reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Kylesa moze faktycznie oni cos nie tak w tym osrodku robia. Wczoraj, kiedy poszlam przerazona sprawdzic czy wody mi nie wyciekaja, moj ginekolog powiedziaj ze ryzyko takich powiklan po amniopunkcji jest i wynosi ono 1:250, ale on sie jeszcze nigdy z zadnymi powiklaniami nie spotkal. Mnie amnio wykonywalo dwoch lekarzy plus praktykant:-)

Mam male pytanko. Czy wykonujac amnio (w moim przypadku trisomia 18) poznaje sie od razu plec dziecka?

reklama
Musiałam zaznaczyć w dokumentach czy chce znać płeć dziecka.
Faktycznie, ostatnio same dziewczynki na forum :) ja sie cieszę bardzo bo to zgodnie z "zamówieniem";)))

Ja nie zaznaczałam i mi podali, ale może jeśli nie chcesz poznac płci, to powiedz im i może nie napiszą na wyniku:-)

speluna mnie było wszystko jedno, a jak jeszcze wyszło,że te badania kiepskie, to już w ogóle chciałam,żeby było zdrowe, ale jak sie okazało,że dziewczynka, to się ucieszyłam, bo ja mam kontakt z samymi chłopcami :-)

Wiadomo, ze najwazniejsze zeby dziecko było zdrowe :) przeciez bym nie sprzedała na aukcji jakby był chlopiec ;) acz u mnie w rodzinie jest 5chłopców i zadnej dziewczynki - ta bedzie pierwsza :) wiec ze tak ujme duzo osób trzymało kciuki za dziewczynke .

Dziękuję za Wasze odpowiedzi:)
Rozumiem, że nikomu oprócz mnie się to nie przytrafiło? Jestem pełna pozytywnych myśli, choć nadal boję się, żeby wody nie odpływały (zwłaszcza, że dziś miałam takie wrażenie, że znowu trochę wód ucieka, pomimo, że już od 3 tygodni nic takiego się nie wydarzyło...)
Paulina, u mnie w wyniku wpisano:46, XX kariotyp prawidłowy, zresztą wynik wręczał mi profesor genetyk - i bardzo dobrze, bo od razu na wejściu zaznaczył, że ma dobre wieści - od razu mi ulżyło. Tak to nawet nie pamiętałabym, jakie to jest oznaczenie:). Ale strrrrasznie długo czekałam na wyniki 4 tygodnie-niektóre dziewczyny mają to szczęście, że krócej się stresują...
W czwartek będzie usg genetyczne- trochę się jeszcze denerwuję, czy aby na pewno wszystko w porządku - ale to nic w porównaniu z akcją "odpływ"...

Speluna- gratuluję ogromnie!
Pozdrawiam Was serdecznie:)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj minelo 5 dni od amniopunkcji. Dzwonilam do lekarza, ale wynikow niestety jeszcze nie ma. Wizyta w srode, i powinny juz byc. Na dodatek tego wszystkiego spadlam dzisiaj ze schodow:no:
Dobrze ze na plecy a nie do przodu. Malenstwo wariuje, nic zlego sie nie dzieje czyli mysle ze wszystko w porzadku :)

cześć Dziewczyny!!!
niedawno tutaj pisałam, w środę otrzymałam komplet wyników. Nie stwierdzono wad genetycznych!!!! i będzie.....synek!!!! chyba rodzynek wśród forumowych dziewczynek:-) Prawdopodobnie Julian. W piatek czeka mnie jeszcze echo serca....boję się jak cholera...ehhhh

reklama
Katiuszka- super, rodzynek się przyda:)
Paulina - nie uwierzysz, też się wyrżnęłam ze schodów, na szczęście też wylądowałam na plecach - to było kiedy wracałam z wizyty u lekarza, na której widziałam swoje dziecko na usg i słyszałam jak bije serducho. No i potem miałam przez parę dni problem bo wydawało mi się że się nie rusza. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca:) Ale strachu się tez najadłam. Tak że będzie dobrze, może to tak "na szczęście". Ale więcej nie spadaj ze schodów:) Ja też się będę starać:)

Do góry