gdyby było to jaką przeszkodą, na pewno by Cię o tym uprzedzili. Trzymam mocno kciuki i wiem, że będzie dobrze!

Dziekuje kochane.Duzo pomaga mi to forum,tzn. Wy.Nikt nas nie zrozumie tak doskonale,jak my same,ktore to przezywamy :-*

reklama
Kemilia nie martw sie oponka,napewno lekarzowi to nie przeszkodzi:) ważniejsze dla lekarza jest ułożenie dziecka....
Np.ja mam tyłozgięcie macicy i dzidzia podczas badania byla dalej od powłok brzusznych niz u kobiety z normalnym ułożeniem macicy,dlatego jak innym paniom na oddziale robił dr.hab. tak do mnie przyszedł sam profesor bo to było duze utrudnienie,bo na usg było dosc słabo widać wszystko. Nawet w wypisie na karcie badania usg mam napisane "wybitnie zła wizualizacja utrudniająca ocenę anatomii płodu "
Wiec myślę że oponka jaka by nie była to nie problem......
Trzymam kciuki kochana:):)

Do góry