reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Jedyne wyjście nie brać zwolnienia ze szpitala a przed szpitalem pójść do rodzinnej i poprosić o zwolnienie . Ps. Aminopunkcja jest naprawdę mało inwazyjna. Mogę zapytać z jakiego powodu ja robisz co wyszło źle? Ja sama się nad nią myślałam ale w końcu zdecydowałam się na testy panorama. Życzę zdrówka i szczęśliwego zakończenia
Niestety wyszły mi wszytskie 3 ryzyka I mam podejrzenie triplodii. Chyba wezmę po prostu urlop aby przynajmniej nie przejmować się jak oznajmić to w pracy. Dzięki dziewczyny.

Niestety wyszły mi wszytskie 3 ryzyka I mam podejrzenie triplodii. Chyba wezmę po prostu urlop aby przynajmniej nie przejmować się jak oznajmić to w pracy. Dzięki dziewczyny.
Natka dużo siły! Przede wszystkim nie przejmuj się innymi a sobą, bo to Ty jesteś najważniejsza! Ludzie gadali i gadać będą zawsze, takie mamy czasy ze każdy szuka sensacji bo chyba jego życie jest zbyt nudne (przynajmniej u mnie w pracy tak jest). Daj proszę znać jak się czujesz po amniopunkcji i wszyscy (chyba mogę tak napisać :) ) trzymamy za Ciebie kciuki 💚

33 lata. Zwykle usg bez zarzutu wszytsko super. Na prenatalnych nt 2.1 ale już nieprawidlowy obraz serca plus dysproporcja glowy - poszerzona. Już raz poronilam w 6 tc.
Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie jak tu wiele dziewczyn na tym forum. Robiliście z mężem karitypy.ja po pierwszym poronieniu robiłam kariotypy ..wiem że można dokupić opcje za 500 zł że badania są w ciągu 5 dni by nie czekać 3 tygodni.trzymam mocno za Was kciuki i ściskam mocno bo wiem co przesuwasz

Cześć dziewczyny, wyniki pappy mam od 11 kwietnia, a dopiero dziś trafiłam na ten wątek.
Aktualnie 14+0, 4 ciąża, jeden poród. Z racji wcześniejszych strat i mutacji PAI1, MTHFR przyjmuje heparynę, acard, Euthyrox (niedoczynności) witaminy, magnez. W dniu badań brałam antybiotyk Amotaks dis. Mam 39 lat, w dniu badania 38 ;)
Ogólnie nie panikuję, ale chętnie poznam Wasze zdanie w kwestii moich wyników.
z jednej strony decyzję już podjęłam, i o ile jestem raczej człowiekiem, który niewielu rzeczy się boi, to amniopunkcja jakoś mnie przeraża

Załączniki

• IMG_20220413_074914.jpg
    IMG_20220413_074914.jpg
    186,4 KB · Wyświetleń: 306
reklama
Wg mojego lekarza każde ryzyko poniżej 100 leci na amniopunkcję i tyle. Pamiętaj, że ryzyko to nie diagnoza, tylko wskazanie do dalszej diagnostyki. Wyniki masz niezłe, z bardzo dużą szansą na zdrowe dziecko. Pytanie co Ty chcesz zrobić. Czy urodzisz dziecko i tak, i wiedza z amniopunkcji jest Ci niepotrzebna? Czy będziesz przez 6 miesięcy się zastanawiać i Cię to wykończy?
Amniopunkcja jest uznawana za badanie bezpieczne. Nie boli, jest to po prostu dziwne uczucie. Samo pobieranie płynu owodniowego trwa 1-1,5 minuty i jest do przeżycia.

Do góry