reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

CAT BALLOU
Zycz ci kochana zdrowego dzidziusia.Ja mam amnio 6 pazdziernika a na wynik czekac mam okolo tygodnia-mieszkam w Anglii,moze tutaj jest szybciej.Wiem co czujesz bo ja na sama mysl o wyniku panikuje:(pozdrawiam.kora.

reklama
Kora29 dokladnie tak jak agahk napisala plec dziecka okreslil mi w 13 tyg i 4 dniu z pewnym marginesem bledu czyli dokladnie powiedzial tak ....chyba bedzie chlopak, ale prosze sie jeszcze do tego tak bardzo nie przywiazywac....:tak: W 18 tyg ciazy doswiadczony lekarz okresli plec dzidzi juz na zwyklym usg :tak: No chyba ze bejbik zrobi psikusa i schowa to i tamto :cool2:

Witam
Chciałam napisać coś ku pokrzepieniu dla dziewczyn stojących przed trudną decyzją-robić amniopunkcję czy nie? W kwietniu 2008 przy badaniu ok 12 tyg stwierdzono u mojego dziecka NT=3,8 i skierowano na test podwójny-nie wyszedł za dobrze (wg lekarza duże prawdopodobieństwo zespołu Turnera u dziecka) więc zaproponowano mi przeprowadzenie amniopunkcji.. Wahałam się czas jakiś, ze względu na dwa poronienia które przeszłam w 2004 i 2007 r bałam się strasznie powikłań po badaniu. Podjęłam jednak tę decyzję, bo doszłam do wniosku że lepiej jest wiedzieć. Nie wyobrażałam sobie zamartwiania się przez resztę ciąży co się dzieje z moim dzieckiem.
W 15 tygodniu poddałam się amniopunkcji, sam zabieg przebiegł bezboleśnie a w szpitalu spędziłam 2 dni. Po wyjściu dostałam zwolnienie na 2 tyg i przez ten czas nie przemęczałam się. Nie czułam żadnych dolegliwości, poza napięciem związanym z oczekiwaniem na wynik. Po 4 tygodniach lekarz zadzwonił z najlepszą wiadomością pod słońcem-że jest zdrowa dziewuszka. Ulga ogromna i przez kolejne tygodnie ciąży pełen spokój i radosne oczekiwanie na finał:-)

Zmierzam do tego, ze prawidłowo przeprowadzone badanie może naprawdę bardziej pomóc niż zaszkodzić zarówno przyszłej mamie jak i maluszkowi. Bałam się, miałam podobne obawy jak większość z Was ale nie żałuję tej decyzji.

Życzę Wam wszystkim dobrych decyzji i pomyślnych wyników:-)
Pozdrawiam

CAT BALLOU ciesze sie ze czujesz sie dobrze po zabiegu, trzymam &&& za pomyslne wyniki i dajznac jak juz bedziesz cos wiedziala !!!

ali00
Dziekuje za twoja wiadomosc.Jest bardzo pokrzepiajaca!Ja mam wyznaczona amnio na 6 pazdziernika jednak wczesniej postanowilam isc jeszcze do prywatnej kliniki do specjalisty.Umowilam sie na poniedzialek,mam nadzieje,ze lekarz mnie uspokoi.Ja mieszkam w Anglii i slyszalam,ze angielscy lekarze w szpitalach nie sa najlepsi i lubia straszyc,szczegolnie hindusi-nie wiem czemu.A moj lekarz w szpitalu to wlasnie hindus-bardzo mily nie powiem ale jednak wole isc do kogos lepszego.Zaplace sporo za wizyte bo 120 funtow za usg ale warto!Takze w poniedzialek o 13 ide,az sie boje!Bede pisac co i jak.Moze ktoras z was mieszkajac w UK tez bedzie sie chciala do niego wybrac.Moja znajoma byla u niego bo tez ja straszyli (miala ciaze blizniacza)i byla zadowolona.Zobaczymy.pozdrawiam wszystkie dziewczyny na forum.Kora.

Kora to odezwij sie juz po wizycie, mysle ze dobrze robisz, deydujac sie na konsultacje z innym lekarzem. Mam nadzieje ze ta wizyta przyniesie pozytywy. Trzymaj sie!!!

Kora to czekamy na wieści po wizycie, oby lepsze niż te dotychczas, dobrze ze konsultujesz sie jeszcze u drugiego lekarza, ja niestety już nie zdążyłam, bo było poszłam na to usg w ostatniej chwili i dziecko było już za duże na kolejna konsultacje.

Dziekuje dziewczyny!!!!
Dam Wam znac jak bede po wizycie.Mam nadzieje,ze lekarz mnie troche uspokoi a nie zalamie!pozdrawiam.kora:)

reklama
Dziewczyny!Dzisiaj wizyta u specjalisty.Boje sie!!!Snilo mi sie nawet,ze urodzilam 3 sliczne dziewczynki-niezle co?Ide sie szykowac i napisze po wszystkim co i jak.pozdrawiam i milego dnia.Kora.

Do góry