reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
No i jestem po wizycie.Lekarz powiedzial,ze zgadza sie ze wszystkim co mowili lekarze ze szpitala i ze jak chce wiedziec to powinnam zrobic amnio.Jego zdanie jest jednak takie,ze dziecko bedzie zdrowe ale warto sie upewnic.Zmierzyl glowke,uda,brzuszek-wszystko w porzadku.Mowil,ze widzial nosek-jest z niego zadowolony choc nie na 100%.
No i dowiedzialam sie plec dziecka,ktora mnie zaskoczyla bo bylam raczej pewna ze bedzie dziewczynka a jest CHLOPAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I co o tym sadzicie?????W koncu to opinia bardzo dobrego lekarza ale ja tak w pelni nie umiem sie cieszyc ale jest mi choc troche lepiej:)kora.

Gratulujemy pięknych wyników :-) Mam nadzieję, że teraz będziesz spokojniejsza :tak: Ja na Twoim miejscu odpuściłabym sobie amnio, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie, bo decyzję musisz podjąć sama :-(. Jestem pewna, że Twój Synuś jest zdrowiutki więc główka do góry! :-) Pozdrawiam ;-)

Kora przede wszystkim GRATULUJE SYNKA!!!!!! Masz jeszcze chwilę czasu, więc możesz się jeszcze zastanowić, obgadać sprawę z mężem i podjąć decyzję, a nt miałaś mierzone, czy juz było za późno?

Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)
W piątek okazało się że mam podobny problem do Was :( zwiększone ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa 1:99. USG wyszło ok. Przezierność 1:5, nosek widoczny ryzyko ok 1:500. Po badaniu PAAPA masakra badanie z USG 4 D szlak trafił. Czytając to forum widzę że większość dziewczyn miała problem z badaniami krwi. W środę idę do poradni genetycznej a potem prawdopodobnie na amniopunkcję, boję się jak diabli....poronienia, złego wyniku, w nocy nie śpię... Czytałam wiele artykułów na ten temat w jednym z nich napisano że na 50 aborcji spowodowanych wykryciem chorych płodów umiera ok 150 zdrowych płodów w wyniku poronienia przez amniopunkcje...niepocieszające, niby takie bezpieczne ale jednak. Mam nadzieje że nie spotka to żadnej z nas, trzymam kciuki za wasze maluszki, powodzenia

mama.3 z tym testem PAPPA to jest tak, że dość często wyniki wychodzą pozytywne, czyli duże ryzyko wady genetycznej, a dzidziuś jest zdrowy, nie dziwię się, ze się denerwujesz, na szczęście niedługo masz wizytę u genetyka i może ci to coś więcej rozjaśni. Trzymam kciuki i wierzę, ze będzie dobrze.

Kora gratuluje synka!!!!!!! ale jednego nie rozumię lekarz widział nosek jest z niego zadowolony, ale nie na 100%??? to widział czy nie??? no i jaka przeziornosc wyszła?????
mama3 no niestety testy z krwi psują nerwy nie jednej z nas, napisz co powiedział Ci genetyk, trzymam kciuki za zdrowie maluszka:)

Dziewczyny!
Jesli chodzi o nosek to lekarz go widzial a ze nie jest z niego zadowolony tak do konca to nie wiem o co chodzi-moze byl po prostu malutki-ale takie noski tez sa no nie????
Jesli chodzi o amniopunkcje to lekarze mowia,ze jest 1% ryzyka-to kurcze nie duzo nie?
Jesli chodzi o ta amniopunkcje to kurcze chyba ja zrobie ,boje sie ale chcialabym wiedziec co i jak zeby calkiem sie uspokoic albo w razie czego przygotowac....hmmm ale przestraszylyscie mnie teraz!!!!!kora.
Dziekuje za gratulacje-dzidzius nas zaskoczyl,myslelismy ze bedzie cora!kora.

reklama
Pytacie jeszcze o NT.Lekarz mi powiedzial,ze jesli chodzi o przeziernosc to nic sie nie zmienilo na lepsze ani na gorsze.Ale nigdzie nie mam zapisane ile ono teraz ma.Wczoraj mialam 14 tydzien i 6 dzien-sama nie wiem czy to jest za pozno czy nie.kora.

Do góry