reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziękuję za słowa otuchy. Napisałam tutaj bo to trudny czas dla mnie i chciałam porozmawiać z osobami, które wiedzą o czym piszę. Poza tym chce zająć czymś głowę. Staram się tłumaczyć sobie że na starcie z racji wieku dostałam ryzyko podstawowe duże bo 1:100 ale nie spodziewałam się że mi jeszcze wzrośnie.
Bo za sam wiek wzrasta, totalnie stresujące to jest 🙄

reklama
Cześć, od rana czytam ten wątek i raz mi lepiej, raz gorzej. Mam 39 lat, USG wyszło idealnie, pappa gorzej i moje ryzyko ZD 1:27.
Wczoraj pobrali mi krew i czekam na wyniki sanco. Na razie na aminopunkcję się nie decyduję bo czekam na wynik sanco. Umieram z nerwów i przestało mnie interesować cokolwiek.
Prztulam. Idealne USG daje bardzo dużą szansę na zdrowe dziecko. Odetchnij. Oj znam ten stan "przestało mnie interesować cokolwiek". Twój mózg chce Cię chronić przed tą najgorszą wiadomością.
Zaszłam w ciążę w wieku 36 lat. USG bez zastrzeżeń, pappa fatalna i ryzyko ZD 1:17. Co przeszłam wiesz bardzo dobrze. Przy takim ryzyku lekarze zalecili amniopunkcję, bo tylko ona mogła mnie uspokoić. Zamiast sanco dołożyłam do mikromacierzy przy amniopunkcji (robiona w skończonym 16 tc, bezbolesna). Mam zdrowego syna. Trzymam za Ciebie kciuki. Jeszcze chwila i ten koszmar się skończy, wierzę w Twoje zdrowe dziecko.
Pamiętaj, że masz prawo do każdej myśli, do każdego zachowania, do każdej decyzji. One wszystkie będą dobre, bo będą Twoje. Pisz tutaj lub na "forum ginekologiczne" temat "przezierność karkowa" - pisanie bardzo pomaga. Nie jesteś z tym sama.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry